Προβλημα Με php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
reset4
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2005 14:26

Προβλημα Με php

Δημοσίευση από reset4 » 03 Μαρ 2006 11:57

Καλημέρα, έχω λογαριασμό σε έναν απλό server (όχι σε κάποιας εταιρίας), ο οποίος όπως μου είπε ο φίλος μου τρέχει PHP.

Αφου σήκωσα ένα απλό site σε html απλα για να δώ πως είναι είπα να δώ αν τρέχει και η PHP.

εκανα μια φόρμα σε html η οποία καλεί τo αρχείο php με την μέθοδο post ή και get (δοκίμασα και τα 2 στο).
η σύνταξή είναι
<FORM name=form1 action="http://ip_address/username/arxeio.php" method=get>

όταν κάνω submit την φόρμα μου εμφανίζει την φόρμα που είναι σε php, αλλά ότι είναι γράμμενο στα tags <?php ... ?> δεν τα εμφανίζει.

ο php κώδικας είναι μία απλη πρόσθεση.

Όλα τα αρχέια τα έχω στο public_html φάκελο
η σύνταξη της get είναι σωστή?

και κάτι αλλο, δουλέυω με το putty στον server, υπάρχει καποιος τρόπος ή πρόγραμμα να ανεβάσω οτιδήποτε αρχεία στον χώρο μου στον server?
thanx

Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Προβλημα Με php

Δημοσίευση από panos78 » 03 Μαρ 2006 14:42

Θα σου έλεγα να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες.
Δεύτερο από τον κώδικα που ήδη παρέθεσες, θα σου πρότεινα, αφού δουλεύειες στον ίδιο Server να βάλεις σχετικές διαδρομές και όχι απόλυτες, γιατί παράγουν το ίδιο πράγμα.
Για να μην σου βγάζει τις ετικέτες που όρισες προφανώς κάτι γίνεται λάθος.
Περέθεσε τον κώδικα που ΄εγγραψες για να δούμε τι γίνεται!
;)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Προβλημα Με php

Δημοσίευση από panosru » 03 Μαρ 2006 15:34

sto action kalo einai na bazeis to path (apo ekei pou briskese) tou arxeiou kai oxi to url

px:
an exeis to eksis:
[-] = fakelos
(-) = arxeio

Κώδικας: Επιλογή όλων

&#91;-&#93;--MAIN
         |
        &#91;-&#93;-----FOO
        &#91;-&#93;-----BAR
         |       |
         |      &#40;-&#41;---FORM.HTML
         +------TARGET_FILE.PHP
mesa sthn forma sou sto arxeio FORM.HTML sto target sou tha baleis target="../TARGET_FILE.PHP"

tora oson afora to sfalma pithanologo pos den exeis balei _GET kai _POST stis metablhtes sou... alla an mas dikseis ton kodika tha htan kalytero :P

reset4
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2005 14:26

Προβλημα Με php

Δημοσίευση από reset4 » 03 Μαρ 2006 18:13

Λοιπόν παίδες, αυτά είναι τα αρχεία τόσο απλά

sum_form.html

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Sum calculator...</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<FORM name=form1 action=" http://ip/username/number_sum.php" method=post>
<P>Number 1: <INPUT name=number1> </P>
<P>Number2: <INPUT name=number2> </P>
<P><INPUT type=submit value=Submit name=Submit> </P>
</FORM>
</BODY>
</HTML>

number_sum.php

<html>
<head>
<title>Calculated sum...</title>
</head>
<body>
<?
echo "<H1>" . $number1 . " + " . $number2 . " = " . ($number1 + $number2) . "</H1>"; ?>
</body>
</html>

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

Προβλημα Με php

Δημοσίευση από softius » 03 Μαρ 2006 18:21

reset4 έγραψε: και κάτι αλλο, δουλέυω με το putty στον server, υπάρχει καποιος τρόπος ή πρόγραμμα να ανεβάσω οτιδήποτε αρχεία στον χώρο μου στον server?
Μπορείς να δοκιμάσεις το WinSCP

Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Προβλημα Με php

Δημοσίευση από panos78 » 03 Μαρ 2006 18:28

Όπως σου είπα και πιο πάνω, άλλαξε το action από απόλυτο URL σε σχετικό όπως σου είπε και ο panosru.
H διάταξη στο σρχείο ΡΗΡ φαίνεται σωστή αν και θα μπορούσε να απλοποιηθεί αρκετά μια και χρησιμοποιείς "" αντί για ' '.
Επίσης καλό θα είναι όταν εκτελείτε η φόρμα σου να ανοίξει το αρχείο ΡΗΡ για να βλέπεις να αποτελέσματα.
Για να γίνει αυτό βάλε αυτό:
target="_blank"
μέσα στην ετικέτα form για να σου ανοίξει τη σελίδα με το αποτέλεσμα.
;)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

Προβλημα Με php

Δημοσίευση από shadow » 03 Μαρ 2006 19:09

Μια φιλική συμβουλή σε σχεση με τον προγραμματισμό σε php , ποτέ μην εμπιστεύεσαι την είσοδο που δίνει ο χρήστης. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, αναμένεις ότι ο χρήστης, θα δώσει ως εισοδο αριθμούς αρά πριν χρησιμοποιήσεις αυτή την είσοδο πρώτα πρεπει να της κάνεις ένα υποτυπώδες φιλτάρισμα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Sum calculator...</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<FORM name="form1" action="/username/number_sum.php" method="post">
<P>Number 1&#58; <INPUT TYPE="text" name="number1"> </P>
<P>Number2&#58; <INPUT TYPE="text" name="number2"> </P>
<P><INPUT type="submit" value="Submit" name="Submit"> </P>
</FORM>
</BODY>
</HTML>
number_sum.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
//filter the input &#58; perimeneis akeraious ara metatropi ston antistoixo tipo
$n1  = isset&#40;$_POST&#91;'number1'&#93;&#41; ? intval&#40;$_POST&#91;'number1&#93;&#41; &#58; 0;
$n1  = isset&#40;$_POST&#91;'number2'&#93;&#41; ? intval&#40;$_POST&#91;'number2&#93;&#41; &#58; 0;
$sum  = $n1 + n2;
?>

<html>
<head>
<title>Calculated sum...</title>
</head>
<body>
<H1><?=$number1;?>&nbsp;+&nbsp;<?=$n2;?>&nbsp;=&nbsp;<?=$sum;?></H1>
</body>
</html>
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code

reset4
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2005 14:26

Προβλημα Με php

Δημοσίευση από reset4 » 03 Μαρ 2006 19:12

τίποτα δε βγήκε.
λοιπόν για να καταλάβουμε που είναι το πρόβλημα..
αν στον explorer δώσω την διεύθυνση

http://ip/~username/hello.php

και τα περιεχόμενα του hello.php είναι τα παρακάτω:

<html>
<head>
<title>HELLO</title>
</head>
<body>
<?
echo "<H1>" HELLO "</H1>"; ?>
</body>
</html>

θα επρεπε να μου εμφανίσει στον browser το HELLO,
αλλά δεν μου εμφανίζει τίποτα εκτός απο το title του browser..
για αθτό τι φταίει?

Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Προβλημα Με php

Δημοσίευση από panos78 » 03 Μαρ 2006 19:58

Με αυτο που γράφεις είναι λογικό να μην σου βγάλει κάτι.
Πρέπει να το γράφεις έτσι:
<? echo "<H1> HELLO </H1>"; ?>
;)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

reset4
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2005 14:26

Προβλημα Με php

Δημοσίευση από reset4 » 03 Μαρ 2006 20:13

σωστά.. αλλά ουτε με αύτόν τον τρόπο μου το εκτυπώνει αλλά ουτε με την print? υπάρχει περίπτωση να φταίει η php που είναι εγκατεστημένη στο μηχάνημα?

Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Προβλημα Με php

Δημοσίευση από panos78 » 03 Μαρ 2006 20:18

Αν δεν υπάρχει εγκατεστημένη καθόλου η ΡΗΡ συνήθως σου εμφανίζει τον κώδικα ως κείμενο.
Αν είναι εγκατεστημένη και δεν σου βγάζει το αναμενόμενο, τότε δοκίμασε να δεις ποια έκδοση ΡΗΡ υπάρχει εγκατεστημένη γράφοντας:
echo phpinfo();
Αν πάλι δεν σου βγάλει τίποτε τότε μάλλον η εγκατάστασή της δεν έχει γίνει σωστά!
;)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

reset4
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2005 14:26

Προβλημα Με php

Δημοσίευση από reset4 » 03 Μαρ 2006 20:24

ωραία.. δεν μου βγάζει τίποτα.. άρα φταίει η εγκατάσταση..
σε άλλο μηχάνημα που το δοκίμασα τρέχει κανονικα..

ευχάριστώ πάντως

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες