Αποστολή φόρμας με php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

Αποστολή φόρμας με php

Δημοσίευση από manolism » 03 Ιαν 2006 18:02

Είχα κάνει παλαιότερα ένα ίδιο θέμα αλλά τελικά δεν είχα βρει λύση. :cry:

Μια και έχουμε νέα μέλη ας ξαναπροσπαθήσω. :P

Θέλω να κάνω μία φόρμα η οποία όταν πατάω το submit να πηγαίνει στο email όλο το layout της φόρμας και όχι μόνο τα δεδομένα.

Δηλαδή να φαίνονται τα textboxes τα check και όλα όσα βλέπει ο χρήστης την ώρα που τα συμπληρώνει, καθώς και τα τυχόν χρώματα που θα έχω βάλει.

Αν υπάρχει καμμία ιδέα ή πως να ψάξω να το βρω στο google.

Δοκίμασα σχεδόν όλους τους συνδυασμούς.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Αποστολή φόρμας με php

Δημοσίευση από mrpc » 04 Ιαν 2006 13:11

Απλά θα στείλεις τη φόρμα σου όπως είναι σαν html στο mail...
π.χ.
έχεις τη φόρμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form action="mail.php" method="post">
<input name="firstname" type="text" id="firstname">
<input type="submit" name="Submit" value="Αποστολή">
</form>
κα έχεις και το αρχείο mail.php:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$content = "<input name='firstname' type='text' value='".$_POST&#91;'firstname'&#93;."'>";
mail &#40;"yourmail@yourdomain.com", "test", $content, "FROM&#58; test@test.gr\nContent-Type&#58; text/html; charset=iso-8859-7"&#41;;
?> 
κάπως έτσι τέλος πάντων... δεν το δοκίμασα :p

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

Αποστολή φόρμας με php

Δημοσίευση από manolism » 04 Ιαν 2006 15:20

Ok λειτουργεί.

Δύο ερωτήσεις ακόμα:

Για κάθε ένα στοιχείο (textbox,checkbox...) που θα βάζω θα πρέπει να φτιάχνω ξεχωριστή μεταβλητή $content ή θα τα διαχωρίζω με κάποιον άλλο τρόπο στην ίδια;

Πως θα στέλνει και τις ετικέτες τους δηλαδή και το κείμενο που υπάρχει δίπλα στα στοιχεία και εξηγούν τι είναι το καθένα, ή την διάταξη και τα χρώματα του πίνακα που βρίσκονται μέσα.

Ή ενδεχομένως κάποια εικόνα που έχω μέσα στην φόρμα;

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Αποστολή φόρμας με php

Δημοσίευση από mrpc » 04 Ιαν 2006 21:23

Στην $content βάζεις το μήνυμά σου σε μορφή html... δηλαδή τα πάντα θα τα βάλεις εκεί...
Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι θέμα Html :)

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

Αποστολή φόρμας με php

Δημοσίευση από shadow » 04 Ιαν 2006 21:55

Σε σχέση με τις εικόνες τι είναι προτιμότερο να γίνεται, linked at server ή embedded στο mail?
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Αποστολή φόρμας με php

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 04 Ιαν 2006 23:38

Egw sivi8os kavw embed logos kai kapoia part tou eikastikou pou eivai aparetita gia va sta8ei to email
kai xoris internet ... kai ta ipolipa linked :)

Kamia fora bebea xriazete va eivai embeded ta pavta,
kai alles fores dev xriazete tipota embeded (opos
otav stelvoume massmail gia opoiodipote logo)

....

Pavtos afto pou 8elei o lunarmedia dev exei lisei panakia. 8a mporouse va graftei eva script
pou va problepei oles tis periptoseis va fortovei
to grafiko tis formas aftomata kai va dimiourgei / avtiaktastei
aftomata ta values me ta html inputs gia va dimiourgisei
eva aftomatopiimevo sistima contact ...
omos tis periosteres fores protimoume va to stelvoume
me eva handmade kai prosrarmosmevo
stnv ekastote forma.

Sivi8os egw giat tnv ka8e contact form dimiourgo
kai kata avtistixia to email pou periexei oles
tis plirofories morfopiimeves alla oxi kata avagki
me tnv idia sira pou briskovte sto mail form
oute me tov idio tropo ... px iparxei kavevas logos
va deis oln tnv lista tou select me selected kapoio option ?
H va deis kapoia checkbox me kapoio va eivai cheked ?
Sivi8os ta 8eloume morfopiimeva me voumera ari8mous n values kai boole times TRUE/FALSE.

Ektos aftou elaxistopioume kai ta dedomeva pou stelvoume meso mail.
mporei gia eva mikro site va dixvei funcy kai va
mas glitovei ligo xrovo sto script alla favtastite
se eva site pou febgouv 1000 email tnv imera ti exei
va givei stelvovtas embeded eikoves ... me 100kb email ka8e fora !!!
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

Αποστολή φόρμας με php

Δημοσίευση από shadow » 05 Ιαν 2006 00:13

Rapid-eraser έγραψε: omos tis periosteres fores protimoume va to stelvoume
me eva handmade kai prosrarmosmevo
stnv ekastote forma.
Αχ ξύνεις πληγές και θα συμφωνήσω στο handmade.... Μπορεί να είμαι οπισθοδρομική αλλά εάν δεν βάλεις "χερι" δεν γίνεται :D
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

Αποστολή φόρμας με php

Δημοσίευση από manolism » 05 Ιαν 2006 09:19

mrpc έγραψε:Στην $content βάζεις το μήνυμά σου σε μορφή html... δηλαδή τα πάντα θα τα βάλεις εκεί...
Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι θέμα Html :)

Κώδικας: Επιλογή όλων

$content = "<table width="255" height="119" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <tr>
      <td width="114">Όνομα</td>
      <td width="141"><input name='firstname' type='text' value='".$_POST&#91;'firstname'&#93;."'></td>
    </tr>
  </table>";
Αυτό που έφτιαξα είναι σωστό; Δηλαδή να στέλνει ένα πίνακα 2χ1.
Που βρίσκεται το λάθος;

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Αποστολή φόρμας με php

Δημοσίευση από cherouvim » 05 Ιαν 2006 09:31

3 lyseis mou erhontai sto myalo.

1. Ftiakse ena template tou html pou thes na stileis, kai antikatestise px ta %NAME% kai %SURNAME% me afta pou sou erthonai apo to $_POST.
2. Stile tin idia ti selida pou hrisimopoihthike gia tin eisagogi ton stiheion. Mazepse tin me ob_start kai ob_get_flush afou exeis kanei populate ta pedia me ta data pou sou irthane apo to $_POST.
3. Ftiakse ena object oriented modelo pou na anaparista afti ti forma. Afti kserei pos na ektypothei pros editing kai pos na kanei populate ton eafto tis apo to $_POST. Pare to output tis kai stilto mail.

Tha ekana to 3.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Αποστολή φόρμας με php

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 05 Ιαν 2006 09:33

sta headers tou email exei 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-7' ???
ta headers mpevouv sav teterto orisma sto email.

Mporeis pavtos va dokimaseis eva paketo pou kikloforei
to phpmailer to opoio eivai o apolitos odigos/tropos
va stileis email meso php :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Αποστολή φόρμας με php

Δημοσίευση από mrpc » 05 Ιαν 2006 15:29

lunarmedia έγραψε:
mrpc έγραψε:Στην $content βάζεις το μήνυμά σου σε μορφή html... δηλαδή τα πάντα θα τα βάλεις εκεί...
Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι θέμα Html :)

Κώδικας: Επιλογή όλων

$content = "<table width="255" height="119" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <tr>
      <td width="114">Όνομα</td>
      <td width="141"><input name='firstname' type='text' value='".$_POST&#91;'firstname'&#93;."'></td>
    </tr>
  </table>";
Αυτό που έφτιαξα είναι σωστό; Δηλαδή να στέλνει ένα πίνακα 2χ1.
Που βρίσκεται το λάθος;
Στο $content άλλαξε όλα τα " με ' ή με " .

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

Αποστολή φόρμας με php

Δημοσίευση από manolism » 05 Ιαν 2006 16:29

Super!!!!

Μια χαρά λειτουργεί!!!!

Άλλο ένα τώρα:

Έχω βάλει ένα checkbox έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input name='check' type='checkbox' value='".$_POST&#91;'check'&#93;."'>
Το στέλνει, άλλα πάντα ξετσεκαρισμένο

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Αποστολή φόρμας με php

Δημοσίευση από mrpc » 06 Ιαν 2006 18:56

Τα checkbox για να είναι τσεκαρισμένα πρέπει να τα έχεις ορίσει ως checked... δηλαδή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input name='check' type='checkbox'  checked>

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες