Είσοδος μονό ενός χρηστή σε μια σελίδα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
kentabros
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 12 Δεκ 2004 18:53

Είσοδος μονό ενός χρηστή σε μια σελίδα

Δημοσίευση από kentabros » 28 Φεβ 2006 17:53

Θέλω μέσο ενός cookie να μην επιτρέπω την είσοδο δεύτερο χρηστή στην ιστοσελίδα με την session_start(); δεν τα κατάφερα καμιά ιδέα ευχαριστώ.

kentabros
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 12 Δεκ 2004 18:53

Είσοδος μονό ενός χρηστή σε μια σελίδα

Δημοσίευση από kentabros » 28 Φεβ 2006 17:59

kentabros έγραψε:Θέλω μέσο ενός cookie να μην επιτρέπω την είσοδο δεύτερο χρηστή στην ιστοσελίδα με την session_start(); δεν τα κατάφερα καμιά ιδέα ευχαριστώ.



Ένας χρηστής κάθε φορά

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Είσοδος μονό ενός χρηστή σε μια σελίδα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 28 Φεβ 2006 19:05

Egw 8elw mia ferray :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Είσοδος μονό ενός χρηστή σε μια σελίδα

Δημοσίευση από ThyClub » 28 Φεβ 2006 20:43

Κάτσε... Όταν λές μόνο ένας χρήστης κάθε φορά εννοείς να μην μπορεί να κάνει login άλλος χρήστης με το ίδιο όνομα και κωδικό ή να μήν κάνει login κανένας άλλος γενικά;

Δλδ έχεις 10 χρήστες και θές να γίνουν 10 μοναδικά login ή έχεις 10 χρήστες και θέλεις αν κάνει ο ένας απο αυτούς να μην μπορούν να κάνουν οι άλλοι 10?

kentabros
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 12 Δεκ 2004 18:53

Είσοδος μονό ενός χρηστή σε μια σελίδα

Δημοσίευση από kentabros » 01 Μαρ 2006 19:39

ThyClub έγραψε:Κάτσε... Όταν λές μόνο ένας χρήστης κάθε φορά εννοείς να μην μπορεί να κάνει login άλλος χρήστης με το ίδιο όνομα και κωδικό ή να μήν κάνει login κανένας άλλος γενικά;

Δλδ έχεις 10 χρήστες και θές να γίνουν 10 μοναδικά login ή έχεις 10 χρήστες και θέλεις αν κάνει ο ένας απο αυτούς να μην μπορούν να κάνουν οι άλλοι 10?
θέλω να μπένει μόνο ένας χρήστης κάθε φορά. Έαν έχουμε 10 μόνο ένας απο τους 10 και οι άλλοι 9 οχι.

Έχω σκεφτεί όταν κάνει Login ένας χρήστης να ενημερώνεται μια μεταβλητή που να απαγορευεί στους υπόλοιπους να εισέλθουν στην σελίδα και όταν κάνω Logout να μηδενίζεται η μεταβλητή(Όχι μέσω Button).

sibas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1853
Εγγραφή: 21 Φεβ 2003 01:21
Τοποθεσία: Μια εδώ.. Μια εκεί.. Σήμερα είμαι εδώ!!!
Επικοινωνία:

Είσοδος μονό ενός χρηστή σε μια σελίδα

Δημοσίευση από sibas » 01 Μαρ 2006 20:07

Και δηλαδή αν εγώ είμαι 1 από τους 10 χρήστες και θελήσω να κάνω login θα πρέπει να περιμένω να τελειώσουν οι άλλοι 9.......
και αν έχεις 100 χρήστες;
Σιγά μην κάτσω να περιμένω!!!
Με έχασες και ψάξε να με βρείς :kaloe:

kostas-theod
Δημοσιεύσεις: 222
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 09:15
Τοποθεσία: Πάτρα-ΕΛΛΑΔΑ

Είσοδος μονό ενός χρηστή σε μια σελίδα

Δημοσίευση από kostas-theod » 01 Μαρ 2006 20:51

Συγνώμη αλλα δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο.

Δεν ρώτησε την γνώμη σας γι αυτο που θέλει να κάνει αλλα το πως γίνεται ?

Ευχαριστώ ,

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Είσοδος μονό ενός χρηστή σε μια σελίδα

Δημοσίευση από panosru » 01 Μαρ 2006 21:46

kostas-theod έγραψε:Συγνώμη αλλα δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο.

Δεν ρώτησε την γνώμη σας γι αυτο που θέλει να κάνει αλλα το πως γίνεται ?

Ευχαριστώ ,
koita den exeis dikio oi gnomes ton parapano anthropon den einai gnomes apo paidakia einai gnomes apo eppaggelamties ston xoro kai exoun kathe dikaioma na thn ekfrasoun, eksalou to freestuff einai forum antalaghs ideon oxi forum epylhshs problhmaton.

episeis symfono me tous parapano kai idietera sthn periptosh pou anaferei o ThyClub symfono apolyta me ton sibas

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

Είσοδος μονό ενός χρηστή σε μια σελίδα

Δημοσίευση από alkisg » 01 Μαρ 2006 22:38

Πάντως τα cookies για αποκλεισμό χρηστών είναι λάθος σαν ιδέα. Τα cookies αποθηκεύονται στο PC κάθε χρήστη και δεν μπορείς να εξασφαλίσεις με αυτά ότι κάποιος άλλος χρήστης δε θα συνδεθεί παράλληλα.

Για να γίνει αυτό που θες πρέπει να φυλάξεις κάποιο state στον server, όχι στους clients.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Είσοδος μονό ενός χρηστή σε μια σελίδα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 02 Μαρ 2006 02:05

diskoli periptosi gia bulletproof lisi.

Katarxiv priv ksekivisoume me kodika 8a prepei va aposafivisoume arketa pragmata.

Katarxiv kapoios kavei login ok mevei gia pavta logarismevos ?
Av oxi posi ora mevei ?
Exoume kick logo adravias ?
Exoume manual logout ?

Me pia logiki bgevei to poios exei kavei login protos ?
Kapoiot timestamp px ??? ti 8a givei stnv periptosi pou dio atoma kavouv taftoxrova submit gia to login ??
Pios pervei initiate ?

To va kaveis eva tetoio script dev eivai idietera diskolo omos prepei va pareis kapoies apofasis
osov afora tnv domi tou.

To opoio aplo 8a ntav va exeis eva lockdown otav kapoios xristis kavei login katagrafeis to id tou px.
Stnv sivexeia kai gia osi ora eivai logarismevos
elegxeis oti actions pros tov server mporei va kavie
movo to sigkekrimevo id kai dev afiveis
va oloklirosouv login oi ipolipoi xristes.

Stous xristes apo8ikebeis kiliomevo cookie etsi oste to idio login va apokatei diaforetiki pliroforia oste va miv mporei va givei forge. Xovtrika 8a mporouse va eivai mia lisi.

Ksekiva me tov kodika kai opou koliseis edw eimaste :)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

kentabros
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 12 Δεκ 2004 18:53

Είσοδος μονό ενός χρηστή σε μια σελίδα

Δημοσίευση από kentabros » 03 Μαρ 2006 16:51

Rapid-eraser έγραψε:diskoli periptosi gia bulletproof lisi.

Katarxiv priv ksekivisoume me kodika 8a prepei va aposafivisoume arketa pragmata.

Katarxiv kapoios kavei login ok mevei gia pavta logarismevos ?
Av oxi posi ora mevei ?
Exoume kick logo adravias ?
Exoume manual logout ?

Me pia logiki bgevei to poios exei kavei login protos ?
Kapoiot timestamp px ??? ti 8a givei stnv periptosi pou dio atoma kavouv taftoxrova submit gia to login ??
Pios pervei initiate ?

To va kaveis eva tetoio script dev eivai idietera diskolo omos prepei va pareis kapoies apofasis
osov afora tnv domi tou.

To opoio aplo 8a ntav va exeis eva lockdown otav kapoios xristis kavei login katagrafeis to id tou px.
Stnv sivexeia kai gia osi ora eivai logarismevos
elegxeis oti actions pros tov server mporei va kavie
movo to sigkekrimevo id kai dev afiveis
va oloklirosouv login oi ipolipoi xristes.

Stous xristes apo8ikebeis kiliomevo cookie etsi oste to idio login va apokatei diaforetiki pliroforia oste va miv mporei va givei forge. Xovtrika 8a mporouse va eivai mia lisi.

Ksekiva me tov kodika kai opou koliseis edw eimaste :)


<?
if ( $_POST['username']=="a" && POST['password']=="b")
{
$login="yes" ;
}
elseif ($_POST['username']=="c" && POST['password']=="d")
{
$login="yes";
}
else
{
$login="no";
}
?>
<? if ($login=="yes")
{
?>


<div align="center" class="style5"> </div>
<p align="center" class="style4"> </p>
<p align="center" class="style9">Έχετε συνδεθεί ως <? echo $_POST['username'];?></p>
<p align="center" class="style9">Σε λίγο θα μεταφερθείτε...</p>
<p>
<meta http-equiv="refresh" content="5;URL= http://...>
</p>
<? }
else
{
?>
<p align="center" class="style1"> </p>
<p align="center"> </p>
<p align="center" class="style10"> ΛΑΘΟΣ ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ Ή ΚΩΔΙΚΟΣ</p>
<p><meta http-equiv="refresh" content="5;URL= http://...></p>
<? } ?>

</p>
</p>
</body>
</html>


Ο κώδικας είναι ο παραπάνω. Το πρόβλημα είναι ότι θέλω κάθε φορά μόνο ένας απο τους δυο χρήστες να κάνει LOGIN στην προστατευόμενη σελίδα.


<?
if ( $_POST['username']=="a" && POST['password']=="b" && $ew!="1")
{
$login="yes" && $ewq="1" ;
}
elseif ($_POST['username']=="c" && POST['password']=="d" && $ewq!="1")
{
$login="yes"&& $ew="1";
}
else
{
$login="no";
}
?>
<? if ($login=="yes")
{
?>

Πως μπορώ στην προστατευόμενη σελίδα ναλλάξω τις τιμές των μεταβλητών $ew $ewq ουτως ώστε όταν ένας χρήστης κάνει LOGOUT οι τιμές τους να μην παραμένουν "1".

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

Είσοδος μονό ενός χρηστή σε μια σελίδα

Δημοσίευση από softius » 06 Μαρ 2006 10:01

Οι τιμές αυτές θα πρέπει να αποθηκεύονται αλλά και να διαβάζονται κάθε φορά που τρέχει το script, σε ένα κοινό χώρο στον server, είτε αυτό είναι η βάση, είτε είναι ένα text αρχείο.

Συμφωνώ με όσα έχει πει και καταγράψει ο Rapid-eraser - δύσκολη υπόθεση για bulletproof λύση

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Είσοδος μονό ενός χρηστή σε μια σελίδα

Δημοσίευση από cherouvim » 06 Μαρ 2006 10:12

panosru έγραψε:den einai gnomes apo paidakia einai gnomes apo eppaggelamties ston xoro kai exoun kathe dikaioma na thn ekfrasoun
Oi erasitehnes kai ta paidakia diladi den ehoun dikaioma ekfrasis?

Hrisimopoihse mia tehniki locking. Krata se ena cell to username tou logged hristi.

Kata to login elegheis ean to cell einai adio.
Ean den einai dose minima oti yparxei idi logged in hristis (an thes dikse kai to username tou hristi).
Ean einai adio kane login ton hristi kai vale to username tou sto cell.
Kata to logout adiase to cell.

To provlima einai an o hristis kanei login kai den kanei logout pote. I an to account tou apenergopoihthei kai sto cell minei gia panta to username tou. Prepei na frontiseis gia aftes tis periptoseis.

To erotima omos einai to eksis. Giati theleis na to kaneis afto? Ti ftiahneis?

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης