gemma.gr

Θέλετε την γνώμη των άλλων για την σελίδα σας; Τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
sem27gr
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 13 Ιαν 2006 14:00
Τοποθεσία: Halandri-Athens
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από sem27gr » 15 Ιαν 2006 14:03

Θέλω βοήθεια με το μενού...ακούω προτάσεις κ παραδείγματα από εσάς που είστε πιο πολύ του χώρου

Με το encoding αντιμετωπίζω ένα μικρό πρόβλημα. Ενώ σε κάθε σελίδα πάω στο page properties, το κάνω ελληνικό και μετά ξαναγράφω όλο το κείμενο στα ελληνικά για να γραφτεί σωστα, το αποθηκεύω το ανοίγω και παίζει μια χαρά. Ώρες ώρες τρώει κόλλημα και μου το αλλάζει και μου χαλάει όλο το κείμενο. Παίζει τίποτα με Css??

Νομίζω ότι με λίγη σταδιακή δουλειά, θα σωθεί και το design της που ακόμα είναι μηδαμινό.
Κάτι ακόμα, η σελίδα αυτή είχε φτιαχτεί παλιά χωρίς καμία ανταπόκριση, τα έλεγα πριν. Όταν ανέβασα την "πρόχειρη" σελίδα μου, είδαμε κάποια ανταπόκριση.
Νομίζω ότι δεν είναι τόσο χάλια ώστε να μην καταλαβαίνεις τι γίνεται, δηλαδή τι δεν καταλαβαίνεις τα εμπορεύματα;βολβοί σπόροι τριανταφυλλιές λιπάσματα και κάποια διάφορα. Αν κάνεις κλικ θα τα δεις,τι το τόσο κακό έχει.

Δεν είναι ότι είπαμε σιγά μην δώσουμε 1000-2000 ευρώ να φτιάξουμε μια σελίδα. Το θέμα είναι ότι έγινε με παράξενο τρόπο η όλη δομή της σελίδα. Αρχικά δώσαμε ένα τέτοιο ποσό, γιατί οι "σχετικοί" του επαγγέλματος είπαν θα μας φτιάξουν ένα e-shop και μια php ιστοσελίδα κλπ κλπ κλπ. Το κάθε προϊόν (πχ βολβοί) έμπαινε σε ξεχωριστή σελίδα, απλώς με την ονομασία του, κ έπρεπε να κάνεις κλικ πάνω του για να δεις στάνταρ μια εικόνα, ένα κείμενο και την τιμή του. Όταν μας την κατασκευάσαν, μας πήραν 1000-2000 ευρώ μόνο για να την στήσουν, αφού ζήταγαν υπέρογκα ποσά για να περάσουν τα δεδομένα. Κάτι το οποίο δεν συμφέρει, αφού κάθε 6 μήνες τα αλλάζεις...Δηλαδή τι; κάθε 6 μήνες θα τους πληρώναμε να περνάνενε 1-1 τα εμπορεύματα και να μην είναι και καλοστημένη η σελίδα; Το αφήσαμε έτσι για 6 μήνες και δεν είναι καμία ανταπόκριση. Έτσι είπαμε ακυρώστε την και θα την φτιάξουμε εμείς. Έστω και η προηγούμενη που δεν ήξερα να βάλω met tags, που δεν ήταν καλο στημένη να την βλέπουν εύκολα όλα τα pc, καλύτερα αποτελέσματα απο της forthnet , οι οποίοι προσπαθούσαν να πουλήσουν, και όχι να μας κάνουν σωστή δουλειά.
Έτσι έχουν τα πράγματα μέχρι τώρα. Δεν πρόκειται λοιπόν περί επιχειρηματική τσαπατσουλιάς, αλλά για μια λύση σε ένα πρόβλημα, που κατάφερα να δώσω...

Τέλος το site της εταιρίας φτιάχτηκε για 2 λόγους. Για να δίνει κάποια σχετική παρουσίαση της εταιρίας, η οποία τώρα δεν υπάρχει αφού το προφίλ δεν λέγεται παρουσία (ωστόσο θα υπάρξει γιατί πρέπει να μπουν οι καινούργιες εγκαταστάσεις που στο τέλος του μήνα ολοκληρώνονται), και 2ον για να δίνει κάποιες πληροφορίες όπως την ποικιλία που έχουμε, τα είδη που ασχολούμαστε

Όχι, δεν είναι Online Shope με καμία δύναμη. Είμαστε χονδρικής και όχι λιανικής, αν και έστω με τον άθλιο τρόπο παρουσίασης είχε αποτελέσματα και μερικοί μας ζητάνε...

Δεν πιστεύετε λοιπόν ότι έχουμε κάποιο δίκιο που γίνεται έτσι η κατασκευή της βάση της προϊστορίας; Δεν αποκλείω ότι μπορεί να πάρουμε κάποιον designer να την φτιάξει ακόμα καλύτερα.... Αλλά με λίγη βοήθεια δεν γίνεται να τα καταφέρω; Δεν σχεδιάζω δα και το plaisio.gr ή το site της βανδή...

Άβαταρ μέλους
sem27gr
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 13 Ιαν 2006 14:00
Τοποθεσία: Halandri-Athens
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από sem27gr » 15 Ιαν 2006 17:23

Έφτιαξα λίγο και το μενού για να μην είναι flash....

Άβαταρ μέλους
af
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2928
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2003 17:18
Τοποθεσία: Γλυφάδα
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από af » 15 Ιαν 2006 17:29

Για πρώτη σου προσπάθεια μια χαρά είναι...(τώρα βασικά δεν διάβασα τις παρατηρήσεις των άλλων παιδιών, άρα θα σου πώ τι βλέπω μέχρι στιγμής).
Θα μπορούσες να δημιουργήσεις ένα template και να παίξεις με τα χρώματα, ένα απαλό πρασινο θα ήταν καλύτερο απο το συγκεκριμένο που είναι πολύ κουραστικό για το μάτι του επισκέπτη.
Το μενού δεν είναι καλή επιλογή που είναι τόσο μεγάλα τα γράμματα. (φαντάσου ότι σε ανάλυση 800*600) δεν φαίνεται κάν.
Αν έχει χρόνο και διάθεση προσπάθησε να μάθεις κάποια πράγματα για το web design και σίγουρα θα τα καταφέρεις.
Όλοι απο το μηδέν ξεκίνήσαμε κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα.
Προσπάθησε και θα τα καταφέρεις.
ή εαν δεν μπορείς καλό θα είναι να ψάξεις να βρεις να σου το δημιουργήσουν άλλοι.
Αλλά προσωπική μου άποψη καλό είναι να μάθεις.

Άβαταρ μέλους
sem27gr
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 13 Ιαν 2006 14:00
Τοποθεσία: Halandri-Athens
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από sem27gr » 15 Ιαν 2006 17:59

Υπάρχει τρόπος μέσω css να αλλάζω το μενού στην μία σελίδα και μετά να αλλάζει αυτόματα και στις άλλες;

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

gemma.gr

Δημοσίευση από Michelle » 15 Ιαν 2006 18:52

Αφού το μενού είναι σκέτο κείμενο γιατί έβαλες εικόνες (και ψιλοάθλιας ποιότητας) αντί για σκέτο κείμενο? :o

Άβαταρ μέλους
sem27gr
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 13 Ιαν 2006 14:00
Τοποθεσία: Halandri-Athens
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από sem27gr » 15 Ιαν 2006 18:54

Michelle έγραψε:Αφού το μενού είναι σκέτο κείμενο γιατί έβαλες εικόνες (και ψιλοάθλιας ποιότητας) αντί για σκέτο κείμενο? :o
Σωστό και αυτό...θα το αλλάξω αργότερα, τώρα πάω για καφεδάκι.... :wink:

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από cherouvim » 15 Ιαν 2006 19:32

Υπάρχει τρόπος μέσω css να αλλάζω το μενού στην μία σελίδα και μετά να αλλάζει αυτόματα και στις άλλες;
nai, afto einai to arhiko concept tou CSS

Άβαταρ μέλους
sem27gr
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 13 Ιαν 2006 14:00
Τοποθεσία: Halandri-Athens
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από sem27gr » 15 Ιαν 2006 21:39

cherouvim έγραψε:
Υπάρχει τρόπος μέσω css να αλλάζω το μενού στην μία σελίδα και μετά να αλλάζει αυτόματα και στις άλλες;
nai, afto einai to arhiko concept tou CSS
Το θέμα είναι το πως θα το κάνω για το menu... Ωραία βάζω όλα τα γράμματα σε ένα rule "menutitles", λέω να είναι τάδε χρώμα κλπ. Αλλά πως ορίζω το hover klp??

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

gemma.gr

Δημοσίευση από Michelle » 15 Ιαν 2006 21:49

Πάρε ένα παράδειγμα απο μια σελίδα που φτιάχνω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

a:link
{
	color: #ffa200;
	text-decoration: none;
}
a:visited
{
	color: #ffa200;
	text-decoration: none;
}
a:hover, a:active
{
	color: #888888;
	text-decoration: none;
}

Άβαταρ μέλους
sem27gr
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 13 Ιαν 2006 14:00
Τοποθεσία: Halandri-Athens
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από sem27gr » 15 Ιαν 2006 21:53

Michelle έγραψε:Πάρε ένα παράδειγμα απο μια σελίδα που φτιάχνω:
[/code]
Μέσω dreamweaver γίνεται κάπως ή μόνο με κώδικα να το κάνω;
a:link έχει φτιάξει τα λινκς για όλες τις σελίδες, μπορώ να φτιάξω ένα μόνο για το μενού πχ?

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

gemma.gr

Δημοσίευση από Michelle » 15 Ιαν 2006 21:54

Απ'οσο ξέρω γίνεται για ολόκληρη τη σελίδα μόνο μέσω dw αλλά μπορεί να κάνω και λάθος...

Μπορείς να ορίσεις δική σου class που να έχει διαφορετικές ιδιότητες απο το οποιοδήποτε a tag. πχ:

Κώδικας: Επιλογή όλων

.tcat a:link
{
	color: #ffffff;
	text-decoration: none;
}
.tcat a:visited
{
	color: #ffffff;
	text-decoration: none;
}
.tcat a:hover, .tcat a:active
{
	color: #888888;
	text-decoration: none;
}
όπου tcat το όνομα της κλάσης...

Άβαταρ μέλους
sem27gr
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 13 Ιαν 2006 14:00
Τοποθεσία: Halandri-Athens
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από sem27gr » 15 Ιαν 2006 22:09

Κώδικας: Επιλογή όλων

.tcat a:link
{
	color: #ffffff;
	text-decoration: none;
}
.tcat a:visited
{
	color: #ffffff;
	text-decoration: none;
}
.tcat a:hover, .tcat a:active
{
	color: #888888;
	text-decoration: none;
}
Ναι, μέσω dream γίνεται αυτό;Κάνω add class και μετά πως του ορίζω να βάλει στην κλας αυτή a:hove και a:link και a:visited?μόνο μέσω κωδικού;

Κώδικας: Επιλογή όλων


.menutitles {
	font-size: 36px;
	color: #000000;
}

.Titlos {
	font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
	font-size: 24px;
	color: #000000;
	font-weight: bold;
	text-decoration: underline;
}
a:visited {
	color: #3399FF;
}
a:hover {
	color: #FFFFFF;
}

.menutitles:visited
{
   color: #000000;
   text-decoration: none;
}
.menutitles:hover
{
   color: #FFFFFF;
   text-decoration: none;
} 

To έφτιαξα τελικά και λειτούργησε έτσι... :wink:
Thanks

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

gemma.gr

Δημοσίευση από Michelle » 15 Ιαν 2006 22:34

Βγάλε το underline. Δεν είναι ωραίο για μενού.
Μίκρυνε λίγο τη γραμματοσειρά. Είναι παντού τεράστια.
Στα hover βάλε overline που είναι πιο όμορφο.
Στα σκέτα κανένα text decoration.
Mην έχεις τόσο έντονη διαφορά visited με normal.
Βάλε το κάθετι στο μενού μέσα σε έναν αόρατο πίνακα και μετά κάνε κάτι με CSS σε αυτόν ώστε να φαίνεται λίγο πιο όμορφο. Πρόσεξε μην το φορτώσεις.

Αυτάα. Παρακαλώ :)

Άβαταρ μέλους
sem27gr
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 13 Ιαν 2006 14:00
Τοποθεσία: Halandri-Athens
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από sem27gr » 16 Ιαν 2006 03:24

Michelle έγραψε:Βγάλε το underline. Δεν είναι ωραίο για μενού.
Μίκρυνε λίγο τη γραμματοσειρά. Είναι παντού τεράστια.
Στα hover βάλε overline που είναι πιο όμορφο.
Στα σκέτα κανένα text decoration.
Mην έχεις τόσο έντονη διαφορά visited με normal.
Βάλε το κάθετι στο μενού μέσα σε έναν αόρατο πίνακα και μετά κάνε κάτι με CSS σε αυτόν ώστε να φαίνεται λίγο πιο όμορφο. Πρόσεξε μην το φορτώσεις.

Αυτάα. Παρακαλώ :)
1)Ερώτηση, οι σελίδες που έχω φτιάξει, στον explorer, όλα το πρώτο γράμμα από κάθε λέξη, εμφανίζεται κεφαλαίο. Στον firefox όχι, όπως επίσης και στο source, γιατί;

2)Επίσης γιατί μου βγάζει ο explorer για allow block content;

3Θέλω να βάλω μια φόρμα για να μου στέλνουν email από τον Browser, είναι εύκολο να γίνει;
Είδα τα σχετιικά κομμάτια
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... %E1&t=7098
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... E1&t=18814
αλλά όταν δοκίμασα να κάνω το τεστ για php στον server της fortnet, πήγαινα στην διεύθυνση του Php, και δεν έβλεπα τίποτα στην σελίδα...

4)Πως μπορώ να αλλάξω το χρώμα του backround εκτός του εξωτερικού table, και να έβαζα μια σκιά γύρο του για να μην γίνεται απότομη η αλλαγή;;;;

5)Τέλος κέντραρα τις σελίδες μου, αλλά έχω πρόβλημα, ενώ όλες λειτουργούν κανονικά, η προφίλ και η επικοινωνία, όταν τις επιλέγεις, φαίνεται ότι δεν είναι στο κέντρο μαζί με τις άλλες αλλά λίγο πιο δίπλα. Το ψάχνω 2 ώρες τώρα αλλά δεν βρίσκω άκρη... αυτό συμβαίνει μόνο στον firefox, ενώ στον explorer δεν μου το κάνει...

Άβαταρ μέλους
sem27gr
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 13 Ιαν 2006 14:00
Τοποθεσία: Halandri-Athens
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από sem27gr » 16 Ιαν 2006 14:57

Έχουμε άλλες παρατηρήσεις;
Πως σας φαίνετια η μορφή που παίρνει;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέλω την γνώμη σας για την Σελίδα μου...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες