Vb-μέσω συντεταγμένων των αξόνων x,y να κάνω μια λειτουργία

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Remali|R|
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 02 Φεβ 2006 20:53
Επικοινωνία:

Vb-μέσω συντεταγμένων των αξόνων x,y να κάνω μια λειτουργία

Δημοσίευση από Remali|R| » 05 Φεβ 2006 04:55

Παιδιά έχω ένα μικρό προβληματάκι
έχω βάλει ένα image μέσα σε ένα Frame στη φόρμα που κάνω και προσπαθώ μέσω συντεταγμένων των αξόνων X,Y να κάνω μια λειτουργία όπως του Button, πάνω σε συγκεκριμένα σημεία της εικόνας. Δηλαδή στο σημείο που είναι ροζ όταν ο άλλος πατήσει με το ποντίκι να εκτελούνται κάποιες εντολές ξέρετε πως μπορώ να το κάνω; Έχω προσπαθήσει με διάφορους τρόπους αλλά δυστυχώς επειδή δε ξέρω καλή VB απέτυχαν. Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο από τις συντεταγμένες;
Δε ξέρω καλά Αγγλικά και έτσι το έργο μου είναι δυσκολότερο
Ευχαριστώ
Συνημμένα
05.JPG
05.JPG (11.19 KiB) Προβλήθηκε 2258 φορές
Gennithikes san Remali|R|, Megaloses san Remali|R|, Sou simperiferthikan san Remali|R|, Zis san Remali|R|, Kai tha pethanis san Remali|R|

Άβαταρ μέλους
veriotis
Graphics Moderator
Δημοσιεύσεις: 1360
Εγγραφή: 22 Δεκ 2003 21:30
Τοποθεσία: Βέροια
Επικοινωνία:

Vb-μέσω συντεταγμένων των αξόνων x,y να κάνω μια λειτουργία

Δημοσίευση από veriotis » 05 Φεβ 2006 08:27

malon xriazese oxi mono pou tha eine to koumpi alla kai to megethos tou koumpiou
Image1.Top = 3960
Image1.Left = 5040
Image1.Height = 1095
Image1.Width = 855

Remali|R|
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 02 Φεβ 2006 20:53
Επικοινωνία:

Vb-μέσω συντεταγμένων των αξόνων x,y να κάνω μια λειτουργία

Δημοσίευση από Remali|R| » 05 Φεβ 2006 20:07

Βασικά έχω βρει.....

Sub Image1_MouseUp (Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single)

που ενεργοποιεί το ποντίκι και προσπαθώ να βάλω συντεταγμένες με βάση το ScaleMode (Αν μπορεί να βοηθήσει αυτό)

Ξέρετε μήπως τι Mouse υπάρχουν... εγώ έχω βρει το MouseUp και MouseDown...

Είμαι αγχωμένος και δε μπορώ να συγκεντρωθώ γμτ
Gennithikes san Remali|R|, Megaloses san Remali|R|, Sou simperiferthikan san Remali|R|, Zis san Remali|R|, Kai tha pethanis san Remali|R|

Άβαταρ μέλους
g_alex_stef
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 19 Ιαν 2006 21:34
Τοποθεσία: Πειραιάς

Vb-μέσω συντεταγμένων των αξόνων x,y να κάνω μια λειτουργία

Δημοσίευση από g_alex_stef » 07 Φεβ 2006 00:25

τωρα δεν εχω τη vb μπροστα μου και δε θυμαμαι ακριβως παντως στο event mouse_up με ενα case x<value1 and x>value2 and y<value3 y>value4 θα κανεις τη δουλεια σου.αυτο που δε θυμαμαι τωρα γιατι δεν ειμαι στον υπολογιστη μου να το ψαξω ειναι αν πρεπει να γραψεις κατι του στυλ mplampla.x<value1 κτλ
μολις βρεθω στον υπολογιστη μου θα σου λυσω ακριβως την απορια
:-?

Remali|R|
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 02 Φεβ 2006 20:53
Επικοινωνία:

Vb-μέσω συντεταγμένων των αξόνων x,y να κάνω μια λειτουργία

Δημοσίευση από Remali|R| » 07 Φεβ 2006 02:45

Ευχαριστω πολυ παιδια
Gennithikes san Remali|R|, Megaloses san Remali|R|, Sou simperiferthikan san Remali|R|, Zis san Remali|R|, Kai tha pethanis san Remali|R|

WSPNH
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 10 Μαρ 2006 12:52
Επικοινωνία:

Vb-μέσω συντεταγμένων των αξόνων x,y να κάνω μια λειτουργία

Δημοσίευση από WSPNH » 01 Απρ 2006 14:27

Μπορεις επίσης μόλις κάνεις κλικ πάνω στο ροζ π.χ. να παίρνεις το χρώμα και να αποθηκεύεις την τιμή σε μία μεταβλητή.
Μετά να του πεις αν η μεταβλητη έχει αυτό το χρώμα τότε κάνε αυτά....
καλό;
http://xesemesa.gr ή http://arxwn.eu όπως και να έχει http://jbaron.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες