Πόσα κανάλια πρέπει έχει;

Πληροφορίες σχετικές με τα τοπικά δίκτυα, WiFi, τον εξοπλισμό, τις εφαρμογές τους και σχετικό λογισμικό.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Πόσα κανάλια πρέπει έχει;

Δημοσίευση από deninho » 13 Φεβ 2006 14:33

Φυσικά ρωτάω πόσα κανάλια επικοινωνίας πρέπει να έχει η κάρτα σύρματου δικτύου, που έχει αγοραστεί στην Ευρώπη, και όχι για κάποιο tv-tuner :hammer: :hammer:
Ως τώρα όσα μηχανήματα είχα, είχαν επιλογή για κανάλι, 1 εως 13. Πρόσφατα άλλαξα τον φορητό μου, και έχει μόνο 11 κανάλια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο και κατ'επέκταση στο internet, μιας και το δίκτυο λειτουργεί στο 13ο κανάλι, για να αποφεύγω τις παρεμβολές. Η κάρτα του laptop είναι η intel proWireless 2200BG

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Πόσα κανάλια πρέπει έχει;

Δημοσίευση από Cha0s » 14 Φεβ 2006 16:15

Αμερική: 11
Ευρώπη: 13
Ιαπωνία: 14

(Σε μερικές χώρες εντός της Ευρώπης υπάρχουν εξερέσεις).

Ψάξε μήπως βρεις κάποιο fw για την κάρτα σου να ανοίγει και τα 13 κανάλια.

Αλλιώς πακέτο (βλέπε τις Αμερικάνικες Cisco)

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Πόσα κανάλια πρέπει έχει;

Δημοσίευση από id12586 » 14 Φεβ 2006 16:21

Έλα ρε!

Αυτό δεν το ήξερα... :think:

:respect: Cha0s


Και btw γιατί γίνεται αυτό? Δηλαδή στην Αμερική 11 αντι για 13 ή 14? Οικονομία κάνουν? :lol:
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Πόσα κανάλια πρέπει έχει;

Δημοσίευση από deninho » 14 Φεβ 2006 16:27

εμένα με νοιάζει για την ελλάδα. η κάρτα ήταν τοποθετημένη στο lpatop (turboX-πλαίσιο), δεν την αγόρασα και την έβαλα. οπότε το σύστημα πάει εκεί να μου το φτιάξουν, ε; (μη χάσω και την εγγύηση...)

ΥΓ έχεις κάποιο link που να δείχνει τους κανονισμούς για τα κανάλια; για να μη μου λένε μα-μου...

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Πόσα κανάλια πρέπει έχει;

Δημοσίευση από Cha0s » 14 Φεβ 2006 16:35

Στην Αμερική γιατί είχαν μέχρι πριν κάποια χρόνια την Θανατική Ποινή; :lol:

Άλλες νομοθεσίες εκεί άλλες εδώ, άλλες στην Ιαπωνία.

Και στην υπόλοιπη ευρώπη οι 5GHz είναι ανοιχτοί όπως οι 2.4GHz αλλά στην Ελλάδα δεν είναι.
Ανήκουν στον Ελληνικό Στρατό άσχετα αν δεν χρησιμοποιούνται.

Δεν το βρίσκω παράλογο λοιπόν που ισχύουν διαφορετικές νομοθεσίες ;)


deninho πήγαινε στο Πλαίσιο και πέτα το στα μούτρα τους.
Είναι υποχρέωση τους να ξέρουν τι ισχύει στην Ελλάδα δεν θα τους το μάθεις εσύ.

http://ngia.rootforge.org/content/Tutor ... annels.htm

Αν σου πουν τίποτα κατέβασε τους κανένα καντίλι να στρώσουν :lol:

Και αν σου πουν και καλά για την παραπάνω σελίδα ότι δεν είναι έγκυρη βάλτους με το έτσι θέλω να ψάξουν την ΕΕΤΤ να δούνε τι ισχύει στην Ελλάδα μπας και ξεστραβωθούν :evil:

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Πόσα κανάλια πρέπει έχει;

Δημοσίευση από deninho » 14 Φεβ 2006 16:43

δεν το πετάω γιατί είναι πανάκριβο... δεν αξίζει το κόπο... :D:D:D
thanx για τη βοήθεια, Βαγγέλη (σωστά?)

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Πόσα κανάλια πρέπει έχει;

Δημοσίευση από Cha0s » 14 Φεβ 2006 16:49

Σωστά ;)

Καλά μην το πετάξεις... χτύπα το χέρι στο τραπέζι να δουν ποιος έχει το πάνω χέρι :lol: :lol: :lol:

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Πόσα κανάλια πρέπει έχει;

Δημοσίευση από deninho » 15 Φεβ 2006 19:22

το πήγα σήμερα, και μου έκανε και παρατήρηση που δεν ήθελα (βασικά δεν μπορώ, λόγω παρεμβολών) να αλλάξω το δίκτυο, σε κανάλι μεταξύ 1-11. Τελικά μου έκανε τη χάρη να το δει (αναρωτιέμαι τι θα δει...)

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Πόσα κανάλια πρέπει έχει;

Δημοσίευση από Cha0s » 15 Φεβ 2006 19:28

Έπρεπε να του πεις ότι έχεις άλλα 3 δίκτυα στα χαμηλώτερα κανάλια στο 1 στο 5 και στο 9.

Και αν σου έλεγε τπτ έπρεπε να του κάνεις εσύ παρατήρηση (ή μάλλον να τον άρχιζες στο κράξιμο) γιατί στο 802.11b 4 είναι τα μη επικαλυπτόμενα κανάλια.

Μην σου πω θα φώναζες επιτόπου και κάποιον ανώτερο να κάνεις παράπονα που οι υπάληλοι τους είναι άσχετοι :D

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Πόσα κανάλια πρέπει έχει;

Δημοσίευση από deninho » 15 Φεβ 2006 19:44

αύριο τα υπόλοιπα, που θα γίνει η παραλαβή του φορητού, και θα ελέγξω επιτόπου αν έχει αλλάξει τπτ... :strong: :strong: :force: :force: :lol:

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Πόσα κανάλια πρέπει έχει;

Δημοσίευση από deninho » 17 Φεβ 2006 21:49

από το κατάστημα του πλαίσιο, δεν κάνανε τπτ, γιατί δεν ξέραν (το είπανε), αλλά επικοινωνίσανε με τα κεντρικά, και ο υπεύθυνος για τα ασύρματα δίκτυα (ναι, αναλαμβάνουν να στήσουν και τέτοια), τους είπε ότι όσα δίκτυα έχει στήσει έχουν 11 κανάλια... Όμως, η ΕΕΤΤ διάβασα παραχωρεί τη μπάντα 2400-2483,5 για διάφορες χρήσεις, μεταξύ των οποίων και από ραδιοερασιτέχνες, και αναφέρει ότι τα προϊόντα πρέπει να μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις συχνότητες που παραχωρούνται

Απάντηση

Επιστροφή στο “Δίκτυα, WiFi και εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες