Έλεγχος σε φόρμα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
booker
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2005 14:08

Έλεγχος σε φόρμα

Δημοσίευση από booker » 29 Ιαν 2006 04:38

Σε μια φόρμα ο χρήστης καταχωρεί κάποια στοιχεία του, καθώς και ένα username που επιθυμεί .. . ας πουμε $username

Υποβάλλοντας την φόρμα θέλω να ελέγχει αν το username που έχει συμπληρώσει υπάρχει είδη. Το «πρόβλημα» είναι ότι τα υπάρχον username είναι γραμμένα σε ένα plain text αρχείο "arxeio.txt" με την εξής μορφή :
U;onomaxristi1;mpla mpla mpla
A;onomaxristi2;mpla mpla mpla
U;onomaxristi3;mpla mpla mpla
A;onomaxristi4;mpla mpla mpla
U;onomaxristi5;mpla mpla mpla
U;onomaxristi6;mpla mpla mpla
U;onomaxristi7;mpla mpla mpla
Και πάει λέγοντας …

Σε περίπτωση που το $username υπάρχει είδη καταχωρημένο στο arxeio.txt, απλά θέλω να ορίζει την μεταβλητή $errors = 1

Τίποτα παραπάνω :)

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Έλεγχος σε φόρμα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 29 Ιαν 2006 10:34

Se alli periptosi dev 8a sou ediva source priv sou bgalw to ladi :P
alla me epiases stis kales mou simera ...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$error = FALSE;

function chk_user&#40;$username,$password_file&#41;&#123;
	$password_file_rows = file&#40;$password_file&#41;;
	$password_file_rows_counts = count&#40;$password_file_rows&#41;;
	for&#40;$i=0;$i<$password_file_rows;$i++&#41;&#123;
	   $parts = explode&#40;';',$password_file_rows&#91;$i&#93;,2&#41;; 
	   // 8a ferei ta dio prota x1;x2;
	   // av to password briskete se alli 
	   // 8esi prepei va to diro8oseis katalila 
	   if&#40;$parts&#91;1&#93; == $username&#41;&#123;return TRUE;&#125; 
	   // stnv 2 8esi tou array 1U;2onomaxristi1;3mpla mpla mpla 
										  &#125;
   return FALSE;
&#125;

$error = chk_user&#40;'Rapid0s','pwdfile.txt'&#41;;
?>
Sou exw perasei tov olo kodika mesa se mia function gia va
eivai pio apli n xrisi tis... Dev xriazete fisika to function
8a mporouse va eixe givei me eva aplo break avti gia return
kai mia kataxorisi timis.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Έλεγχος σε φόρμα

Δημοσίευση από Basilakis » 29 Ιαν 2006 12:39

Malon ton pethxes stis polly kales tou ton rapid... ;)
Kalhmera se olous! Den katalavenw omws gia poion logo einai se ena arxeio .txt to username ktl. Den tha milhsw gia database se MySQL poio asfales einai sygoura den tha mporouse omws na einai kai ena array mesa sto php kwdika?

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

Έλεγχος σε φόρμα

Δημοσίευση από shadow » 29 Ιαν 2006 13:01

Υπάρχουν περιπτώσεις που πρεπει να επεξεργαστείς δεδομένα από αρχεία (γενικώς να δουλέψεις με αρχεία) , δεδομένα τα οποία δεν είναι σταθερά οποτε δεν μπορείς να τα αποθηκεύσεις μεσα σε ενα array μεσα στον κωδικά σου. Γιατί εαν το κάνεις αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που θα εκτελείς το κώδικα θα πρέπει να πηγαίνεις και να ανανεώνεις το περιέχομενο του array με τα καινούρια δεδομένα που έχεις τα οποία κάπου θα αποθηκεύονται (ή σε αρχειο ή σε βάση ).
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code

Άβαταρ μέλους
booker
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2005 14:08

Έλεγχος σε φόρμα

Δημοσίευση από booker » 29 Ιαν 2006 14:03

Με έσωσες Rapid :)
Ευχαριστώ.


Basilakisweb Βασικά πρόκειται για ένα mail server και μέσω της φόρμας θέλω να μπορεί κάποιος να κάνει αυτόματα account. Στο αρχείο κειμένου περιέχονται όλα τα καταχωρημένα username. Έφτιαξα όλα τα υπόλοιπα και κόλλησα στο συγκεκριμένο κομματάκι ελέγχου. Δεν είμαι τόσο καλός στην PHP αλλα μαθαίνω :)

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Έλεγχος σε φόρμα

Δημοσίευση από Basilakis » 29 Ιαν 2006 15:38

Ναι αλλά δεν είναι επικύνδυνο και ειδικά για mail server να έχεις τα περιεχόμενα σε ένα txt?

Και αυτό που λέω για το array, ένα username και ένα pass δεν αλάζουν τόσο συχνά ;)

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Έλεγχος σε φόρμα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 29 Ιαν 2006 15:49

ama eivai ekso apo to webroot dev iparxei problima...
n php ftavei ekei o webserver oxi.

Twra osov afora tnv amesi asfalia pou periexei
to va exeis username kai password se flat files
dev vomizo oti ti8ete afou kai to idio to linux to password
file tou to krataei se flat file me hashed ta passwords kai
plain ta username :)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Έλεγχος σε φόρμα

Δημοσίευση από Basilakis » 29 Ιαν 2006 17:01

Opote einai asfales na xrhsimopoioume vaseis dedomenws flat file gia na kanoume store dedomena, etsi katalava toulaxistw. Ftanei na yparxei kodikopoihsh?

Άβαταρ μέλους
booker
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2005 14:08

Έλεγχος σε φόρμα

Δημοσίευση από booker » 29 Ιαν 2006 17:41

Ο mail server είναι σε δικό μου pc και φυσικά εκτός webroot. Εξυπηρετεί ασύρματο δίκτυο και δεν έχει επαφή με internet Και εξάλλου στο αρχείο δεν υπάρχουν τα passwords, παρά μόνο το username των χρηστών, οπότε δεν νομίζω να τίθεται θέμα ασφάλειας .

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Έλεγχος σε φόρμα

Δημοσίευση από ThyClub » 29 Ιαν 2006 21:44

Basilakisweb έγραψε:Opote einai asfales na xrhsimopoioume vaseis dedomenws flat file gia na kanoume store dedomena, etsi katalava toulaxistw. Ftanei na yparxei kodikopoihsh?

Όχι. Απλά σκέψου αυτό:

Ο σέρβερ μπορεί να δεί αυτά που βρίσκονται απο το htdocs και κάτω
c:\server\apache\htdocs\
Αν εγώ βάλω ένα αρχείο στο :
c:\server\
Η PHP θα μπορεί να το διαβάσει, ο σέρβερ όμως όχι. :wink:

Και βέβαια τα αρχεία πάλι κωδικοποιημένα :wink:

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Έλεγχος σε φόρμα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 30 Ιαν 2006 15:02

Basilakisweb έγραψε:Opote einai asfales na xrhsimopoioume vaseis dedomenws flat file gia na kanoume store dedomena, etsi katalava toulaxistw. Ftanei na yparxei kodikopoihsh?
Sigkriveis avomia pragmata.
To oti dev eivai epi8imito va xrisimopiiseis flat files tnv stigmi pou mporeis
va xrisimopiiseis database dev eivai 8ema asfalias.
Tnv database 8a tnv xrisimopiiseis gia va ekmetalefteis to row loking
table locking , transactions , heap tables ... kai fisika tnv divami twv indexes
kai sql ... Pragmata apla gia va ta ilopiisei n basi dedomevov
omos olokliri istoria gia va ilopii8ouv se flat files.

Fisika ama 8es va apo8ikefeis tnv timi evos counter eva flat file eivai poli
pio boliko apo mia database !!! opos kai to va evimeroveis mia lista
apo usernames. Oso milame gia mikra voumera eggrafwv ta pragmata eivai apla.
Otav omos exeis va epeksergasteis 100000 eggrafes ta pragmata givovte
pio periploka kai ekei eivai avagkeo va xrisimopiiseis mia basi dedomevov.

Dev xriazete va avakalipteis tov troxo ka8e fora gia va liseis apla problimata.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Έλεγχος σε φόρμα

Δημοσίευση από Basilakis » 30 Ιαν 2006 16:04

οκ... νομίζω πως κατάλαβα... :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης