pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από kingbill » 22 Ιαν 2006 02:49

me bgazei auto to minima
invalid argument supplied for foreach() in

AlexanderTheGr
Δημοσιεύσεις: 153
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2003 04:22
Επικοινωνία:

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από AlexanderTheGr » 22 Ιαν 2006 03:58

Ayto logika simainei oti den exeis onomasei tin select form os myselect[]


Opos eipe kai pio prin i shadow prepei na kaneis ayto
<select name="myselect[]" multiple="yes">
<option value=option1>option1</option>
<option value=option2>option2</option>
<option value=option3>option3</option>
</select>
Basika mporeis na baleis oti onoma thes arkei mesa stin foreach na exei sto sosto onoma tou array

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από cherouvim » 22 Ιαν 2006 10:42

multiple="multiple"

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από shadow » 22 Ιαν 2006 11:38

Η με foreach ή με for παρεις τις στοιχεία του array με τις τιμές των checkbox , πάλι μόνο μια τιμη από το array θα καταχωρηθεί στη βάση, εφόσον το while θα εκτελεστεί μόνο για την πρώτη τιμή που θα πάρει από το εξωτερικό loop. Στην δεύτερη επανάληψη του εξωτερικού loop, sτo resource $result ο pointer θα βρίσκεται στο τέλος οποτε το while δεν θα ξαναεκτελεστεί. Αρα ή ξαναεκτελείς το ερωτημά σου στη βάση, ή πριν προχωρησεις στην εισαγωγή ερωτημάτων στη βαση σου, έχεις αναθέσει τα αποτελεσματα του resource σε ενα array το οποίο κάνεις reset μετα από το τέλος του while, ώστε ο pointer να δείχνει πάλι στην αρχή του.
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code

kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από kingbill » 22 Ιαν 2006 11:58

oles tis times thelo na ekxorountai me tin proti
pos tha kano reset

AlexanderTheGr
Δημοσιεύσεις: 153
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2003 04:22
Επικοινωνία:

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από AlexanderTheGr » 22 Ιαν 2006 12:17

shadow έγραψε:Η με foreach ή με for παρεις τις στοιχεία του array με τις τιμές των checkbox , πάλι μόνο μια τιμη από το array θα καταχωρηθεί στη βάση, εφόσον το while θα εκτελεστεί μόνο για την πρώτη τιμή που θα πάρει από το εξωτερικό loop. Στην δεύτερη επανάληψη του εξωτερικού loop, sτo resource $result ο pointer θα βρίσκεται στο τέλος οποτε το while δεν θα ξαναεκτελεστεί. Αρα ή ξαναεκτελείς το ερωτημά σου στη βάση, ή πριν προχωρησεις στην εισαγωγή ερωτημάτων στη βαση σου, έχεις αναθέσει τα αποτελεσματα του resource σε ενα array το οποίο κάνεις reset μετα από το τέλος του while, ώστε ο pointer να δείχνει πάλι στην αρχή του.
Nai sosto ayto pou les. Prepei na ginei reset i mporeis na baleis tin foreach (i tin for) mesa sto while.

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; 
&#123; 
        $CodeDept = $row&#91;'CodeDept'&#93;; 
        $CodeLab  = $row&#91;'CodeLab'&#93;; 

         foreach&#40;$_POST&#91;"myselect"&#93; as $key=>$myselect&#41; &#123; 
             $sql_1 = "INSERT INTO Studen_Dept VALUES &#40;'$CodeDept', '$CodeLab', '521', '$myselect', '$Dikaioma'&#41;"; 
              if &#40;$result1=mysql_query&#40;$sql_1&#41;&#41; 
                &#123; 
                  echo"<p>insert Complete"; 
                &#125;
         &#125;
&#125;
Prosekse oti anti gia while ebala if.. Den ksero basika posa loop mporei na ginoun me tin if tha ginei mono ena me tin while pote den eisai sigouros.

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από shadow » 22 Ιαν 2006 12:48

Καλα οι διάφορες δομές χρησιμοποιούνται αναλόγως με τις ανάγκες του programmer. Εαν θες μόνο να ελέγξεις εάν ισχύει μια συνθήκη ελέγχου και αναλόγως να εκτελεστεί ή όχι κάποιο μπλοκ εντολώς τοτε θα βάλεις if. Εαν όμως θες να δημιουργήσεις ενα loop τοτε αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσεις κάποιο επαναληπτικό βρόγχο. Τωρα εαν δεν εχεις προσέξει πως εχεις γράψει το κώδικα σου με αποτέλεσμα πχ να πεφτει σε ατέρμονο loop ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο , δεν δημιουργεί το πρόβλημα η while...
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code

kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από kingbill » 22 Ιαν 2006 13:15

pali den to kanei kano echo tin sql_1 kai tis times apo ta combox ta emfanizei alla den ta ekxorei stin basi

tha sa doso pali ton kodika

Κώδικας: Επιλογή όλων


    $sql = "select * from  dept, lab
            where dept.CodeLab= Lab.CodeLab
            AND Lab.CodeLab = '10'";
    $result=mysql_query&#40;$sql&#41;;
    
    $count=count&#40;$myselect&#41;;
    
    while&#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;
    &#123;

        $CodeDept = $row&#91;'CodeDept'&#93;;
        $CodeLab  = $row&#91;'CodeLab'&#93;;
        
        for&#40;$i=0; $i<$count+1; $i++&#41;
        &#123;

          $sql_1 = "INSERT INTO Studen_Dept VALUES &#40;'$CodeDept', '$CodeLab', '521', '$myselect&#91;$i&#93;', '$Dikaioma'&#41;";

          echo"$sql_1";
          
          if &#40;$result1=mysql_query&#40;$sql_1&#41;&#41;
            &#123;
              echo"insert Complete";
            &#125;
          &#125;
 &#125;


kai autos einai o kodikas ton combo box

Κώδικας: Επιλογή όλων


    <p>
      <input type="radio" name="Dikaioma" value="Nai"> &#205;&#225;&#233;
      <input type="radio" name="Dikaioma" value="Oxi"> &#207;&#247;&#233;
    </p>
    

<?php

    $con = mysql_connect &#40;"localhost", "root", ""&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
    mysql_select_db &#40;"dbase", $con&#41;;


    $sql = "select * from  dept, lab
            where dept.CodeLab= Lab.CodeLab
            AND Lab.CodeLab = '10'
            ORDER BY Dept.NameDept";
    $result = mysql_query&#40;$sql&#41;;
    $num_results = mysql_numrows&#40;$result&#41;;

    $table="<table celpadding=\"1\" cellspacing=\"1\" border=\"1\" windth=\"100%\">";

    echo"$table
            <tr>
             <th>&#212;&#236;&#222;&#236;&#225;</th>
             <th>&#191;&#241;&#229;&#242;</th>
             <th>&#199;&#236;&#221;&#241;&#225;</th>
             <th>&#208;&#241;&#249;&#244;&#229;&#241;&#225;&#233;&#254;&#244;&#231;&#244;&#229;&#242;</th>
            </tr>";

    while&#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;
    &#123;
        $NameDept = $row&#91;'NameDept'&#93;;
        $TimeDept = $row&#91;'TimeDept'&#93;;
        $DayDept  = $row&#91;'DayDept'&#93;;

         ?>
            <select name="myselect&#91;&#93;">

       <?php

    for &#40;$x=1; $x<$num_results+1; $x++&#41;
    &#123;

       echo"<p><option value=\"$x\"> $x </option>";

       
        $table="
                <tr>
                <td align=\"center\">$NameDept
                <td align=\"center\">$TimeDept
                <td align=\"center\">$DayDept
                </tr>";
       &#125;
        echo"$table";
        echo"</select>";
     &#125;

?>
  </table>

kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από kingbill » 25 Ιαν 2006 19:25

telika to ekana to problima itan stin while
alla ora exo ena allo problima pos tha elekso tis times ton box diladi na min mporei o xristis na balei se 2 tmhmata tin idia timi kai an balei na tou bganei ena minima oti den mporeite na epileksete tin idia timi
p.x To E1 = 1 kai to E2 = 1

Κώδικας: Επιλογή όλων

    
$sql = "Select * From  Dept, Lab
            Where Dept.CodeLab= Lab.CodeLab
            AND Lab.CodeLab = '10'
            ORDER BY Dept.CodeDept";
            
    $result=mysql_query&#40;$sql&#41;;
    $count=count&#40;$myselect&#41;;

    for&#40;$i=0; $i<$count; $i++&#41;
    &#123;

        $row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;;

        $CodeDept = $row&#91;'CodeDept'&#93;;
        $CodeLab  = $row&#91;'CodeLab'&#93;;

        $sql_1 = "INSERT INTO Studen_Dept VALUES &#40;'$CodeDept', '$CodeLab', '$AEM', '$myselect&#91;$i&#93;', '$Dikaioma'&#41;";

        if &#40;$result1=mysql_query&#40;$sql_1&#41;&#41;
        &#123;
            echo"<p>insert Complete";

        &#125;

        else
        &#123;
          echo "<p>exete eggrafei";
        &#125;

    &#125;

kai kati akoma pos ginetai se mia forma eggrafis otan o xrhtshs eisagei lanthasmeni timi se kapoio pedio na tou bganei ena minima kai i forma alla ta stoixeia tin formas na min xanontai

kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

pos ginetai mia dinamikia mia combobox forma

Δημοσίευση από kingbill » 09 Φεβ 2006 10:43

pos ginetai na parostoixeia apo tin basi kai na balo se ena combobox
me ta emfanizei ta stoixeia alla meta bazei ekso apo combobox

i times sto combobox den tha einai 1 2 3 4 5 ktl alla tha einai E1 E2 E3 E4 E5 ktl

autos einai o kodikas

Κώδικας: Επιλογή όλων

     $sql="select *  from  Dept, lab
            Where Dept.CodeLab=Lab.CodeLab
            AND   Lab.CodeLab ='10'";
      $result=mysql_query&#40;$sql&#41;;
      $dd=mysql_num_fields&#40;$result&#41;;
      
      echo"$dd";
?>
    <select name="Search">

<?php

   while&#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;
    &#123;

        $NameDept = $row&#91;'NameDept'&#93;;
        printf&#40;"<option value=\"$NameDept\"> $NameDept </option>"&#41;;

    &#125;



Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης