Java και layouts (κι άλλες δύο(+1!) ερωτήσεις)

Συζητήσεις για την Java

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
aftos
Δημοσιεύσεις: 219
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2004 13:57

Java και layouts (κι άλλες δύο(+1!) ερωτήσεις)

Δημοσίευση από aftos » 19 Ιαν 2006 22:25

Γεια σε όλους
Έχει μερικές μέρες που άρχησα να μαθαίνω τα user interfaces με χρήση AWK. Έχω το εξής πρόβλημα: Θέλω να φτιάξω περισσότερα από ένα layouts για ένα παράθυρο έτσι ώστε κάνοντας click σ'ένα κουμπί (π.χ. "b1") να αλλάζει στο δεύτερο. Εκεί, πατώντας ένα άλλο (π.χ. "b2") να αλλάζει και πάλι στο προηγούμενο ή ακόμα και σε κάποιο άλλο. Για να εξηγηθώ καλύτερα, το πρόβλημά μου δεν είναι στο πώς να προσθέσω τα ActionListeners αλλά τα layouts.

Χρησιμοποιώ 4 buttons. Ας βάλουμε το "1" και "2" σε ένα παράθυρο και τα άλλα στο δεύτερο:
----------------------------
Button b1 = new Button("1");
Button b2 = new Button("2");
Button b3 = new Button("3");
Button b4 = new Button("4");
TextField t1 = new TextField(12);
----------------------------

Ας πούμε ότι με το "b2" πρέπει να αλλάζει στο δεύτερο layout και με το "b3" να αλλάζει πάλι πίσω στο πρώτο. Κι εδώ είναι το πρόβλημά μου. Τα έκανα add σε διαφορετικό Panel ή Frame αλλά μετά δεν ξέρω πως να τα εμφανίζω! Που πρέπει να τα κάνω add; Σε panels και αυτά σε Frame; Μ'αυτό τον τρόπο δεν "πέφτει" το ένα πάνω στο άλλο;

ciao 8)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aftos την 14 Φεβ 2006 17:54, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

aftos
Δημοσιεύσεις: 219
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2004 13:57

Java και layouts (κι άλλες δύο(+1!) ερωτήσεις)

Δημοσίευση από aftos » 22 Ιαν 2006 20:27

Εχμ, βασικά, την επόμενη μέρα το πρωί το βρήκα πως γίνεται. Βάζοντας για layout το CardLayout κι εκεί πάνω προσθέτω panels :)

Ciao 8)

aftos
Δημοσιεύσεις: 219
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2004 13:57

Java και layouts (κι άλλες δύο(+1!) ερωτήσεις)

Δημοσίευση από aftos » 25 Ιαν 2006 18:50

Έχω άλλες δύο ερωτήσεις:

1)Αυτή είναι πάλι σχετικά με το cardlayout.Ας υποθέσουμε ότι έχουμε δύο Panels "p1" και "p2" στα οποία αντιστοιχούμε δύο CardLayout "cl1" και "cl2".Το κάθε panel έχει τα δικά του cards. Αν ορίσουμε το p2 ως υπο-panel του p1 (δηλαδή σαν μία card του p1) γίνεται να "μπω" στο p2. Απ'τη στιγμή όμως που "μπω", δεν ξέρω πως να ξαναγυρίσω στο p1 (στο "root" ας πούμε).

2)Η δεύτερη αφορά τα textfields και τα fonts γενικά. Όταν ορίζω ένα textfield, π.χ. txt1, και προσπαθώ να γράψω ελληνικά μέσα σ'αυτό (όχι στον κώδικα αλλά όταν το πρόγραμμα τρέχει) δεν εμφανίζονται σωστά (όχι κινέζικα αλλά μόνο χαρακτήρες ASCII). Πρέπει να χρησιμοποιήσω τα Graphics ή υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος; Όπως επίσης και για τα fonts γενικότερα..Πως μπορώ να αλλάξω το μέγεθός τους;

ciao 8)

aftos
Δημοσιεύσεις: 219
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2004 13:57

Java και layouts (κι άλλες δύο(+1!) ερωτήσεις)

Δημοσίευση από aftos » 05 Φεβ 2006 02:15

Απαντώ στις δύο προηγούμενες ερωτήσεις μου:

1)Ο μόνος τρόπος που μπόρεσα να βρω μέχρι στιγμής είναι να προσθέσω ένα ActionListener σ'ένα button του p2 από το p1

2)Σ'αυτό μάλλον έφταιγε το pc που έγραφα γιατί ό,τι και να προσπάθησα άκρη δεν έβγαλα. Το δοκίμασα σε άλλο και δεν είχε αυτό το πρόβλημα. Ίσως, κατά την εγκατάσταση των windows, να μην είχε επιλεχθεί για regional setting τα ελληνικά,κάτι που δεν αλλάζει μετά στα 98


Έχω άλλη μία ερώτηση (πάντα στα layouts γι'αυτό και δεν αρχίζω άλλο topic):
Προσθέτοντας αντικείμενα σ'ένα panel, αυτά προσαρμόζονται ανάλογα με το μέγεθος του panel. Όταν όμως προσθέτω κάποιο panel (π.χ. p1) σε κάποιο άλλο (π.χ. p2), τα αντικείμενα του p1 δεν αλλάζουν μέγεθος ανάλογα με το p2 με αποτέλεσμα να "κόβονται" αν υπερβαίνουν τα όρια του παραθύρου (όσο μικρότερη η ανάλυση τόσο μεγαλύτερο το "κόψιμο"). Υπάρχει κάποιος τρόπος με τον οποίο να περνάω τα όρια (bounds) του p2 στο p1 ούτως ώστε να αλλάζει το μέγεθός του ανάλογα;

Ciao 8)


ΥΓ: βάλτε κάνα χεράκι κι εσείς ρε παιδιά!

aftos
Δημοσιεύσεις: 219
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2004 13:57

Java και layouts (κι άλλες δύο(+1!) ερωτήσεις)

Δημοσίευση από aftos » 14 Φεβ 2006 17:53

To mono pou mporesa na kano gia na min exo auto to provlima einai na orizo to layout OXI os flowlayout. Oso gia ta bounds..den ksero akoma.
Me tin eukairia,exo alli mia erotisi(elpizo na me voithisete giati ta'xo paiksei!):
Pos ginetai na pernas to event apo mia class stin alli? Ti ennoo? Gia paradeigma, as poume oti exoume 2 classes (f1,f2) pou exoun extend frame. Sto f1 iparxei ena button:"b1".Sto f2 alla 2 buttons:"b2" kai "b3". Patontas to b1 emfanizetai to f2 (popup) to opoio, as poume, kanei prompt tipou:"Are you sure?". Auto pou thelo einai to click pou kano sta buttons tou f2 na pernane sto f1. To mono pou mporesa na kano itan na kano assign to actionListener ton b2 kai b3 sto f1!

ciao 8)

aftos
Δημοσιεύσεις: 219
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2004 13:57

Java και layouts (κι άλλες δύο(+1!) ερωτήσεις)

Δημοσίευση από aftos » 20 Φεβ 2006 18:55

Epitelous,vrika tin lisi sto thema tou click :D Auto pou eprepe na kano itan na oriso ena kainourio interface meso tou opoiou ginetai callback

ciao 8)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Java”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες