images απο access stin visual. basic.net Πως εμφανίζονται;

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
savvio
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 03 Φεβ 2005 19:04

images απο access stin visual. basic.net Πως εμφανίζονται;

Δημοσίευση από savvio » 16 Φεβ 2006 13:30

καλησπέρα σε όλους
χρησιμοποιώ την Visual basic.net για να φτιαξω απλές εφαρμογές με συνδεση με βάσεις δεδομενων και συγκεκριμενα την Access.

ενω εχω φτάσει σε ενα καλό σημείο και μπορώ να κανω καλα την συνδεση και την δημιουργία της εφαρμογης (σημ:ειμαι ακόμα αρχαριος) δεν μπορω να δω τα πεδία τα οποία εχουν φορτωμένες εικόνες /images. δεν εμφανιζονται με την εισαγωγή τους στην Visual basic.net

ξέρω οτι ισως ειναι κάτι απλό. αν μπορέι κάποιος να με βοηθησει θα του ήμουν υπόχρεος.

ευχαριστώ πολύ.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

images απο access stin visual. basic.net Πως εμφανίζονται;

Δημοσίευση από cordis » 16 Φεβ 2006 18:10

βρήκα αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Dim Photo As Byte() = Nothing

Photo = CType(datareader("imagefieldname"), Byte())

Dim myStream As Stream = New MemoryStream(Photo, True)

myStream.Write(Photo, 0, Photo.Length)

picLogo.Image = New Bitmap(myStream)
από εδώ.
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

images απο access stin visual. basic.net Πως εμφανίζονται;

Δημοσίευση από skeftomilos » 17 Φεβ 2006 15:10

Μέχρι τώρα έχω αποφύγει τα σχετικά προβλήματα με το να σώζω τις εικόνες εκτός βάσης, σε κάποιο φάκελο.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

savvio
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 03 Φεβ 2005 19:04

images απο access stin visual. basic.net Πως εμφανίζονται;

Δημοσίευση από savvio » 17 Φεβ 2006 22:39

CORDIS ευχαριστώ πολύ για τον κώδικα. δεν βρήκα χρόνο να τον δοκιμάσω αλλα θα το κάνω στο σαββατοκύριακο.

Skeftomilos θέλεις να πέις οτι κανεις εισαγωγή την εικόνα στην visual basic εφαρμογή σου σε ενα picture box και δεν την σώζεις καθόλου στην βάση που κρυβεται απο πισω αλλα σε ενα φάκελο ανεξαρτητο.

thanx θα το δοκιμάσω και αυτό και μου φαίνεται πραγματικα πιο ευκόλο και απλό.

μια αλλη ερώτηση; μήπως η visual basic και η access δεν μου δινουν πολλες δυνατότητες;
μηπώς ειναι καλυτερο να δοκιμάσω κάτι αλλο; οπως php και mysql; ή κάτι αλλό;
ευχαρίστω πάντως....

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

images απο access stin visual. basic.net Πως εμφανίζονται;

Δημοσίευση από skeftomilos » 18 Φεβ 2006 14:45

Η εμπειρία μου με αποθήκευση εικόνων είναι μόνο από ASP.NET εφαρμογές, όπου η επιλογή του φακέλου αντί της database έχει προφανή πλεονεκτήματα σε performance. Στη βάση αποθηκεύω μόνο το όνομα του αρχείου της εικόνας. Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος πως είναι πιο απλό γιατί υπάρχουν άλλου είδους προβλήματα. Υπάρχει το πρόβλημα των διπλών ονομάτων, και πρέπει στις εισαγωγές/μετονομασίες να γίνεται ο σχετικός έλεγχος. Επιπλέον υπάρχει περίπτωση αποσυντονισμού μεταξύ βάσης και φακέλου, γιατί μπορεί να διαγραφεί το record στη βάση και να αποτύχει η διαγραφή του αρχείου εικόνας ή το αντίστροφο. Άρα μπλέκουν και transactions στη μέση.

Μια βολική προσέγγιση είναι να μην αποθηκεύεται τίποτα στη βάση, αλλά για κάθε προϊόν π.χ. που έχει εικόνα να αποθηκεύεται η εικόνα του με το όνομα του ProductId & ".jpg". Προφανώς υπάρχει πρόβλημα αν το format δεν είναι κοινό για όλες τις εικόνες (jpeg, gif, png) ή αν πρέπει να σώζονται περισσότερες εικόνες για κάθε εγγραφή. Έχω χρησιμοποιήσει το id ως πρόθεμα, ακολουθούμενο από ένα αύξοντα αριθμό (75-1.jpg). Μια άλλη προσέγγιση μπορεί να είναι δημιουργία φακέλου με το όνομα του ProductId, που να περιέχει όλες τις εικόνες του προϊόντος.

Η αποθήκευση εικόνων στη βάση μου φαίνεται πολύ cool ως ιδέα, αλλά από την άλλη μοιάζει κάπως ανισόρροπο να ανακατεύονται τα χοντρά με τα ψιλά. Σε μια Web εφαρμογή θα πρέπει ο διαχειριστής να μπορεί να κάνει download τη βάση, και αυτό που τον ενδιαφέρει κυρίως είναι τα data και όχι οι εικόνες. Αν το 95% της βάσης περιέχει δεδομένα εικόνων μπορεί να λειτουργήσει ως αντικίνητρο για να γίνεται backup όσο συχνά θα έπρεπε.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες