Flash preloader

Ρουτίνες και scripts που έχουμε φτιάξει σε ActionScript και θέλουμε να τις μοιραστούμε

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Flash preloader

Δημοσίευση από spookyb52 » 12 Φεβ 2006 03:03

Preloader που μπαίνει στο πρώτο keyframe. Υποστηρίζει animation που λειτουργεί σε συνδυασμό με το ποσοστό του loading καθώς και ρύθμιση για το frame στο οποίο θα συνεχίσεί το flash μετά το load και με ποιά μέθoδo [play, stop]

Κώδικας: Επιλογή όλων

// ------ ΟΔΗΓΙΕΣ
/*
Στο dtext δώστε το instance name του dynamic textbox, που έχετε τοποθετήσει στη σκηνή, στο οποίο θα εμφανίζεται το ποσοστό που έχει φορτώσει. πχ dtext = textThis;

Άν θέλετε να φτιάξετε και ένα animation που θα προχωράει ανάλογα με το loading :
1) Φτιάξτε ένα animated movie symbol και δώστε του ένα Instance name 
[ Το animation ΜΕΣΑ ΣΤΟ MOVIE SYMBOL θα πρέπει να ολοκληρώνεται σε 100 frames - όχι λιγότερα, όχι περισσότερα]
2) Στο preClip όπου undefined δώστε το instance name του Movie symbol πχ preClip = mymovie;

Άν θέλετε να πείτε στο flash να παέι σε ένα συγκεκριμένο frame μετά το load θα πειράξετε και το επόμενο τμήμα του κώδικα
Onload = {frame:undefined, playVSstop:undefined};
Δώστε για frame τον αριθμό του frame που θα πάει το flash αφού φορτώσει και για playVSstop -->
δώστε μια οποιαδήποτε τιμή άν θέλετε να το flash να παίζει την σκηνή από το frame που δώσατε και να 
μή σταματήσει σε αυτή. ¶ν δέν πειράξετε τίποτα, από default θα σταματήσει μετά το Load στο δεύτερο frame

Πχ Onload = {frame:4, playVSstop:"play"}; μετά το load θα πάει στο τέταρτο frame και θα παίξει όλα τα frames
από εκεί και έπειτα μέχρι να βρεί stop

Onload = {frame:6, playVSstop:undefined}; μετά το load θα πάει και θα σταματήσει στο έκτο frame

Μπορείτε να διαγράψετε τα comments από τον κώδικα */

dtext = undefined;
preClip = undefined;
Onload = {frame:undefined, playVSstop:undefined};
//---------------------
onEnterFrame = function () {
	percent = Math.floor(getBytesLoaded()/getBytesTotal()*100);
	preClip.gotoAndStop(percent);
	dtext.text = percent+"% Loaded";
	if (getBytesLoaded() == getBytesTotal()) {
		if (Onload.playVSstop == undefined) {
			gotoAndStop((Onload.frame == undefined) ? 2 : Onload.frame);
		} else {
			gotoAndPlay((Onload.frame == undefined) ? 2 : Onload.frame);
		}
		delete onEnterFrame;
	} else {
		gotoAndStop(1);
	}
};
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος spookyb52 την 12 Οκτ 2008 13:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Flash preloader

Δημοσίευση από p_pan » 04 Οκτ 2008 02:55

an ekanes kai kana paradigma 8a htan kalitera mou bgikan ta matia na to diabaso...
Αγράματος...

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Flash preloader

Δημοσίευση από spookyb52 » 05 Οκτ 2008 13:34

Καί άν στο έφτιαχνα έτοιμο όπως το θέλεις ακόμα καλύτερα... θα πρέπει να δημιουργηθούν μαθήματα flash μέσω υπνοπαιδείας για να μήν μάς κουράζεστε. Άν λίγες γραμμές κώδικα, που δέν χρειάζεται καν να τις διαβάσεις και μερικές γραμμές επεξήγησης είναι ικανές να σου βγάλουν τα μάτια τότε υπάρχει πρόβλημα... και για να μήν γίνομαι μόνο κακός θα ήθελα να ξέρω πού ακριβώς είναι η δυσκολία και για ποιό λόγο πρέπει να φτιάξω κάποιο παράδειγμα. Οι οδηγίες είναι σαφείς.


1) Κάνεις copy-paste τον κώδικα στο πρώτο keyframe
2) Φτιάχνεις ένα dynamic textbox και του δίνεις ένα instance name
3) Δίνεις το instance name αυτό στην μεταβλητή dtext, πχ άν δώσεις instance name στο dynamic textbox -- > mytext τότε ο κώδικας από dtext = undefined; θα γίνει dtext = mytext;
4) ΆΝ θές να φτιάξεις και ένα movie που θα ακολουθεί το loading τότε φτιάχνεις ένα movie στο main stage και μέσα εκεί φτιάχνεις ένα animation ή ότι άλλο θές που θα περιλαμβάνει 100 frames.
5) Δίνεις στο movie ένα instance name και μετά αλλάζεις την τιμή undefined της μεταβλητής preClip από undefined στο instance name που έδωσες στο movie, όπως έκανες και με το texbox
6) Βάζεις το περιεχόμενο σου από το 2 frame και έπειτα, στο πρώτο frame θα έχεις ΜΟΝΟ τον preloader.


Αφού γίνει το load θα σε πάει ο preloader στο 2 keyframe του flash η μπορείς να επιλέξεις ένα δικό σου frame δίνοντας κάποια τιμή στις undefined ιδιότητες του αντικειμένου Onload (Ξέρω.. σου βάζω δύσκολα ;) )

Άν έχεις πρόβλημα με τα βασικά, ξεκίνησε από τα βασικά!

Επίσης άν δέν το πρόσεξες, η κατηγορία είναι "Flash τα δικά μας scripts" και όχι "Flash, το μαγικό λυχνάρι πραγματοποιεί όλες σας τις ευχές"

Άν θέλεις να κατανοήσεις πώς λειτουργεί ένας preloader και να τον φτιάξεις από την αρχή, βήμα πρός βήμα, θα πρέπει να κοιτάξεις το αντίστοιχο βοήθημα που έχω γράψει στην κατηγορία Flash προγραμματισμός και ActionScript. Link δέν κάνω τον κόπο να σου δώσω γιατί άν σου προξένησε τόσο μεγάλο κακό το scriptaki μου δέν θέλω κάν να φανταστώ τι θα πάθει άν ανοίξεις το tutorial. Μήν το έχω και βάρος στην συνείδηση μου, έτσι?

Είμαι σίγουρος πώς άν έχεις διαβάσει μέχρι εδώ θα σου έχουν βγεί ήδη τα μάτια και πιθανότατα να νιώθεις ίλιγγο, θα συνεχίσω για λίγο ακόμα...

Το μόνο που σου ζηταώ είναι να φτιάξεις ένα textbox, ενα movie (προαιρετικά), να τα ονομάσεις και να δώσεις τα αντίστοιχα ονόματα στις undefined τιμές των μεταβλητών του κώδικα! και με αυτά μόνο έχεις ένα λειτουργικό preloader, χωρίς να λερώσεις ουσιαστικά τα χέρια σου! ΠΟΣΟ δύσκολα είναι αυτά που σου ζητάει το script? Άν σου βγήκαν τα μάτια είναι απλά επειδή δέν έχεις μάθει να διαβάζεις (και το λέω όσο πιό ευγενικά μπορώ).
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Flash preloader

Δημοσίευση από p_pan » 10 Οκτ 2008 03:44

1. xalarose ligo me tin eironia.. den dia8etoume oloi tin idia ora gia na asxoloumaste me to flash...

2. den s ekana kapoia paratirisi.. sebome kai ektimo ton xrono pou spatalises gia na to ftiajeis...

3. den s zitisa na m stileis kapoio arxeio... "Καί άν στο έφτιαχνα έτοιμο όπως το θέλεις ακόμα καλύτερα"!!! apla 8a htan poio oraio na mporo na mpo kai anti na ka8ome na diabazo na do to paradigma sou na do oti auto pou exeis ftiajei san apotelesma mou aresei kai einai auto pou canxo kai meta na katso na asxoli8o gia na do ti exeis kanei kai pos...

kai genika xalarose... h boh8eia edo mesa einai amibaia... den se anagkase kanenas... na boh8iseis 8a mporouses na apantiseis me ena "einai jeka8aro to script mou" kai teleiose...

telos den jero pos sou fenonte ta ellinika pou exeis gracei mesa sto script gia odigies... alla emena fenonte a8lia.. den emfanizonte ola ta grammata kai alla emfanizonte mikra kai alla kanonika... einai teleios dusanagnosto...
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Flash preloader

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 10 Οκτ 2008 21:16

file p_pan se vrisko lathos edo .....
eftiakse to script gia na to vris etoimo ... apo pano entos tou script exi tis odigies na ftaksis tin skhnh kai
einai poly aplo kai katanohto .....

to oti vlepeis alla mikra kai alla megala grammata den exei na kanei me to ti grafh alla me to pc sou ....
(opos me to diko mou setarisma den fenete to "A ")
diorthonete alla anousio :p
apla c/p ton code ekane ....

ego me flash asxolithika typika kai den diskoleftika katholou na piaso ti ginete sto script .....
to oti den ksereis kati den simenei oti prepei na to grapsei akoma poio apla o allos gia na to katalaveis
gia na ftaseis sto simio na ftiakseis preloader prepei hdh na ksereis na ftiakseis to ypolipo movie ...
arra na ksereis kapoia pragmata ...

poly apla leo oti epidei den exeis skopo na afieroshs
ora den shmenei oti to egrapse lathos o spookyb52

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Flash preloader

Δημοσίευση από p_pan » 10 Οκτ 2008 23:24

ma ego den eipa oti egrace kati la8os... ego apla eipa an ekane ena padigma 8a htan kalitera den ton katigorisa ton an8ropo gia kati... isa isa pou ektimo auto pou exei kanei... isos to proto mou minima den to diatiposa sosta!oute eironiko htan to sxolio mou oute tpt.. kati san filiki protasi htan... oxi kritiki...
Αγράματος...

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Flash preloader

Δημοσίευση από spookyb52 » 12 Οκτ 2008 13:20

1. xalarose ligo me tin eironia.. den dia8etoume oloi tin idia ora gia na asxoloumaste me to flash...
Ούτε εγώ έχω όσο χρόνο θα ήθελα πάντα! Δέν έχω όμως την απαίτηση να κατανοήσω ένα script, η, οτιδήποτε άλλο χωρίς να του αφιερώσω ελάχιστο χρόνο!
2. den s ekana kapoia paratirisi.. sebome kai ektimo ton xrono pou spatalises gia na to ftiajeis...
Για την ακρίβεια έκανες, ζήτησες να βάλω φωτογραφίες και να το κάνω περισσότερο κατανοητό, κυρίως όμως το ζήτησες άκομψα
3. den s zitisa na m stileis kapoio arxeio... "Καί άν στο έφτιαχνα έτοιμο όπως το θέλεις ακόμα καλύτερα"!!! apla 8a htan poio oraio na mporo na mpo kai anti na ka8ome na diabazo na do to paradigma sou na do oti auto pou exeis ftiajei san apotelesma mou aresei kai einai auto pou canxo kai meta na katso na asxoli8o gia na do ti exeis kanei kai pos...

Σέ άλλα scripts, άν παρατήρησες, έχω βάλει παράδειγμα για όποιον θέλει να δεί τί μπορεί να κάνει το script, σε ένα preloader script όμως δέν το θεωρώ απαραίτητο.

Έιναι preloader και κάνει ότι μπορεί να κάνει ένας preloader! Μετράει το ποσοστό και το εμφανίζει σε ένα textbox, μπορείς να φορτώνεις ένα animation μέσα σε ένα movie που θα προχωράει με βάση το ποσοστό. Aφου ολοκληρωθεί το load σε πηγαίνει αυτόματα στο 2 frame η στο frame και την σκηνή που έχεις επιλέξει! Δέν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω ένας preloader...

Δεν γνωρίζω τι πρόβλημα έχεις με τα fonts στο pc σου αλλά για οποιοδήποτε πρόβλημα απεικόνισης των γραμματοσειρών στον υπολογιστή σου, δέν μπορώ να κάνω το παραμικρό, αυτό το καταλαβαίνεις.

p_pan, νευρίασα με το post σου, όχι όμως άδικα. Άν ερχοσουν και μου έλεγες:

"Δέν βρήκα κατανοητό το κείμενο εδώ", "Δυσκολεύτηκα εκεί" κτλ, κτλ, κτλ, δέν θα είχα κανένα πρόβλημα. Όταν όμως έρχεσαι και μου πετάς ένα "Βάλε καμιά photo, μου βγήκαν τα μάτια!" ...τότε νευριάζω!!! Και νευριάζω γιατι ό τρόπος που απάντησες, σε αντίθεση με όσα αναφέρεις στα επόμενα μηνύματά σου, δείχνει ότι δέν σέβεσαι τον χρόνο που αφιέρωσα για να το γράψω.

Άν ή πρόταση ήταν φιλική, η διατύπωσή της ήταν άστοχη και το ύφος του κειμένου με το οποίο απάντησα ήταν ανάλογο αυτής κατα τη γνώμη μου.

Sorry για την ειρωνία αλλά μου βγάινει καμιά φορά... :pint:
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

PegasusII
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 08 Φεβ 2006 00:55

Flash preloader

Δημοσίευση από PegasusII » 30 Απρ 2009 22:44

Άψογος Spooky !! Να 'σαι καλά!
Θα μπορούσα να κάνω μία ερώτηση. Έχω ετοιμάσει ένα swf, το οποίο αποτελείται από ένα frame μόνο. Όλα φορτώνουν μέσα από MovieClips. Επίσης, υπάρχει και μουσική στο flashακι κι όλο αυτό το κάνει όλιγον τι μεγάλο (περίπου στα 5Mb). Η χρήση του preloader νομίζω απαιτείται.
Έβαλα λοιπόν ένα frame ακόμη, στην αρχή του movie. Και για να μη κουράζω έκανα ότι ακριβώς αναφέρεται στο πρώτο post.
Κάνω Test Movie, και θέτω Simulation για να το δω στην πράξη. Ενώ φορτώνουν τα byte από τις λεπτομέρειες που βλέπω, το Frame είναι 0 και δεν εμφανίζεται τίποτα στην οθόνη. Όταν φορτώσει όλο το μέγεθος, ξεκινάει κανονικά να λειτουργεί... Φταίει η μουσική λέτε, ή κάτι άλλο που δεν έχω προβλέψει ??

Να 'στε καλά!

Επίσης παρατήρησα το εξής... Αν βάλω και τρίτο frame σαν κάτι να δουλεύει στο Simulation. Αλλά μέχρι να φορτώσει το 23% περίπου βρίσκεται στο frame 0 όπου δε δείχνει τίποτα μετά ξεκινάει να δουλεύει πηγαίνοντας στο frame 1 κι όλα δείχνουν φυσιολογικά...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash τα δικά μας scripts”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες