Καλάθι Αγορών

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
eleni_k
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 07 Φεβ 2006 01:45
Τοποθεσία: Λυκαβηττός
Επικοινωνία:

Καλάθι Αγορών

Δημοσίευση από eleni_k » 02 Μαρ 2006 20:46

Θα μπορούσε κάποιος να μου γραψει έναν κώδικα για τη δημιουργία ενός καλάθι αγορών? ή έστω να παραπεμψει σε κάποιο Site? Χρησιμοποιω PHP4 και windows XP.

Ευχαριστώ!!

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Καλάθι Αγορών

Δημοσίευση από Basilakis » 02 Μαρ 2006 21:30

Αυτός ο κώδικας που θέλεις είναι τεράστιος. Κανένας δεν το κάνει δωρεάν. Και όταν λέμε τεράστιος εγώ τουλάχιστων σε αυτό που φτιάχνω έχω μέχρι τώρα 17 αρχεία και 3 υποφακέλους που το καθένα έχει 12 - 25 (templates folder) με αρχεία. Λές κανένας να δώσει e-shop δωρεάν; Καλύτερα ΄δές εάν μπορείς να αγοράσεις ένα!

Άβαταρ μέλους
eleni_k
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 07 Φεβ 2006 01:45
Τοποθεσία: Λυκαβηττός
Επικοινωνία:

Καλάθι Αγορών

Δημοσίευση από eleni_k » 02 Μαρ 2006 23:20

Μαλλον δεν το διατύπωσα σωστά οπότε σωστα και απόρησες!! :o
Αυτό που θέλω βασικά είναι μια απλή φόρμα που να αλληλεπιδρά με μια βάση δεδομένων και να μπορώ, μέσω της φόρμας, να εισάγω στοιχεία στη βάση, να βλεπω πια στοιχεια έκανα εισαγωγή, να έχω δυνατότητα διαγραφής, τροποποιησης! Μάλλον καμια σχεση αυτό που θελω με καλαθι τώρα που το σκέφτομαι!! :-?
Αυτο μήπως είναι πιο ευκολο που ζητάω...? :oops:

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Καλάθι Αγορών

Δημοσίευση από Basilakis » 03 Μαρ 2006 13:05

Αυτό είναι πολύ ποίο απλό. Λοιπόν επιδεί φεύγω και δεν θέλω να τα αφήσω μισά, απο Δευτέρα στείλε μία ειδοποίηση να κάνω κάτι εάν έχω χρόνο. Εντωμεταξύ ρίξε μία ματία στο manual της php http://www.php.net για να δείς τα απλά τουλάχιστων. Να καταλαβαίνεις τι κάνει ο κώδικας σου και να μπορείς να τον τροποποιήσεις... Απο δευτέρα λοιπόν!

Άβαταρ μέλους
papatzas
Δημοσιεύσεις: 227
Εγγραφή: 03 Δεκ 2005 14:23

Καλάθι Αγορών

Δημοσίευση από papatzas » 03 Μαρ 2006 13:17


Άβαταρ μέλους
eleni_k
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: 07 Φεβ 2006 01:45
Τοποθεσία: Λυκαβηττός
Επικοινωνία:

Καλάθι Αγορών

Δημοσίευση από eleni_k » 03 Μαρ 2006 14:37

ευχαριστώ πααααρα πολύ!!!

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Καλάθι Αγορών

Δημοσίευση από Basilakis » 03 Μαρ 2006 18:24

Papatzas afto pou edwses einai ena etoimo script etsi?

Para poly kalo man. Den to eixa dei pote... As paroume idees na emploutisoume to diko mas ;)

Άβαταρ μέλους
papatzas
Δημοσιεύσεις: 227
Εγγραφή: 03 Δεκ 2005 14:23

Καλάθι Αγορών

Δημοσίευση από papatzas » 03 Μαρ 2006 21:10

Είναι καλή φάση, θέλει απλά ενίσχυση... μάρεσε πολύ η αρχιτεκτονική του, ξέρω οτι θα βοηθίσει αρκετούς χρήστες αν το πάρουν γραμμή

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Καλάθι Αγορών

Δημοσίευση από skeftomilos » 04 Μαρ 2006 02:50

Πηγαίνω στη σελίδα:

http://www.phpwebcommerce.com/plaincart ... ?c=14&p=15

...και στον source κώδικα βλέπω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input type="button" name="btnAddToCart" value="Add To Cart &gt;" onClick="window.location.href='cart.php?action=add&p=15';" class="addToCartButton">
...δηλαδή για να προστεθεί ένα προϊόν στο καλάθι αγορών αρκεί να επισκεφτεί κανείς τη σελίδα cart.php?action=add&p=15. Νομίζω ότι δεν είναι σωστη επιλογή να συμβαίνουν αλλαγές στη database μετά από ένα GET request. Θα προτιμούσα να υπήρχε μια μικρή φόρμα με κανονικό κουμπί submit ώστε το request να είναι POST. Εκτός αυτού θα δούλευε και χωρίς JavaScript. Τουλάχιστον είναι καλό που δεν υπάρχουν απλά links του τύπου <a href="cart.php?action=add&p=15">Add-To-Cart</a> γιατί σε συτή την περίπτωση θα αρκούσε να περάσει από το site ένα search-boot για να ξεχειλίσει η database από τίγκα γεμάτα καλάθια αγορών. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
gaucho
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2408
Εγγραφή: 22 Δεκ 2002 13:18

Καλάθι Αγορών

Δημοσίευση από gaucho » 04 Μαρ 2006 12:45

Sto get blepeis ti smetablites pou stelnonte kai alla kaloudia.

De leei. Panta post

Hik
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: 23 Σεπ 2005 10:34

Καλάθι Αγορών

Δημοσίευση από Hik » 04 Μαρ 2006 15:11

skeftomilos έγραψε: ...δηλαδή για να προστεθεί ένα προϊόν στο καλάθι αγορών αρκεί να επισκεφτεί κανείς τη σελίδα cart.php?action=add&p=15. Νομίζω ότι δεν είναι σωστη επιλογή να συμβαίνουν αλλαγές στη database μετά από ένα GET request. Θα προτιμούσα να υπήρχε μια μικρή φόρμα με κανονικό κουμπί submit ώστε το request να είναι POST. Εκτός αυτού θα δούλευε και χωρίς JavaScript. Τουλάχιστον είναι καλό που δεν υπάρχουν απλά links του τύπου <a href="cart.php?action=add&p=15">Add-To-Cart</a> γιατί σε συτή την περίπτωση θα αρκούσε να περάσει από το site ένα search-boot για να ξεχειλίσει η database από τίγκα γεμάτα καλάθια αγορών. :)
Αν και δεν έχω δει το κώδικα, δεν υπάρχει λόγος να αποθηκεύεις το καλάθι στη βάση συνεχώς. Ένα array σαν session αρκεί. Πέρα από αυτό, η post δε προσθέτει κάποια ασφάλεια σε σχέση με τη get.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Καλάθι Αγορών

Δημοσίευση από skeftomilos » 04 Μαρ 2006 20:11

@Hik: Σχετικά με το θέμα GET vs POST ήμουν βυθισμένος στην ευτυχή μου άγνοια μέχρι τέσσερις μήνες περίπου, μέχρι που διάβασα ένα άρθρο που περιέγραφε πότε πρέπει να χρησιμοποιείται τι. Οι δύο τρόποι web request δεν είναι ισοδύναμοι, και δεν είναι καλή ιδέα να ρίχνουμε το κέρμα για να αποφασίσουμε κάθε φορά ποιον θα χρησιμοποιήσουμε.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Καλάθι Αγορών

Δημοσίευση από cherouvim » 04 Μαρ 2006 20:40

Ta crawlers/bots den einai browsers pou ehoun cookies opote nomizo oti ta cookies (kai katepektasi ta sessions) den yparxoun ekei. Episis to link etrehe me javascript, kati pou episis den ehoun ta bots.

Oso gia to GET/POST ego otidipote mporo na perigrapso me GET to kano me GET. Hrisimopoio POST mono gia eisagogi dedomenon apo to hristi. Pistevo einai thema hirismou sto server side gia to an tha afiseis haza pragmata na symvoun (polapla idia requests, actions pou den epitrepontai se antikimena pou den prepei ktl). An hriastei pote na vevaiotho gia ta states tou hristi mporo na pasaro ena unique (gia ton hristi) id sto GET/POST pou prokite na energopoihsei. An thelo na vevaiotho oti o hristis einai aftos pou leei (kai den symvainei session impersonation) tha eho kratisei kapia pragmata sto session (ip/user agent ktl).

Hik
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: 23 Σεπ 2005 10:34

Καλάθι Αγορών

Δημοσίευση από Hik » 05 Μαρ 2006 16:16

skeftomilos έγραψε:@Hik: Σχετικά με το θέμα GET vs POST ήμουν βυθισμένος στην ευτυχή μου άγνοια μέχρι τέσσερις μήνες περίπου, μέχρι που διάβασα ένα άρθρο που περιέγραφε πότε πρέπει να χρησιμοποιείται τι. Οι δύο τρόποι web request δεν είναι ισοδύναμοι, και δεν είναι καλή ιδέα να ρίχνουμε το κέρμα για να αποφασίσουμε κάθε φορά ποιον θα χρησιμοποιήσουμε.
Σύμφωνω με τον cherouvim παραπάνω. Δεν ρίχνεις κέρμα, για εισαγωγή δεδομένων post αλλιώς get. Απλώς μην βασίζεσαι στο ότι η post είναι ποιο ασφαλής από τη get. Δεν είναι.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Καλάθι Αγορών

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 06 Μαρ 2006 10:58

:P to post exei akribos tnv idia asfalia me to get ... dld kamia.

Apla sto post dev xriazete va givi url encode sta dedomeva gia va perasouv sosta stnv php.

Egw pavtos exo mia geviki arxi gia to post kai get.

Otav kati xriazete va givei bookmark mpevei get
otav kapoia selida dimiourgite me user feed ( formes idios ) kai eksartate movadika apo fta ta feeds givete post (px eva contact form)

Bebea afto dev eivai pavakia ...

Poli 8a i8ela va diabaso to ar8ro pou diabases skeftomile mipos to exeis proxiro ?
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες