Session id: cookie ή url

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
anariane
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 31 Μάιος 2005 21:37

Session id: cookie ή url

Δημοσίευση από anariane » 17 Φεβ 2006 00:01

Γεια σας,

θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιος τρόπος είναι καλύτερος για να περάσεις ένα sid απο μια σελίδα σε μία άλλη με cookie ή μέσω url?

στον υπολογιστή μου μέσω url περνάει ενώ το cookie δεν το δέχεται. αυτό δε θα μπορούσε να συμβεί και σε οποιονδήποτε άλλο προσπαθούσε να δει τη σελίδα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Session id: cookie ή url

Δημοσίευση από skeftomilos » 17 Φεβ 2006 09:11

Απ' ό,τι θυμάμαι το PHP manual δε συνιστά τα session ids στο URL γιατί αποτελούν security risk. Έχουν το θετικό βέβαια είναι ότι είναι εγγυημένη η λειτουργία τους.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Session id: cookie ή url

Δημοσίευση από panosru » 17 Φεβ 2006 15:00

etsi einai skeftomilos :D

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Session id: cookie ή url

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 17 Φεβ 2006 17:37

kai to cookie dev pervaei giati dev to exeis setarei sosta :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

anariane
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 31 Μάιος 2005 21:37

Session id: cookie ή url

Δημοσίευση από anariane » 17 Φεβ 2006 18:28

Πειράζει να ρωτήσω τι ρυθμίσεις χρειάζονται για να περάσει το cookie?

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Session id: cookie ή url

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 17 Φεβ 2006 19:04

dev xriazovte ri8miseis ...

sosto domain kai path sto setcookie xriazete.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

anariane
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 31 Μάιος 2005 21:37

Session id: cookie ή url

Δημοσίευση από anariane » 17 Φεβ 2006 21:05

Καταρχήν σ'ευχαριστώ.

Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι τρέχω το παράδειγμα που έχει στο manual της php που έχεις δύο αρχεία και περνάς το sid από το ένα στο άλλο. Στα γράφω παρακάτω

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
// page1.php

session_start&#40;&#41;;

echo 'Welcome to page #1';

$_SESSION&#91;'favcolor'&#93; = 'green';
$_SESSION&#91;'animal'&#93;  = 'cat';
$_SESSION&#91;'time'&#93;    = time&#40;&#41;;

// Works if session cookie was accepted
echo '<br /><a href="page2.php">page 2</a>';

// Or maybe pass along the session id, if needed
echo '<br /><a href="page2.php?' . SID . '">page 2</a>';
?> 
και

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
// page2.php

session_start&#40;&#41;;

echo 'Welcome to page #2<br />';

echo $_SESSION&#91;'favcolor'&#93;; // green
echo $_SESSION&#91;'animal'&#93;;  // cat
echo date&#40;'Y m d H&#58;i&#58;s', $_SESSION&#91;'time'&#93;&#41;;

// You may want to use SID here, like we did in page1.php
echo '<br /><a href="page1.php.php">page 1</a>';
?> 
στο page1.php το πρώτο link δε δουλεύει (υπέθεσα ότι δε γίνεται αποδεκτό το cookie όπως λέει και το ίδιο) ενώ το δεύτερο δουλεύει.

για να δουλέψει αυτό το cookie τι χρειάζεται; κοιταξα στο manual αλλα δε βρήκα κάτι. :oops:

Ευχαριστώ πάντως

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης