pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
kingbill
Δημοσιεύσεις: 242
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από kingbill » 18 Ιαν 2006 19:07

thelo na kano mia forma me combobox alla auto na einai dinamiko kai auto na to emfanoizo mesa se ena pinaka

diladi exo 5 eggafes mesa stin basi mou tha mou emfanizei 5 combobox ena kato apo to allo kai to combobox tha exei oses einai oi eggrafes an einai 5 tha exei 5 an einai 6 tha exei 6
kai tin times apo to combox tha tis ekxoro mesa stin basi

paradeigma o pinaka pos tha einai

Stili1 stili2 stili3 combobox
Stili1 stili2 stili3 combobox
Stili1 stili2 stili3 combobox
Stili1 stili2 stili3 combobox
Stili1 stili2 stili3 combobox

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από iffor » 18 Ιαν 2006 19:28

Μπορείς να γίνεις λίγο ποιο αναλυτικός και συγκεκριμένος; :wink: :roll:
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

kingbill
Δημοσιεύσεις: 242
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από kingbill » 18 Ιαν 2006 21:35

to combobox tha exei times 1 2 3 4 5 6 alla i times autes den tha einai fix alla tha auksanontai dinamikes diladi to ena ergasthrio tha exei 5 tmhmata to combobox tha exei 1 2 3 4 5 an omos diagrafi to ena tmhma to combox automatos tha exei times 1 2 3 4

me alla logia oses eggrafes emfanizonatai toses times tha exei kai to combobox

ama emfanistoun 5 eggrafes to combobox tha exei times 1 2 3 4 5
elpizo na katalabate auto pou zitao den ksero pos alios na sas to eksigiso kalitera

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από iffor » 19 Ιαν 2006 09:51

Απλός με μπερδεύει το
diladi exo 5 eggafes mesa stin basi mou tha mou emfanizei 5 combobox ena kato apo to allo kai to combobox tha exei oses einai oi eggrafes an einai 5 tha exei 5 an einai 6 tha exei 6
Δηλ. θέλεις τις εγγραφές του table σου τις εμφανίζεις σε ένα combobox?
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 19 Ιαν 2006 10:53

Kaveis eva paradigma me html va giati me ta combobox ta 5 n ta 6 :P exoume mpedeftei mou fevete.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από fafos » 19 Ιαν 2006 15:43

Mallon enoei kati san auto pou exo edo sthn anazhthsh pou otan patas ton kataskeausth provalei sto apo kato drop ta analoga montela..

Den sou leo omos pos ginete :D giati opos exeis anaferei se alla posts einai gia sxolikh ergasia opote an einai na sthn feiaksoume emeis ektos tou oti adikeis allous symmathites sou, aurio tha vgeis sthn piatsa gia douleia kai tha to parousiazeis san ergasia sou... gemath h agora apo tetoious...

NAI EIMAI KAKOS!!! :evil:

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 19 Ιαν 2006 19:59

(vomizo ptixiaki eivai afti pou kavei :P)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από Basilakis » 19 Ιαν 2006 20:24

Pes ta fafos...
Pryxiakh einai rapid... Prtyxiakh gia melh tou freestuff.gr ;)

kingbill
Δημοσιεύσεις: 242
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από kingbill » 19 Ιαν 2006 23:33

telika to ekana auto pou ithela

alla den mporo pos tha balo perrisoteres apo mia timi mesa sto combobox
sto sigkekrimeno combobox thelo na exei 6 times kai
to button eggrafh na to emfaniso kato apo ton pinaka giati stin parakato forma to bgfazei pano apo ton pinaka

button

table


sas dino kai ton kodika

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

    $con = mysql_connect &#40;"localhost", "root", ""&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
    mysql_select_db &#40;"dbase", $con&#41;;


    $sql = "select * from  dept, lab
            where dept.CodeLab= Lab.CodeLab
            AND Lab.CodeLab = '10'
            ORDER BY Dept.NameDept";
    $result = mysql_query&#40;$sql&#41;;

    $table="<table celpadding=1 cellspacing=1 border=1 windth=100%>";

    echo"$table
            <tr>
             <th>&#212;&#236;&#222;&#236;&#225;</th>
             <th>&#191;&#241;&#229;&#242;</th>
             <th>&#199;&#236;&#221;&#241;&#225;</th>
             <th>&#240;&#241;&#239;&#244;&#229;&#241;&#225;&#233;&#254;&#244;&#231;&#244;&#225;</th>
            </tr>";
       $num_results= mysql_numrows&#40;$result&#41;;
      
    while&#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;
    &#123;
        $NameDept = $row&#91;'NameDept'&#93;;
        $TimeDept = $row&#91;'TimeDept'&#93;;
        $DayDept  = $row&#91;'DayDept'&#93;;

        for&#40;$value=1; $value<$result; $value++&#41;
        &#123;

            $Bill="<select name=\"Prot\">
                  <option value=\"$value\"> $value </option>
                  </select>";
         &#125;
            $table="
               <tr>
                <td align=center>$NameDept
                <td align=center>$TimeDept
                <td align=center>$DayDept
                <td align=center>$Bill
               </tr>";

       echo"$table";
    &#125;
?>
     <p>
        <ul><ul><input type=submit name=Submit value="&#197;&#227;&#227;&#241;&#225;&#246;&#222;"></ul></ul>
     </p>
?>

kai kati akoma pos ginetai na aporipso tin epilogi idias timis 2 fores
me tin parapano forma i metabliti pou tha xrisimopoiiso eina i prot[/img]

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από panosru » 20 Ιαν 2006 01:14

sou paratheto to paradigma parakato gia na mhn emfanizontai diploegrafes otan kanoume join pinakon.

exoume ton pinaka ab me to eksis stracture:

table -> a :

Κώδικας: Επιλογή όλων

+-----------------------+
| id |  name   | user_id|
+-----------------------+
|  1 | myAname |      1 |
|  2 | myBname |      2 |
+-----------------------+
table -> b :

Κώδικας: Επιλογή όλων

+----------------+
| id |  username |
+----------------+
|  1 | myAuser   |
|  2 | myBuser   |
+----------------+
trexontas to parakato query den tha exeis diploegrafes, prosarmose to dikosou me bash ayto.

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT *
    FROM `a` JOIN `b`
    ON `b`.`id` = `a`.`id`
    WHERE `b`.`username` = 'myAuser'

kingbill
Δημοσιεύσεις: 242
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από kingbill » 20 Ιαν 2006 02:14

dokimasa kati allo alla exo ena problima pairnei mono tin teleutaia timi
diladi anti na ekxorei ta 1 2 3 4 5 6 ekxorei 6 fores to 6
gnorizei kaneis pos tha to diorthoso auto

i form einai auti

Κώδικας: Επιλογή όλων

       for&#40;$value=1; $value<$result; $value++&#41;
        &#123;

          $sel ="<select name=\"Prot\">
                 <option value=\"1\"> 1 </option>
                 <option value=\"2\"> 2 </option>
                 <option value=\"3\"> 3 </option>
                 <option value=\"4\"> 4 </option>
                 <option value=\"5\"> 5 </option>
                 <option value=\"6\"> 6 </option>
                 </select>";
                
            $table="
                <tr>
                <td align=center>$NameDept
                <td align=center>$TimeDept
                <td align=center>$DayDept
                <td align=center>$sel
                </tr>";
         &#125;
         
       echo"$table";

     &#125;
kai okodikas pou kanei insert einai autos

Κώδικας: Επιλογή όλων


$Prot=$_POST&#91;'Prot'&#93;;

    while&#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;
    &#123;
        $CodeDept = $row&#91;'CodeDept'&#93;;
        $CodeLab  = $row&#91;'CodeLab'&#93;;

        $sql_1 = "INSERT INTO Studen_Dept VALUES &#40;'$CodeDept', '$CodeLab', '454', '$Prot', '$Dikaioma'&#41;";

      if &#40;$result1=mysql_query&#40;$sql_1&#41;&#41;
        &#123;
          echo"<p>insert Complete";
        &#125;
        else
        &#123;
          echo"insert uncomplete";
        &#125;
    &#125;

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από shadow » 20 Ιαν 2006 10:35

Εφοσον θες να μπορείς να επιλέγεις πολλές τιμές απο το select σου, το αρχικό που πρεπει να κάνεις είναι να δηλώσεις αυτή την ιδιότητα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<select name="myselect" multiple="yes">
<option value=option1>option1</option>
<option value=option2>option2</option>
<option value=option3>option3</option>
</select>
Το multiple select tag ουσιαστικά σου επιτρέπει να επιλέξεις πολλαπλά στοιχεία από τη λίστα που έχεις. Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα στοιχεία παιρνάνε στο handler που καθορίζεις με το action της φορμάς σου. Ολα τα στοιχεία περνάνε με το ιδιο όνομα. Εστω οτι έχεις επιλέξει τα option1 && option2.
Στο handler της φορμας σου αυτά θα φτάσουν ως:

Κώδικας: Επιλογή όλων

myselect = option1
myselect = option2
Δηλαδή κάθε option θα αντικαταστήσει τη προηγούμενη τιμή που έχει πάρει η myselect μεταβλητή.
Η λύση σε αυτό είναι να αντιμετωπίσεις την myselect ως ενα array (myselect[]) και έτσι κάθε ανάθεση μιας τιμής στο myselect[] θα προσθέτει ένα στοιχείο στο array.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<select name="myselect&#91;&#93;" multiple="yes">
<option value=option1>option1</option>
<option value=option2>option2</option>
<option value=option3>option3</option>
</select>
Στη μεριά του handler τώρα αντί να διαχειρίζεται μια μεταβλητή θα διαχειρίζεσαι ένα array.

Κώδικας: Επιλογή όλων

$myselect = $_POST&#91;'myselect'&#93;;
$count = count&#40;$myselect&#41;;
echo "Select $count items";
for&#40;$i=0; $i<$count; $i++&#41;
	echo "Items $i has value".$myselect&#91;$i&#93;;
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code

kingbill
Δημοσιεύσεις: 242
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από kingbill » 21 Ιαν 2006 00:03

shadow to ekana alla mesa stin basi ekxorei mono tin pritu timi pou exei epileksei tis ales den den tis pairnei

Κώδικας: Επιλογή όλων

    $count=count&#40;$myselect&#41;;

        for&#40;$i=0; $i<$count; $i++&#41;
        &#123;
              $table=$myselect&#91;$i&#93;;

    while&#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;
    &#123;
        $CodeDept = $row&#91;'CodeDept'&#93;;
        $CodeLab  = $row&#91;'CodeLab'&#93;;

         $sql_1 = "INSERT INTO Studen_Dept VALUES &#40;'$CodeDept', '$CodeLab', '521', '$table', '$Dikaioma'&#41;";

          if &#40;$result1=mysql_query&#40;$sql_1&#41;&#41;
            &#123;
              echo"<p>insert Complete";
            &#125;
        &#125;
    &#125;

ama kano echo tin metabliti table tis emfanizei kanonika tis times ama tin metabliti tabke tin bazo stin insert me ekxorei mono tin proti time tis ales tis agnoei an i priti timi einia to 4 tha ekxorisei to 4 an einai to 5 tha ekxorisei to 5 kserei kaneis pos na to diorthoso auto na ekxorei stin basi kai tis 6 diaforetikes times

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από shadow » 21 Ιαν 2006 01:41

Ποια θα είναι η τιμή που θα έχει το j τελικά? :wink:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$array = array&#40; 1, 2, 3, 4, 5&#41;;
$j=0;
for&#40;$i=0; $i<3; $i++&#41;&#123;
        while &#40;$tmp = current&#40;$array&#41;&#41;&#123;
                $j = $tmp + $j;
                next&#40;$array&#41;;
        &#125;
&#125;
echo "j has value &#58; $j;
?>
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code

AlexanderTheGr
Δημοσιεύσεις: 153
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2003 04:22
Επικοινωνία:

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από AlexanderTheGr » 21 Ιαν 2006 02:31

dokimase ayto

Κώδικας: Επιλογή όλων

foreach&#40;$_POST&#91;"myselect"&#93; as $key=>$myselect&#41; &#123;

    while&#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; 
    &#123; 
        $CodeDept = $row&#91;'CodeDept'&#93;; 
        $CodeLab  = $row&#91;'CodeLab'&#93;; 

         $sql_1 = "INSERT INTO Studen_Dept VALUES &#40;'$CodeDept', '$CodeLab', '521', '$myselect', '$Dikaioma'&#41;"; 

          if &#40;$result1=mysql_query&#40;$sql_1&#41;&#41; 
            &#123; 
              echo"<p>insert Complete"; 
            &#125; 
      &#125; 
 &#125;

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης