Dimiourgia formas me javascript..

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Dimiourgia formas me javascript..

Δημοσίευση από skeftomilos » 16 Ιαν 2006 09:03

Και η ιδιότητα form είναι standard. :) Τα αντικείμενα του DOM βασίζονται στην κληρονομικότητα και η ιεραρχία τους είναι συγκεκριμένη:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Node
|
-- Element
   |
   -- HTMLElement
      |
      -- HTMLInputElement
Τα αντικείμενα HTMLInputElement έχουν ορισμένες δικές τους ιδιότητες και μεθόδους, και κληρονομούν και όλες τις ιδιότητες/μεθόδους των γονικών αντικειμένων. Για παράδειγμα:

Node -> nodeName, nodeType
Element -> getAttribute()
HTMLElement -> id, className
HTMLInputElement -> name, type, disabled

Το DOM1 specification (PDF, 538K) περιέχει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες στις σελίδες 135 - 159.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
bilios
Δημοσιεύσεις: 262
Εγγραφή: 29 Ιουν 2005 11:31
Τοποθεσία: Sahara..

Dimiourgia formas me javascript..

Δημοσίευση από bilios » 22 Ιαν 2006 20:02

kala by the way re cherouvim....

me esteiles me thn viatrivh sou sto peer2peer project pou ekanes...

Tha katso na to kano!!!!:D:D

poso xronon eisai re afentiko kai ta phres ola svarna!

poly kalos...

Respect....
Billis.

Άβαταρ μέλους
bilios
Δημοσιεύσεις: 262
Εγγραφή: 29 Ιουν 2005 11:31
Τοποθεσία: Sahara..

Dimiourgia formas me javascript..

Δημοσίευση από bilios » 23 Ιαν 2006 18:36

CHEROUVIM !!!

VOHTEIA!!!

ksexasa kati na sou po pou einai poly vital gia to project mou!!

thelo na pairnei kai dekadikes times!!

thelo na mporo na valo -0,5 as poume!!

me authn thn function pou evales gia na mhn eisagontai grammata den kanei praxh otan vazo 0.5 h -0.5!!

Ti mporei na ginei??
_________________
Billis

Άβαταρ μέλους
bilios
Δημοσιεύσεις: 262
Εγγραφή: 29 Ιουν 2005 11:31
Τοποθεσία: Sahara..

Dimiourgia formas me javascript..

Δημοσίευση από bilios » 24 Ιαν 2006 03:15

vrhka thn lysh men alla oxi opos tha eprepe kai opos tha hthela, ton paratheto ton kodika se peroptosh pou kai allos exei to idio provlhma..

auto sto head...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript">
function startCalc&#40;&#41;&#123;
  interval = setInterval&#40;"calc&#40;&#41;",1&#41;;
&#125;
function calc&#40;&#41;&#123;
  one = document.autoSumForm.firstBox.value;
  two = document.autoSumForm.secondBox.value;
  document.autoSumForm.sumBox.value = &#40;one * 1&#41; + &#40;two * 1&#41; ;
&#125;
function stopCalc&#40;&#41;&#123;
  clearInterval&#40;interval&#41;;
&#125;
</script>
kai h forma...sto body...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form name="autoSumForm">
<input type=text name="firstBox" value="" onFocus="startCalc&#40;&#41;;" onBlur="stopCalc&#40;&#41;;"> +
<input type=text name="secondBox" value="" onFocus="startCalc&#40;&#41;;" onBlur="stopCalc&#40;&#41;;"> = 
<input type=text name="sumBox">
</form>
bakalistikos alla doulevei...tha hthela pantos na do pos einai o kodikas pou dothike xoris na apomakrynei ta letters...

Eyxaristo poly!
Billis.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Dimiourgia formas me javascript..

Δημοσίευση από skeftomilos » 24 Ιαν 2006 11:56

Μπορείς να αλλάξεις λίγο τον κώδικα που έγραψε ο Cherouvim. Βρες τη γραμμή...

Κώδικας: Επιλογή όλων

sum += parseInt&#40;inputs&#91;j&#93;.value&#41;?parseInt&#40;inputs&#91;j&#93;.value&#41;&#58;0;
...και άλλαξε την έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

sum += parseFloat&#40;inputs&#91;j&#93;.value&#41; || 0;
Αν πρέπει να γίνεται και μετατροπή του κόμμα σε τελεία:

Κώδικας: Επιλογή όλων

sum += parseFloat&#40;inputs&#91;j&#93;.value.replace&#40;/,/g, '.'&#41;&#41; || 0;
Και στη σούμα να μετατρέπεται η τελεία σε κόμμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

inputs&#91;j&#93;.value = String&#40;sum&#41;.replace&#40;/\./g, ','&#41;;
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
bilios
Δημοσιεύσεις: 262
Εγγραφή: 29 Ιουν 2005 11:31
Τοποθεσία: Sahara..

Dimiourgia formas me javascript..

Δημοσίευση από bilios » 24 Ιαν 2006 20:04

thanks skeftomilos!

tha hthela na doulepso ton diko tou kalutera giati einai pio pro apo ton diko mou :D

eyxaristo!

Billis

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες