Αλληλεπίδραση με πληκτρολόγιο

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
eleni_k
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 07 Φεβ 2006 01:45
Τοποθεσία: Λυκαβηττός
Επικοινωνία:

Αλληλεπίδραση με πληκτρολόγιο

Δημοσίευση από eleni_k » 09 Φεβ 2006 01:59

Έχω φτιάξει μια κρεμάλα. Και για να διαλέξει κάποιος τα γράμματα που θέλει, έχω δημιουργήσει 24 buttons με τα γραμματα. Η ερωτηση μου είναι αν γίνεται να χρησιμοποιω το πληκτρολόγιο και να παίζει η κρεμάλα! Και αν ναι, πως θα το καταφέρω? Ευχαριστω...

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Αλληλεπίδραση με πληκτρολόγιο

Δημοσίευση από spookyb52 » 09 Φεβ 2006 02:44

με Listeners

πχ δοκιμασε το παρακάτω

Κώδικας: Επιλογή όλων

myList = {};
myList.onKeyDown = function() {
	trace("Key down :"+Key.getCode());
};
Key.addListener(myList);
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Αλληλεπίδραση με πληκτρολόγιο

Δημοσίευση από spookyb52 » 09 Φεβ 2006 02:46

μπορεις να αντιστοιχισεις τα γράμματα με τους κωδικούς τον πλήκτρων. Mια καλή ιδέα είναι να το κάνεις με χρήση της switch case.
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
eleni_k
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 07 Φεβ 2006 01:45
Τοποθεσία: Λυκαβηττός
Επικοινωνία:

Αλληλεπίδραση με πληκτρολόγιο

Δημοσίευση από eleni_k » 09 Φεβ 2006 16:58

και εγω με Listeners το ειχα κανει και δεν μου δουλευε! :evil: αλλα τώρα μια χαρα!! περιεργα πραματα... :roll:
Σε ευχαριστώ πάρα πολυ! :lol:

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Αλληλεπίδραση με πληκτρολόγιο

Δημοσίευση από spookyb52 » 09 Φεβ 2006 23:37

ok.
Άντε να δώσω και κάτι παραπάνω για όποιον ενδιαφέρεται

Κώδικας: Επιλογή όλων

language = "en";
function pressed(a) {
	trace("Key down : "+a);
}
alphabetGR = [undefined, 'σ', 'ε', 'ρ', 'τ', 'υ', 'θ', 'ι', 'ο', 'π', 'α', 'σ', 'δ', 'φ', 'γ', 'η', 'ξ', 'κ', 'λ', 'ζ', 'χ', 'ψ', ' ω', 'β', 'ν', 'μ'];
alphabetEN = ['q', 'w', 'e', 'r', 't', 'y', 'u', 'i', 'o', 'p', 'a', 's', 'd', 'f', 'g', 'h', 'j', 'k', 'l', 'z', 'x', 'c', 'v', 'b', 'n', 'm'];
keys = [81, 87, 69, 82, 84, 89, 85, 73, 79, 80, 65, 83, 68, 70, 71, 72, 74, 75, 76, 90, 88, 67, 96, 66, 78, 77];
myList = {};
myList.onKeyDown = function() {
	for &#40;var i = 0; i<keys.length; ++i&#41; &#123;
		if &#40;Key.getCode&#40;&#41; == keys&#91;i&#93;&#41; &#123;
			&#40;language == 'en'&#41; ? pressed&#40;alphabetEN&#91;i&#93;&#41; &#58; pressed&#40;alphabetGR&#91;i&#93;&#41;;
			break;
		&#125;
	&#125;
&#125;;
Key.addListener&#40;myList&#41;;
Βάλτε το σε ένα keyframe και δοκιμάστε το

Λίγα λόγια

όπου language = "en"; σημαίνει ότι επίστρέφει τους λατινικούς χαρακτήρες των πλήκτρων που πατήσατε. Βάλτε μια οποιαδήποτε άλλη τιμή για να επιστρέφει ελληνικούς.

Στους ελληνικούς χαρακτήρες τα πλήκτρα w και s επιστρέφονται ώς σ. Επίσης το q επιστρέφει Undefined γιατί δέν αντιστοιχεί σε κάποιος χαρακτήρα. Οπότε στην τελευταία περίπτωση προσαρμόζετε τον κώδικα.

Βασικά από όλο τον κώδικα το μόνο που χρειάζεται να πειράξει κανέις είναι όπως είπα την μεταβλητή language και την συνάρτηση pressed. η συνάρτηση αυτή θα περιέχει τον κώδικα που θα ενεργοποιείται αφού επιστραφεί ο χαρακτήρας που πατήθηκε στο keyboard. Ο χαρακτήρας επιστρέφεται με την παράμετρο (argument) a.

function pressed(a) {
trace("Key down : "+a);
}
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες