greek encoding

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

greek encoding

Δημοσίευση από cpulse » 04 Μάιος 2006 10:01

sofrr έγραψε:Δεν έχω καποιο ιδιαίτερο κόλλημα με utf8, απλά έχω ακούσει ότι ενδείκνυται για πολυγλωσσικό site (και σε αυτό που φτιάχνω υπαρχουν και αγγλικές λέξεις). Επίσης έχει ιδιαίτερη σημασία σε τι κοινό απευθύνεται η ιστοσελίδα σου. Αν π.χ την έχεις σε ISO-8859-7 και μπει ένας ξένος, τότε υπάρχει περίπτωση να δει τα αγγλικά κανονικά και τα ελληνικά κινέζικα, ενώ με utf8 θα τα δει κανονκά. Φυσικά μπορεί ο άνθρωπος να μην ενδιαφέρεται να διαβάσει ελληνικά , αλλά όλο το αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να τον "χαλάσει".
Κατα τα άλλα αν ενδιαφέρεται κάποιος να φτιάξει δυναμικό site μόνο για Έλληνες και το οποίο να έχει μόνο Ελληνικά το ISO-8859-7 είναι μια χαρά
Ο browser του ξένου θα του πεί ότι υπάρχουν γραμματοσειρές στα Ελληνικά και θα τον ρωτήσει αν θέλει να κατεβάσει τα Ελληνικά charsets. Αν αρνηθεί τότε θα του βγούν κινέζικα. Αλλά αν έχεις και τρίτη γλώσσα.. ή αν παίζει γενικώς το site μεταξύ γλωσσών τότε καλύτερα τα UTF.
txc έγραψε:καλησπέρα παιδιά, μια ερωτησούλα από εμένα, έχω μια φόρμα στην οποία καταχωρεί ο χρήστης δεδομένα, αυτά τα δεδομένα περνιούνται σε βάση, όταν ο χρήστης γράφει ελληνικά κάποια πεδία τότε το αντίστοιχο πεδίο στη βάση γεμίζει και μόλις προσπαθώ να δω τα δεδομένα της βάσης μου βγάζει ερωτηματικά κλπ.

δηλαδή εγώ θέλω να διαβάζω τα στοιχεία του πίνακα της βάσης μου και να βλέπω τα ελληνικά, αυτό διορθώνεται με τους παραπάνω τρόπους που αναφέρατε? ευχαριστώ
Έχει σημασία τι encoding έχει η σελίδα που έχει η φόρμα. Αν είναι UTF-8 θα σωθούν σαν UTF-8, αλλιώς με ASCII. Μετά εσύ πρέπει να την διαβάσεις απο σελίδα που έχει το ίδιο encoding. Δηλαδή αν τα έσωσες σε σελίδα που έχει UTF-8 τότε πρέπει να τα διαβάσεις απο σελίδα με UTF-8 κοκ. Αν θες να παίζεις με διάφορα encodings τότε ... iconv() :)

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

greek encoding

Δημοσίευση από txc » 04 Μάιος 2006 14:08

σε εταιτεία που φιλοξενεί την σελίδα μου τσέκαρα τις ρυθμίσεις μου και είδα ότι έχω :

MySQL charset: UTF-8 Unicode (utf8)
MySQl connection collation : utf8_general_ci

οπότε λογικά δηλώνοντας στην φόρμα τους χαρακτήρες utf8 πρέπει λογικά να είμαι έτοιμος

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

greek encoding

Δημοσίευση από cpulse » 04 Μάιος 2006 14:58

Και το charset της σελίδας να είναι UTF-8 (από τον header της HTML σελίδας):

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

greek encoding

Δημοσίευση από txc » 04 Μάιος 2006 22:02

οπότε το δηλώνω και στο header της html σελίδας το δηλώνω και στην php όπως ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω και πρέπει να είναι δηλωμένο και στην εταιρεία?

αφού το δηλώνω στo header της html δεν γλιτώνω την δήλωση στη φόρμα στον php Κώδικα?επειδή η φόρμα είναι μέσα στην Html σελίδα που την έχω δηλώσει στο header

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

greek encoding

Δημοσίευση από cpulse » 05 Μάιος 2006 10:09

txc έγραψε:οπότε το δηλώνω και στο header της html σελίδας το δηλώνω και στην php όπως ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω και πρέπει να είναι δηλωμένο και στην εταιρεία?

αφού το δηλώνω στo header της html δεν γλιτώνω την δήλωση στη φόρμα στον php Κώδικα?επειδή η φόρμα είναι μέσα στην Html σελίδα που την έχω δηλώσει στο header
Τι εννοείς δήλωση στην φόρμα;

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

greek encoding

Δημοσίευση από txc » 06 Μάιος 2006 02:04

cpulse έγραψε:

Έχει σημασία τι encoding έχει η σελίδα που έχει η φόρμα.
βασικά το ίδιο λέμε, λέγοντας τι encoding έχει η σελίδα που έχει η φόρμα εννοείς να το δηλώσω στο header....οκ :D

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

greek encoding

Δημοσίευση από cherouvim » 06 Μάιος 2006 08:56

Yparxei to accept-charset attribute tis formas. Sinithos den tou orizoume timi kai afinoume ton browser na apofasisei me vasi to Content-Type me to opoio exei rendaristei i forma afti (logo tou oti vrisketai mesa se mia html selida).

Opote i forma pou zei mesa sti selida pou serviristike me Content-Type: text/html; charset=iso-8859-7, tha stilei ta POST dedomena tis se iso-8859-7

Sto server side tora, sti selida pou emfanizoume ti forma, an exoume stilei http header me tin php kanontas: header("Content-Type: text/html; charset=utf-8"); exei megalyteri varytita apo to na poume me html meta tag: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-7">, opote i selida tha exei utf-8 kai oxi iso-8859-7. Parolafta oti kai na ehoume pei prin, ean i forma exei attribute accept-charset="iso-8859-1", tote tha agnoisei to encoding me to opoio einai servirismeni i selida kai tha stilei ta POST dedomena (otan patithei to submit) se latin-1 (iso-8859-1).

Me to live http headers extension tou firefox mporoume efkola na ekserevnisoume ta http request kai response. Etsi gia to string 'αβγ' ehoume ta exis representations:
iso-8859-1 :: %26%23945%3B%26%23946%3B%26%23947%3B
iso-8859-7 :: %E1%E2%E3
utf-8 :: %CE%B1%CE%B2%CE%B3

Diavaste kai to arthro The Absolute Minimum Every Software Developer Absolutely, Positively Must Know About Unicode and Character Sets (No Excuses!) tou joel on software

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

greek encoding

Δημοσίευση από cpulse » 06 Μάιος 2006 14:57

Δεν ήξερα για το accept-charset... πολύ χρήσιμο!
cherouvim έγραψε:Sto server side tora, sti selida pou emfanizoume ti forma, an exoume stilei http header me tin php kanontas: header("Content-Type: text/html; charset=utf-8"); exei megalyteri varytita apo to na poume me html meta tag: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-7">
Πράγματι.. το δοκίμασα και είναι έτσι. Είχα την εντύπωση οτι είναι ανάποδα.

Thanx cherouvim!

grad
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 10 Μάιος 2006 13:31

greek encoding

Δημοσίευση από grad » 10 Μάιος 2006 14:47

Έχω κάποιες σελίδες σε PHP που συνδέονται με μια βάση mysql όπου βρίσκονται όλα τα ελληνικά strings που θέλω να προβάλλονται στη σελίδα. Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι αυτό που φαίνεται στο screenshot αν και έχω ορίσει charset=ISO-8859-7. Όντας αρχάριος δε γνωρίζω τι άλλο πρέπει να κάνω. Καμία ιδέα;
Συνημμένα
encoding.gif
screenshot
(16.23 KiB) Μεταφορτώθηκε 533 φορές

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

greek encoding

Δημοσίευση από cpulse » 10 Μάιος 2006 16:15

Αν κάνεις το encoding UTF-8 μάλλον θα φαίνονται μια χαρά

athosf
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 16 Μάιος 2006 12:36

greek encoding

Δημοσίευση από athosf » 16 Μάιος 2006 13:02

Re paidia, exw valei to Utf8 kai mou ta emfanizei ola mia xara. To provlima mou twra einai oti sto Dreamweaver ta recordsets gia kathe selida pou kanw xanontai meta pou vazw tin entoli gia ta UTF8. Anyone can provide feedback please?

sofrr
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 20 Δεκ 2005 21:22
Τοποθεσία: Πειραιάς

greek encoding

Δημοσίευση από sofrr » 16 Μάιος 2006 13:14

Όταν επεξεργάζεσαι τα recordset από το Code View (προσθέτεις δικά σου mysql_query) , δεν μπορείς να τα δεις μετά από το Server Behaviors του Dreamweaver. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό.

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

greek encoding

Δημοσίευση από txc » 21 Μάιος 2006 14:51


α) Γυρνάς την collation της βάσης σου σε utf8_general_ci, όπως και τo collation κάθε πίνακα που περιέχεται στην βάση καθώς και των πεδίων του κάθε πίνακα (εννοείται ότι σε ενδιαφέρουν τα πεδία varchar και text)

δίνεις ένα παράδειγμα για αυτό?
δηλαδή πως γυρνάς το collation της βάσης σε utf8_general_ci, όπως και τo collation κάθε πίνακα που περιέχεται στην βάση καθώς και των πεδίων του κάθε πίνακα

sofrr
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 20 Δεκ 2005 21:22
Τοποθεσία: Πειραιάς

greek encoding

Δημοσίευση από sofrr » 22 Μάιος 2006 10:35

Όλα αυτά γίνονται μέσα από το phpmyadmin:
Συνημμένα
character1.gif
collation βάσης
character1.gif (5.62 KiB) Προβλήθηκε 5347 φορές
character2.gif
collation πίνακα
(14.06 KiB) Μεταφορτώθηκε 524 φορές

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

greek encoding

Δημοσίευση από txc » 22 Μάιος 2006 22:57

ναι οκ απλά έλεγα μήπως γίνονται μέσω κάποιας εντολής καθώς φτιάχνεις τη βάση με εντολές σε mysql...γιατί χρησιμοποιώ τοπικά τη βάση και δεν θα την φιλοξενήσω σε κάποιον server...

κάνοντας select σε περιβάλλον Mysql μου τα βγάζει κινέζικα

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης