_global.main

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

_global.main

Δημοσίευση από freds » 08 Φεβ 2006 01:17

Καλησπέρα. έχω τον παρακάτω κώδικα στο flash. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το imagename.

Κώδικας: Επιλογή όλων

_global.mainOptions = {depth:1, 
border_x:4, 
border_y:4, 
grid_x:250, 
grid_y:180, 
grid_x_num:5, 
grid_y_num:5, 
image_w:null, 
image_h:null, 
imageURL:null, 
image_x:new Array(), 
image_y:new Array(), 
ppp : new Array(), 
// ------------------------ 
// Αν η φωτογραφία που θέλω να φορτώσω είναι η image.jpg θα γράψω το παρακάτω.
// ------------------------ 
imageName : "images/image.jpg" 
// Αν όμως θέλω να έχω την επιλογή να φορτώνω κάθε φορά και άλλη φωτό τί πρέπει να κάνω;
// ------------------------ 

}; 
Η ερώτηση είναι: Θα μπορούσα αντί να γράψω imageName : "images/image.jpg", δηλαδή συγκεκριμένη τιμή, να γράψω imageName : imagevariable , δηλαδή μια δυναμική τιμή που να μην είναι σταθερή και να αλλάζει ανάλογα με κάποιες συνθήκες;

Επειδή το προσπάθησα και μου έβγαζε λάθος, δηλαδή δεν δούλευε, θα μπορούσε κάποιος να μου πει αν το παραπάνω είναι εφικτό. Επειδή είναι global μεταβλητή.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Είναι και λίγο περασμένη η ώρα.

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

_global.main

Δημοσίευση από Knorcedger » 08 Φεβ 2006 01:25

Τι ακριβως κώδικα χρησιμοποιεις για να αλλάξεις την μεταβλητη;
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

_global.main

Δημοσίευση από freds » 08 Φεβ 2006 01:28

Την περνάω από html και PHP με GET από την address bar του browser

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

_global.main

Δημοσίευση από freds » 08 Φεβ 2006 01:32

Δηλαδή όταν τρέχω την σελίδα καλώ το flash ως εξής:

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shoc ... n=6,0,29,0" width="650" height="400">
<param name="movie" value="flashname.swf?img=<?php echo $HTTP_GET_VARS['img'] ?>">
<param name="quality" value="high">
<embed src="flashname.swf?img=<?php echo $HTTP_GET_VARS['img'] ?>" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="650" height="400"></embed></object>

Και αυτό που χρειάζομαι είναι το imageName στο flash να παίρνει την τιμή που έχει το img.

Δηλαδή συνεχίζω στο flash ως εξής.

imagen=_root.img;

και στην θέση του imageName : "images/image.jpg" γράφω το

imageName : imagen

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

_global.main

Δημοσίευση από Knorcedger » 08 Φεβ 2006 01:55

Μπαίνεις σε χωράφια που δεν γνωρίζω.

Αν αυτο που θες να κανεις ειναι να περνας μεταβλητες από ένα αρχειο flash σε ένα άλλο (σε ιστοσελίδα πάντα), εγω΄χρησιμοποιώ άλλο τρόπο, ο οποίος όμως ειναι λιγάκη ανορθοδοξος. Ο δικος σου τροπος ειναι ο σωστος, αλλα δεν μπορω να σε βοηθησω...
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

_global.main

Δημοσίευση από freds » 08 Φεβ 2006 02:07

Όχι ακριβώς. Δεν θέλω να περάσω μεταβλητή από flash σε άλλο flash. Το θέμα είναι ότι την μεταβλητή την περνάω όταν φορτώνει η ιστοσελίδα από την address bar στο flash.

Αν γράψω κάπου άσχετα _global.imageName=_root.img και μετά σε ένα textbox γράψω textbox.text=_global.imageName (για debugging) τότε μπορώ να δω ότι πραγματικά η τιμή είναι αυτή που πρέπει.

Το θέμα είναι ότι όταν προσπαθώ να γράψω

Κώδικας: Επιλογή όλων

_global.mainOptions = &#123;
depth&#58;1, 
....
....
....
imageName &#58; _root.img 

&#125;; 
Αντί του

Κώδικας: Επιλογή όλων

_global.mainOptions = &#123;
depth&#58;1, 
....
....
....
imageName &#58; "images/image.jpg"

&#125;; 
Δεν μπορώ να το κάνω να λειτουργήσει καλά.
Έτσι η ερώτηση δεν είναι στο πως θα μπορέσω να περάσω μεταβλητή στο flash αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα στο imageName που αποτελεί μέρος του _global.mainOptions να μην έχω μόνο μία σταθερή τιμή, αλλά να μπορεί να πάρει τιμή από μια άλλη μεταβλητή.

Εκεί βρίσκεται η ερώτησή μου. Στο τι θα μπορούσα να του γράψω ώστε να λειτουργεί σωστά αυτό το κομάτι του κώδικα.

Δηλαδή αν ήθελα το imageName να γίνεται ίσο όχι μόνο με το :"images/image.jpg" αλλά με το _root.img το οποίο τελικά είναι ίσο με την μεταβλητή που περνάω από τον browser.

Αυτά και ελπίζω να μη σε ζαλίζω (όχι πολύ τουλάχιστον :) )

Πάω για ύπνο, τα λέμε αύριο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος freds την 08 Φεβ 2006 10:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

_global.main

Δημοσίευση από Knorcedger » 08 Φεβ 2006 02:49

Δεν νομιζω ότι μπορω να βοηθησω ουσιαστικα, αλλα μπορώ να κάνω καμια "μαντεψιά".

Το mainOptions το έχεις δηλώσει ως Array?

Δοκίμασες χωρίς _global?

Και μια συμβουλή, να αποφευγεις το _root όσο περισσότερο μπορείς.
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

_global.main

Δημοσίευση από freds » 08 Φεβ 2006 10:48

Τόν κώδικα τον συγκεκριμένο δεν τον έχω γράψει εγώ και αν προσπαθήσω να βγάλω το _global θα πρέπει να κάνω πάρα πολλές αλλαγές χωρίς να είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα.

Τώρα το _root ποιός είναι ο λόγος που πρέπει να το αποφεύγω και πως μπορώ να το αποφύγω σε αυτή την περίπτωση&#894;

Πάντως thanks για την προσπάθεια για άλλη μια φορά.

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

_global.main

Δημοσίευση από Knorcedger » 08 Φεβ 2006 15:48

HeRu έγραψε:Γενικά είναι καλό να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς την εντολή _root. Έτσι αυξάνεις την μεταφερσιμότητα και είναι πιο εύκολη η συντήρηση και η ανάπτυξη.
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

_global.main

Δημοσίευση από freds » 08 Φεβ 2006 18:35

ok, thanks

Να σε ρωτήσω αν ξέρεις ένα τελευταίο.

1. Όπως ορίζεται το _global.mainOptions, όπως το έχω γράψει στο πρώτο post, σημαίνει ότι δημιουργούμε ένα αντικείμενο με αυτές τις ιδιότητες&#894;

2. Μπορούμε σε μία ιδιότητα ενός αντικειμένου να δίνουμε δυναμική τιμή και όχι μία σταθερή τιμή&#894;

Αν και νομίζω ότι ξαναρωτάω το ίδιο στην δεύτερη ερώτηση με ότι ρώταγα στα προηγούμενα post είπα να το διατυπώσω και έτσι μήπως πετύχω κανά αποτέλεσμα. :whistle: :hammer: :hammer:

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

_global.main

Δημοσίευση από Knorcedger » 08 Φεβ 2006 20:37

Λεπόν, το mainOptions μαλλον ειναι πίνακας (δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια, αλλα τουλαχιστον έτσι συμπεριφερεται.

Το παρακάτω που δοκιμασα δουλευει, αυτο δεν θες?

Κώδικας: Επιλογή όλων

mypic = "Δεν παντρεύομαιιιιι"
_global.mainOptions = &#123;depth&#58;1, border_x&#58;4, border_y&#58;4, grid_x&#58;250, grid_y&#58;180, grid_x_num&#58;5, grid_y_num&#58;5, image_w&#58;null, image_h&#58;null, imageURL&#58;null, image_x&#58;new Array&#40;&#41;, image_y&#58;new Array&#40;&#41;, ppp&#58;new Array&#40;&#41;, imageName&#58;mypic&#125;;
trace&#40;_global.mainOptions&#91;"imageName"&#93;&#41;;
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

_global.main

Δημοσίευση από freds » 08 Φεβ 2006 20:55

Ναι αυτό θέλω αλλά σε εμένα που το έκανα με αυτό τον τρόπο δεν λειτουργούσε σωστά.

Θα το ξαναδοκιμάσω και θα επανέλθω.

Thanks.

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

_global.main

Δημοσίευση από freds » 08 Φεβ 2006 21:48

Το βρήκα τελικά το λάθος. Ήταν μεγάλη βλακεία μου, παράλειψη. Ευχαριστώ Knorcedger το τελευταίο σου post μου έδειξε το δρόμο. Δηλαδή ότι έτσι πρέπει να δουλεύει. Και έψαξα να βρω γιατί δεν δούλευε και τελικά το βρήκα. Δεν έχει καμία σχέση με το πως έπρεπε να γραφεί, αλλά με τις διαδρομές που είχα θέσει.

Thanks και πάλι.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

_global.main

Δημοσίευση από panosru » 15 Φεβ 2006 20:50

apo thn version 4.1.0 ths php (an den kano* lathos) to

Κώδικας: Επιλογή όλων

$HTTP_GET_VARS&#91;'img'&#93;
den tha sou doulepseis, anti gi' ayto bale:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$_GET&#91;'img'&#93;
to idio isxyei kai gia ta ypolipa predefined variables

*Kala den eide kaneis oti anti gia "kano" egrapsa "klano" ?? :-? opoo rompa giname kai do... :lol: :lol: :lol:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες