gemma.gr

Θέλετε την γνώμη των άλλων για την σελίδα σας; Τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

gemma.gr

Δημοσίευση από Michelle » 16 Ιαν 2006 19:13

Πολύ καλύτερο αλλά και πάλι έχεις κρατήσει πολύ κορεσμένα χρώματα σε κάποιες γραμαμτοσειρές. Όταν λέμε οτι δεν είναι ωραία τα πολύ κορεσμένα και έντονα χρώματα (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων απο επαγγελματίες) εννοούμε ΠΑΝΤΟΥ! Και στις γραμματοσειρές! ;)

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

gemma.gr

Δημοσίευση από patriot » 16 Ιαν 2006 19:47

Michelle έγραψε:Kαλα ντε μην βαράς! Ιθάκη ήθελα να πω!! :oops: :lol:
Όχι εννοούσα όλη την παροιμία. Το "ν" δεν το πρόσεξα!! :yea:


------------------------------------------------
Επι του θέματος...
Ουπς.. ναι ξεφύγαμε λιγάκι. :oops:
έφτιαξα λίγο τα χρώματα,
Όχι λιγάκι!! Πολύ. Τώρα -κατά την γνώμη μου- είναι καταπληκτικό. Μοιάζει ποιο επαγγελματικό....
πρόσθετα δύο μπάρες πάνς
Όταν λες "την πάνω" εννοείς αυτήν που είναι πάνω από την φωτογραφία; Όχι ότι ειναι άσχημη αλλά γιατί την έβαλες; Δεν ειναι άχρηστη; Ή μήπως την θες κάτι; Και όταν λες "θα την ανοίξεις" τι εννοείς; Θα τις κάνεις μεγαλύτερες; Γιατί ειδικά για την πάνω δεν χρειάζεται να την μεγαλώσεις άμα δεν βάλεις κάτι μέσα...
Έχω πρόβλημα με το πρώτο γράμμα κάθε λέξης που εμφανίζεται κεφαλαίο...
Επειδή έχεις βάλει αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

text-transform: capitalize;
ΣΒΗΣΤΟ!!
Κάθε αίτημα για αλλαγές δεκτό...βλέπετε σας ακούω δεν έχετε παράπονο...
Κανένα, κανένα! :wink:

Αυτά που πρέπει να προσέξεις τώρα ειναι τα εξής:
Την λέξη "Αρχική" που είναι γραμμένη στην μπλε μπάρα (και που υποθέτω ότι θα την κάνεις link) εννοείτε ότι θα την αλλάξεις χρώμα. Γιατί δεν την κάνεις άσπρη, κίτρινη ή κάτι το ποιο ανοιχτό τέλος πάντων;

Επίσης τα κόκκινα links. Μπορεί να ειναι ωραία και μεγάλα αλλά -κακά τα ψέματα- δεν πολύ φαίνονται. Συνιστώ να συνδιάσεις και τα κόκκινα γράμματα και την "Αρχική" με ένα

Κώδικας: Επιλογή όλων

a:link{background-color:white;}
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
sem27gr
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 13 Ιαν 2006 14:00
Τοποθεσία: Halandri-Athens
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από sem27gr » 16 Ιαν 2006 20:00

Αυτό το capitalize μου είχε σπάσει τα νεύρα....Thanks...
Eφτιαξα λίγο το μενού, αν και θα προτιμούσα να ήταν κουμπάκια...μήπως να φτιάξω μερικά φλας;
Η να φτιάξω μερικές εικόνες κουμπιά που να κάνουν και hover?
Μοιάζει πιο επαγγελματική σίγουρα, το θέμα είναι ότι θεωρείται σαν επαγγελματική από κάποιον 3ο?

Τέλος υπάρχει τρόπος να φτιάξω όλο το μενου σαν css και όταν τον αλλάζω στη σελίδα 1 να αλλάζει σε όλες; Γιατί τώρα έτσι έχω φτιάξει μόνο το φοντο του και τα λινκς του, αλλά αν αλλάξω την δομή του πίνακα πρέπει να την κάνω copy paste....

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

gemma.gr

Δημοσίευση από Michelle » 16 Ιαν 2006 20:03

Ναι γίνεται αν δεν βάλεις inline CSS αλλά εξωτερικό αρχείο ;)

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

gemma.gr

Δημοσίευση από patriot » 16 Ιαν 2006 20:04

Δύο παρατηρήσεις γενικότερου περιεχομένου:

1) Δεν χρειάζεται να γράφεις ολόκληρο τον κώδικα στα css άμα είναι ίδιος. Δηλ άμα θες να γράψεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

border-top-style:solid; border-right-style:solid; border-bottom-style:solid; border-left-style:solid;
δεν χρειάζεται να γράψεις όλο αυτό. Μπορεις κάλλιστα να το γράψεις "εν συντομία" (αγγλιστί shortcut") δηλ έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

border-style:solid;
Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείς:

1) χρόνο
2) καθαρό κώδικα (όχι άχρηστο)
3) καθαρό κώδικα (με μια τάξη, που σου χρησιμεύει αργότερα άμα ποτέ θελήσεις να ρίξεις μια ματιά στον κώδικα σου)
4) και bandwidth.

Επίσης, ένα πιο έγκυρο/χρήσιμο shortcut είναι αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

border:black 1px solid;
που σε γλυτώνει από όλα αυτά:

Κώδικας: Επιλογή όλων

border-color:black;
border-style:solid;
border-left-width (ή right ή top ή bottom που για το καθένα πρέπει να τα γράψεις ξεχωριστά)
Πάντα να κοιτάζεις αν μπορείς να χρησιμοποιείς shortcuts.


2) Μερικοί browsers δεν βλέπουν των css κώδικα άμα αυτός είναι "σπασμένος". Να τον γράφεις ενιαία. Δηλ έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

border-color:red;
και όχι έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

border-color: red;
Να μην υπάρχουν δηλ κενά μεταξύ των λέξεων.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

gemma.gr

Δημοσίευση από patriot » 16 Ιαν 2006 20:05

Επιστρέφω σε κανένα τέταρτο...
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
sem27gr
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 13 Ιαν 2006 14:00
Τοποθεσία: Halandri-Athens
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από sem27gr » 16 Ιαν 2006 20:13

Michelle έγραψε:Ναι γίνεται αν δεν βάλεις inline CSS αλλά εξωτερικό αρχείο ;)
Βρε συ, μου τα χαλάς, αφού ξέρεις ότι είμαι νέος στα πράγματα αυτά, τι μου λες για inline κλπ. Πρέπει να μου εξηγείς λίγα παραπάνω...πες ότι είμαι ο μαθητής σου....

Όσον αφορά τα shortcuts, δεν θέλω να τα πειράξω, γιατί τον κώδικα τον φτιάχνει το dream και δεν θέλω να του βγάλω κανα σφάλμα....
Έστω ας χάσω κάποια πράγματα, αλλά θα έχω το κεφάλι μου σίγουρο...
Ούτως ή άλλως ο css δεν θα αλλάξει και πολύ από εδώ και πέρα....

Όσον αφορά το κενο πχ το color: #333333; να το κανω color:#333333;

Γιατί το dreamweaver το κάνει με κενό....

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από ThyClub » 16 Ιαν 2006 20:15

Γειά και απο μένα.

Η μοναδική μου συμβουλή που πιστεύω οτι θα αλλάξει άρδην την μορφή της σελίδας προς το καλύτερο είναι να διορθώσεις το μενού. Η πρότασή μου είναι το :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<tbody><tr>
                <td class="menutitles" width="3%">&nbsp;</td>
                <td class="menutitles" align="left" valign="bottom" width="11%"><a href="arxiki.html" class="menutitles">Αρχική</a></td>
                <td class="menutitles" align="left" valign="bottom" width="16%"><a href="profil.html" class="menutitles">Προφίλ</a></td>
                <td class="menutitles" align="left" valign="bottom" width="11%"><a href="sporoi.html" class="menutitles">Σπόροι</a></td>
                <td class="menutitles" align="left" valign="bottom" width="21%"><a href="triantafyllies.html" class="menutitles">Τριανταφυλλιές</a></td>
                <td class="menutitles" align="left" valign="bottom" width="38%"><a href="diafora.html" class="menutitles">Διάφορα</a></td>

              </tr>
              <tr>
                <td colspan="2" class="menutitles">&nbsp;</td>
                <td class="menutitles" align="left" valign="bottom"><a href="epikoinwnia.html" class="menutitles">Επικοινωνία</a></td>
                <td class="menutitles" align="left" valign="bottom"><a href="bolboi.html" class="menutitles">Βολβοί</a></td>
                <td colspan="2" class="menutitles" align="left" valign="bottom"><a href="noyfara.html" class="menutitles">Νούφαρα</a></td>
              </tr>

          </tbody>
Να το κάνεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<ul class="menu">
 <li><a href="arxiki.html">Αρχική</a></li>
 <li><a href="ταδε.html">τάδε</a></li>
 <li><a href="αλλη.html">άλλη</a></li>
</ul>
και με λίγο css:

Κώδικας: Επιλογή όλων

.menu&#123;
 list-style&#58;none;
 display&#58;inline;
 padding&#58;5px;
 
&#125;

.menu li&#123;
 display&#58;inline;
&#125;

.menu li a&#123;
 text-decoration&#58;none;
&#125;

.menu li a&#58;hover&#123;
 text-decoration&#58;underline;
&#125;
Το παραπάνω θα αλλάξει τον τρόπο που φαίνεται το μενού αλλά θα το εμφανίσει και λίγο καλύτερα απο τον τρόπο που το έχεις τώρα. Αν αποφασίσεις να το κάνεις και κολλήσεις απλά κάνε πόστ εδώ για βοήθεια :wink:

Άβαταρ μέλους
sem27gr
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 13 Ιαν 2006 14:00
Τοποθεσία: Halandri-Athens
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από sem27gr » 16 Ιαν 2006 20:19

Κάτι ακόμα, στο firefox, η προφιλ και η επικοινωνια κουνιούνται λίγο όταν αλλάζεις από τις άλλες και πας σε αυτές....στον εξπλορερ παίζουν μια χαρα όμως....
Edit......: εντάξει, τελικά ήταν το ότι ήταν οι μόνες σελίδες που δεν είχαν σκρολ στην 19αρα μου, και για αυτό μου φαινόταν έτσι....:hammer: :hammer: :hammer:


Έφτιαξα αλλιώς το μενού, νομίζω είναι καλύτερα έτσι...

Την πάνω και κάτω μπάρα που δεν έχουν τίποτα μέσα, τις έβαλα για εφέ....έλεγα να στρογγυλέψω τις εξωτερικές γωνίες τους....

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από sibas » 16 Ιαν 2006 21:00

Μήπως πρέπει να μεταφερθεί στο "Δημιουργία Web Σελίδων";
Και όταν την φτιάξει με το καλό να ξανά μπει το τόπικ! :pint:

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

gemma.gr

Δημοσίευση από patriot » 16 Ιαν 2006 21:05

Eφτιαξα λίγο το μενού, αν και θα προτιμούσα να ήταν κουμπάκια...μήπως να φτιάξω μερικά φλας;
Όχι κατά την γνώμη μου. Το flash είναι για ένα όμορφο presentation όχι για κάθε λειτουργία ενός site.Είναι σαν να μου λες αντί να πάρεις λεωφορείο, θες να πάρεις ταξί αφού τα έχεις που τα έχεις τα λεφτά....
Η να φτιάξω μερικές εικόνες κουμπιά που να κάνουν και hover?
Εμένα σαν χρήστη θα μου άρεσαν ποιο πολύ (προσωπική γνώμη) αλλά θα ήταν και ποιο εύχρηστα. Αν εγώ δεν έχω flash plugin; Δεν θα μπορώ να δω την σελίδα σου; Γιατί;
Μοιάζει πιο επαγγελματική σίγουρα, το θέμα είναι ότι θεωρείται σαν επαγγελματική από κάποιον 3ο?
Αναλόγως με το τι είναι αυτός ο τρίτος. Έμπειρος; Αρχάριος; Επισκέπτης; Αδιάφορος; Σε γενικές γραμμές είνια μια απλή σελίδα (σχεδιαστικά) που θα γίνει επαγγελματική αν προσθέσεις ένα σωστό περιεχόμενο.
Τέλος υπάρχει τρόπος να φτιάξω όλο το μενου σαν css και όταν τον αλλάζω στη σελίδα 1 να αλλάζει σε όλες; Γιατί τώρα έτσι έχω φτιάξει μόνο το φοντο του και τα λινκς του, αλλά αν αλλάξω την δομή του πίνακα πρέπει να την κάνω copy paste....
Το πρώτο πράγμα που φτιάχνει κανείς όταν φτιάχνει ένα site είναι να φτιάξει τον σκελετό και μετά να βάλει το περιεχόμενο. Αν φτιάξεις το αρχικό μέρος και όλα τα υπόλοιπα βασιστουν σε αυτό τότε όλα τα υπόλοιπα θα έχουν και τα υπέρ και τα κατά που έχει αυτό το πρώτο μέρος. Αυτό λοιπόν πρέπει να είναι το τέλειο κομμάτι. Αν βάλεις μέσα σε αυτήν βλακείες, βλακείες θα έχουν και τα υπόλοιπα. Φρόντισε λοιπόν με στην πρώτη σου σελίδα να συμπεριλάβεις (συμπεριλάβεις = αυτό που η Michelle ονομάζει "include" στην php και "εξωτερικό αρχείο" στα css) το css αρχείο που θα έχει μέσα όλη την ομορφιά της φαντασίας σου για το πως θα μοιάζει το site σου. Για να το συμπεριλάβεις πρέπει να προσθέσεις αυτήν την εντολή μέσα στο html document. Και αφού το ένα html document θα είναι αντίγραφο του άλλου θα συμπεριλαμβάνεται στα άλλα αυτομάτως χωρίς έξτρα κόπο. Για να συμπεριλάβεις κάποιο αρχείο μέσα στο html document αναλόγως με το τι αρχείο είναι (σε ποια γλώσσα) θα χρειαστείς και την αντίστοιχη εντολη. Για τα css είναι η εξής: (την οποία την έχεις ήδη από ότι βλέπω)
<link href="css.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
Όσον αφορά τα shortcuts, δεν θέλω να τα πειράξω, γιατί τον κώδικα τον φτιάχνει το dream και δεν θέλω να του βγάλω κανα σφάλμα....
Όπως προτιμάς. Απλά στο είπα να το ξέρεις...
Όσον αφορά το κενο πχ το color: #333333; να το κανω color:#333333;
ΝΑΙ!! Καθώς και σε ΟΛΑ όσα το έχουν με κενό.
Γιατί το dreamweaver το κάνει με κενό....
α) Κανείς δεν είναι τέλειος
β) Το DreamWeaver (DW) φτιάχνει μια ουδέτερη άποψη ενός site. Όχι την τέλεια.
Κάτι ακόμα, στο firefox, η προφιλ και η επικοινωνια κουνιούνται λίγο όταν αλλάζεις από τις άλλες και πας σε αυτές....στον εξπλορερ παίζουν μια χαρα όμως....
Ο explorer είναι ηλίθιος και βλέπει ότι θέλει, (έστω και αν αυτήν την φορά έχει δίκιο) γι' αυτό όταν θα φτιάχνεις μια σελίδα θα την φτιάχνεις με σκοπό τους χρήστες που χρησιμοποιούν mozilla, opera, safari και λοιπά, όχι με βάση τον explorer....

Χρησιμοποιώ firefox και δεν τα βλέπω να κουνιούνται. Αλλά μπορεί να έχω ποιο νέα έκδοση firefox γι' αυτό για να ειμαστε σίγουροι βάλε:

a {margin:0;x; padding:0px;}
Δηλ εξωτερικό περιθώριο (margin) και εσωτερικό περιθώριο (padding) ίσον 0px για να μην πηγαινουν πουθενά
Την πάνω και κάτω μπάρα που δεν έχουν τίποτα μέσα, τις έβαλα για εφέ....έλεγα να στρογγυλέψω τις εξωτερικές γωνίες τους...
Τώρα συγνώμη κιόλας αλλά πως φαίνεται ότι εισαι αρχάριος...Οποιοσδήποτε το διάβαζε αυτό και ήταν ολίγον τι έμπειρος θα πέθαινε στα γέλια. Και είναι κρίμα γιατί αυτό που σκέφτηκες εσύ το σκέφτονται όλοι (εκτός προφανώς από τους κατασκευαστές των css!!!) και όλοι έχουν αυτό το πρόβλημα. Δηλ η ιδέα σου είναι και απλή και λογική.... Αλλά δυστυχώς... είπαμε.. οι κατασκευαστές των css αργούν λίγο να τα πιάσουν (γύρω στα 9 χρόνια για την ακρίβεια!!!!) Εν ολιγοις μην το ψάχνεις δεν γίνεται με css παρά μόνο με tables αλλά πίστεψα με δεν συμφέρει.... (Βασικά υπάρχει ένα μικρό κολπάκι αλλά δημιουργεί άλλα προβλήματα και έτσι δεν συμφέρει ούτε από αυτήν την πλευρά).
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
sem27gr
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 13 Ιαν 2006 14:00
Τοποθεσία: Halandri-Athens
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από sem27gr » 16 Ιαν 2006 21:20

Καταρχίν ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερή βοήθεια σου,

a {margin:0;x; padding:0px;}
Που να το βάλω ακριβώς;

Το στρογγύλεμα, έλεγα να το κάνω με μικρά cells στις άκρες, που μέσα τους θα είχαν εικόνες, οι οποίες θα το έκαναν να δείχνει στρογγυλεμένο....

Τα κουμπάκια που έλεγα να βάλω πάνω θα τα έκανα hove με behaviour--->swap

Αυτό χρειάζεται flash plug in? Τώρα αν φορτώνει λίγο παραπάνω την πρώτη φορά λόγω των εικόνων... δεν πειράζει αν έχει διαφορά το αισθητικό αποτέλεσμα μεγάλη...

Όσον αφορά το αρχείο, μου φαίνεται λίγο δύσκολο, θα το ψάξω το θέμα....

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

gemma.gr

Δημοσίευση από patriot » 17 Ιαν 2006 11:36

sem27gr έγραψε:a {margin:0;x; padding:0px;}
Που να το βάλω ακριβώς;
Το "a" σημαίνει "link". Το link χωρίζεται σε 4 μέρη: a:link, a:visited, a:hover, a:active. Τώρα που έβαλα "a" σκέτο (a {margin:0;x; padding:0px;} ) σημαίνει ότι το margin και το padding θα "πιάσει" και στα τέσσερα σημεία. Απλά κάν' το copy/paste μέσα στο css αρχείο σου, έτσι όπως το βλέπεις.
Το στρογγύλεμα, έλεγα να το κάνω με μικρά cells στις άκρες, που μέσα τους θα είχαν εικόνες, οι οποίες θα το έκαναν να δείχνει στρογγυλεμένο....
Η ιδέα σου για αρχάριος είναι πολύ καλή αλλά πρώτον αυτό σήμερα είναι ξεπερασμένο, έτσι όποιος το δει θα καταλάβει ότι δεν έχεις τόση πείρα και δεύτερον είναι άχρηστη αφού δεν χρησιμεύει σε τίποτα. Για ομορφιά θα ταίριαζε αλλά τώρα που το table είναι άδειο είναι περιτό να προσθέσεις μερικά άχρηστα images που θα δυσκολέψουν τον χρήστη στο κατέβασμα της σελίδας αφού έχεις άλλα images (τα λουλούδια) τα οποία είναι πολύ ποιο χρήσιμα για τον χρήστη...
Τα κουμπάκια που έλεγα να βάλω πάνω θα τα έκανα hove με behaviour--->swap
Σόρρυ δεν ξέρω τι είναι το swap γιατί δεν χρησιμοποιώ DW.
Αυτό χρειάζεται flash plug in?
Ναι. Οτιδήποτε flash χρειάζεται flash plugin. Λογικό δεν είναι;
Τώρα αν φορτώνει λίγο παραπάνω την πρώτη φορά λόγω των εικόνων... δεν πειράζει αν έχει διαφορά το αισθητικό αποτέλεσμα μεγάλη...
Πρέπει να σκέφτεσαι τι αρέσει στον χρήστη όχι ότι αρέσει σε σένα.... Στον χρήστη αρέσει να μπορεί να δει και να κατανοήσει ένα site άνετα ότι το flash που δεν θα ξέρει καλά-καλά αν είναι flash ή όχι... Καλά τι μανία είναι αυτή με το flash;
Όσον αφορά το αρχείο, μου φαίνεται λίγο δύσκολο, θα το ψάξω το θέμα....
Ποιο είναι το δύσκολο; Απλά κάπου μέσα στο <head>εδώ ας πούμε<title>μπλα, μπλα ο τίτλος</title></head> θα βάλεις την αποπάνω εντολή (<link href="css.css" rel="stylesheet" type="text/css" />) και θα έχεις ονομάσει το css αρχείο όπως θες. Εδώ το DW ονόμασε το css αρχείο επισης "css" και ίσως να είναι λίγο μπέρδεμα αλλά εσύ μπορείς να το κάνεις ότι θες. Αντί για href="css.css" μπορείς να το κάνεις href="Kostas.css" ή href="athina.css" ή href="gemma.css" ή τέλος πάντων όπως αλλιώς θες...
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
sem27gr
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 13 Ιαν 2006 14:00
Τοποθεσία: Halandri-Athens
Επικοινωνία:

gemma.gr

Δημοσίευση από sem27gr » 17 Ιαν 2006 13:01

Αυτό που έλεγα με το swap image, δες το στην σελίδα αρχική, απο τις 4 photo στην πάνω αριστερά, πήγαινε απλά το ποντίκι πάνω στην εικόνα του καταλόγου βολβών ανοιξιάτικης... έτσι λέω να φτιάξω κανα κουμπάκι για το μενου....Θα έχει τελικό αποτέλεσμα στον χρήστη γιατί θα βλέπει καλύτερα τα κουμπιά...
Αυτό εννοώ ότι δεν χρειάζεται flash.....δεν ρωτούσα αν το .swf θέλει flash...

Περί αρχείου, έχω καταλάβει ότι από το αρχείο μπορουν τα html μου να παίρνουν εντολές για λινκς, χρώματα, backroundς, borders κλπ. Αλλά γίνεται να περάσω στο css έναν ολόκληρο πίνακα menu, τον οποίο θα τον έχω σε κάθε σελίδα; και όταν τον αλλάζω μία φορά να αλλάζει σε όλες; Π.χ. αν αλλάξω το μέγεθος του, ή ένα γράμμα από ένα λινκ του, να αλλάξει και στις άλλες;

Δεν κάνει κάτι η εντολή a {margin:0;x; padding:0px;} .
Το πρόβλημα είναι ότι στην σελίδα προφίλ και στην επικοινωνία, είναι οι μόνες που δεν έχουν scroll bar. Έτσι όταν πας σε αυτές, φεύγει η scroll bar, και ο όλος πίνακας κεντράρεται λίγο πιο δεξιά, αφού έχει περισσότερο χώρο. Αυτό βέβαια συμβαίνει στην 19άρα μου, σε 1280x1024, σε μικρότερες αναλύσεις προφανώς δεν θα γίνεται.... [/b]

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

gemma.gr

Δημοσίευση από Michelle » 17 Ιαν 2006 13:31

Βρε sem βάλε το λινκ στην υπογραφή σου ή σαν homepage. Eίαι πολύ κουραστικό να το γράφουμε κάθε φορά! :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέλω την γνώμη σας για την Σελίδα μου...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες