Server and local time

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Server and local time

Δημοσίευση από iffor » 21 Φεβ 2006 17:47

Αν και έχει ξανασυζητηθεί το θέμα, θα ήθελα πάλι λιγο την βοήθειά σας, γιατί μάλλον δεν θα κατάλαβα κάτι...
Έχω πχ το script

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$servertime = date&#40;"H&#58;i&#58;s"&#41;;
setlocale&#40;LC_TIME, "el_GR"&#41;;
$localtime = strftime &#40;"%H&#58;%M&#58;%S", time&#40;&#41;&#41;;
echo "Server time&#58; ".$servertime."<br> Local time&#58; ".$localtime;
?>
Δεν θα έπρεπε κανονικά να δείχνει την ώρα του server στο servertime και την τοπική μας ώρα στο localtime;
Ωστόσο δείχνουν και τα δύο την ώρα του server...
Τί δεν έχω καταλάβει σωστά;
Και τελικά τι μπορώ να κάνω για να έχω και την ώρα του server και την τοπική ώρα;
Ευχαριστώ!
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

Server and local time

Δημοσίευση από shadow » 21 Φεβ 2006 18:29

Με την αλλαγή του locale απλώς θα αλλάξει η αναπαράσταση της ώρας/ημερομηνίας , πχ εαν το βαλεις στα ελληνικά θα δείχνει ελληνικά κτλ αλλά η ώρα πάλι η ίδια θα είναι, απλώς θα αλλάξει η αναπαράσταση . Ελπιζω να μην λέω πατάτες 8)
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code

Άβαταρ μέλους
MegasmorF
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1154
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 20:05
Τοποθεσία: ./Root
Επικοινωνία:

Server and local time

Δημοσίευση από MegasmorF » 21 Φεβ 2006 18:32

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
$servertime = date&#40;"H&#58;i&#58;s"&#41;; 
setlocale&#40;LC_TIME, "el_GR"&#41;; 
$localtime = strftime &#40;"%H&#58;%I&#58;%S", time&#40;&#41;&#41;; 
echo "Server time&#58; ".$servertime."<br> Local time&#58; ".$localtime; 
?>
pare ayto
Πες μου τη λέξη σ αγαπώ σε σένα να πιστέψω...και γω μια ολοκληρη ζωή μπορώ να καταστρεψω...

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Server and local time

Δημοσίευση από iffor » 21 Φεβ 2006 18:32

@shadow
Δεν λές καθόλου πατάτες!!!! Έτσι είναι... Δεν το πήρα χαμπάρι....
how amateur am i ... :-?
Στην τελική προσπαθώ να βρώ την διαφορά ώρας μεταξύ του server και του εκάστοτε υπολογιστή, έχεις καμιά ιδέα? :wink:

@MegasmorF
Αν δεν κάνω λάθος, το ίδιο δεν λέμε;
Αν και νομίζω ότι στην strftime το σωστό για τα λεπτά είναι %M!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος iffor την 21 Φεβ 2006 18:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
MegasmorF
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1154
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 20:05
Τοποθεσία: ./Root
Επικοινωνία:

Server and local time

Δημοσίευση από MegasmorF » 21 Φεβ 2006 18:35

doulepseto ligo kai an den sou douleyei...
emena mou douleyei kanonika
Πες μου τη λέξη σ αγαπώ σε σένα να πιστέψω...και γω μια ολοκληρη ζωή μπορώ να καταστρεψω...

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Server and local time

Δημοσίευση από iffor » 21 Φεβ 2006 18:39

MegasmorF έγραψε:doulepseto ligo kai an den sou douleyei...
emena mou douleyei kanonika
Και όμως όχι! :wink:
Όσες φορές και να το κάνω!
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Server and local time

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 21 Φεβ 2006 18:48

afto pou mporeis va kaveis eivai va ipologiseis se defterolepta tnv diafora pou exei to timezone pou eisai kai pou 8es va dixvei kai va pervas stnv date to deftero orisma tou time-offset

Κώδικας: Επιλογή όλων

<pre>
<?
$offset = time&#40;&#41;+&#40;60*60*2&#41;;
?>
Whithout offset&#58; <?=date&#40;"H&#58;i&#58;s"&#41;;?> 
With offset&#58; <?=date&#40;"H&#58;i&#58;s",$offset&#41;;?>
</pre>
Date manual entry
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Server and local time

Δημοσίευση από iffor » 22 Φεβ 2006 00:20

Κάπου εκεί πήγε το μυαλό μου!
Απλά, στο script που δίνεις, προυποθέτει να γνωρίζεις την timezone για την οποία θέλεις την διαφορά με του server.
Στην ουσία αυτό που έψαχνα ήταν να κάνω ένα script-άκι με το οποίο, ανεξαρτήτου timezone, να σου επέστρεφε την τοπική ώρα και την διαφορά από τον server...
Αλλά από ότι βλέπω, καθαρά μόνο με php (server side ) δεν το βγάζω
και ίσως θα πρέπει να την πλέξω και με javascript ( client side )...
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

Server and local time

Δημοσίευση από shadow » 22 Φεβ 2006 00:53

Πιστεύω ότι και μόνο με php βγαίνει αλλά θα θέλει περισσότερη δουλειά.
Μια ιδέα είναι με βάση την ip του client να βρίσκεις την χώρα (εάν ψάξεις γενικώς κυκλοφορούν αρχεία με αυτή την πληροφορία) , κάπου να έχεις αποθηκευμένες τις χώρες με τα αντίστοιχα timezones και μετά βρίσκεις εύκολα την ώρα όπως είπε και ο Rapid..
Good luck :D
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Server and local time

Δημοσίευση από iffor » 22 Φεβ 2006 01:01

Thanx!
Αλοίμονο, θέλει δουλειά!
Είναι ένας πολύ λογικός δρόμος το ip identification
απλός την έχω σαν τελευταία λύση, όχι μόνο για την λίστα που προαναφέρθηκες, αλλά και για το πρόβλημα των proxy!!!!
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Server and local time

Δημοσίευση από skeftomilos » 01 Μαρ 2006 06:42

Πάντως η JS έχει πλήρη υποστήριξη για ζώνες ώρας:
getTimezoneOffset

Returns the time-zone offset in minutes for the current locale.
Description: The time-zone offset is the difference between local time and Greenwich Mean Time
Examples:

Κώδικας: Επιλογή όλων

x = new Date&#40;&#41;
currentTimeZoneOffsetInHours = x.getTimezoneOffset&#40;&#41;/60
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες