Εορτολόγιο

Ρουτίνες και scripts που έχουμε φτιάξει σε ActionScript και θέλουμε να τις μοιραστούμε

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators

Απάντηση
spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Εορτολόγιο

Δημοσίευση από spookyb52 » 03 Μαρ 2006 13:19

Κώδικας: Επιλογή όλων

// ------ ΟΔΗΓΙΕΣ 
/* 
Όλες οι γιορτές αποθηκεύονται σε ένα πίνακα. Τον πίνακα giortes.
Μπορείτε να συμπληρώσετε όσες ημερομηνίες θέλετε. Η αρίθμηση στον πίνακα αρχίζει από το μηδέν και συνεχίζει με αύξηση μίας
μονάδας για κάθε νέο στοιχείο

giortes[0]
giortes[1]
giortes[2]
.
..
...
giortes[ν]

Σo πρώτο στοιχείο κάθε πίνακα αποθηκεύουμε την ημερομηνία και στο δεύτερο το όνομα (η τα ονόματα)
Για παράδειγμα στο πρώτο στοιχείο του πίνακα

giortes[0] = ['1201', ['Γαρούφιος', 'Οράτιος']];

Το '1201' είναι η ημερομηνία που σημαίνει 12/01 δηλαδή 12 Ιανουαρίου
Το δευτερο στοιχείο είναι ένας εσωτερικός πίνακας (nested array) που περιέχει τα ονόματα που γιορτάζουν την συγκεκριμένη ημερομηνία
χωρισμένα με κόμμα ---> 'Γαρούφιος', 'Οράτιος'

Σε περίπτωση που σε κάποια ημερομηνία έχουμε μόνο μια γιορτή τότε θα πρέπει να συμπληρώσουμε το όνομα με το αντίστοιχο άρθρο
'ο Ιωάννης'   'η Λίτσα"    'Η Μαρία' κτλ 

Όπως συμβαίνει και στο 3 στοιχείο του πίνακα giortes ->
giortes[2] = ['0303', ['η Κλάραμπελ']];

[αυτό φυσικά δέν είναι απαραίτητο, απλά για να φαίνεται καλά το μήνυμα] Σε περίπτωση
που αλλάξετε το κείμενο του μηνύματος (δές παρακάτω) μπορεί φυσικά η προσθήκη του άρθρου να είναι περιττή

Το τελικό μήνυμα δίνεται από την μεταβλητή mssg (μπορείτε να διαγράψετε την trace στο τέλος του κώδικα)
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μεταβλητή σε κάποιο dynamic textbox -> mytext.text = mssg; ή να την επεξεργαστείτε παραπέρα
 
Μπορείτε να αλλάξετε τα κείμενα με αυτά που θέλετε. (Μόνο τα κείμενα που είναι σε εισαγωγικα ''    ΌΧΙ τον κώδικα)

πχ απο
mssg = 'Σήμερα γιορτάζει '+giortes[i][1][0];

σε
mssg = 'Κοίτα να δέις! ...σήμερα γιορτάζουν οι '+giortes[i][1][0];

Μπορείτε να διαγράψετε τα comments από τον κώδικα */
giortes = [];
giortes[0] = ['1201', ['Γαρούφιος', 'Οράτιος']];
giortes[1] = ['1402', ['πίπι η φακιδομύτη', 'Όσιος Γκουσγκούνης']];
giortes[2] = ['0303', ['η Κλάραμπελ']];
giortes[3] = ['0904', ['η Ποκαχόντας']];
giortes[4] = ['1406', ['ναυαγοί', 'προδότες']];
giortes[5] = ['3011', ['ο Manny Calavera']];
//-----
mydate = new Date();
d=mydate.getDate(), m=mydate.getMonth()+1;
for &#40;var i = 0; i<giortes.length; ++i&#41; &#123;
	if &#40;Number&#40;giortes&#91;i&#93;&#91;0&#93;.substr&#40;0, 2&#41;&#41; == d && Number&#40;giortes&#91;i&#93;&#91;0&#93;.substr&#40;2, 2&#41;&#41; == m&#41; &#123;
		if &#40;giortes&#91;i&#93;&#91;1&#93;.length == 1&#41; &#123;
			mssg = 'Σήμερα γιορτάζει '+giortes&#91;i&#93;&#91;1&#93;&#91;0&#93;;
		&#125; else &#123;
			mssg = 'Σήμερα γιορτάζουν οι '+giortes&#91;i&#93;&#91;1&#93;.join&#40;", "&#41;;
		&#125;
		break;
	&#125;
&#125;
if &#40;mssg == undefined&#41; &#123;
	mssg = 'Σήμερα δέν υπάρχει καμία ονομαστική εορτή';
&#125;
trace&#40;mssg&#41;;
Όποιο είναι αρκετά καλό παιδάκι ώστε να συμπληρώσει και τις πραγματικές γιορτές (οδηγίες στα comments του script) άς κάνει τον κόπο να μας το στείλει για να υπάρχει ολοκληρωμένο.

Άβαταρ μέλους
Sfinaki
Δημοσιεύσεις: 541
Εγγραφή: 08 Ιουν 2003 22:41
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτη
Επικοινωνία:

Εορτολόγιο

Δημοσίευση από Sfinaki » 03 Μαρ 2006 13:30

Σκέφτομαι να ολοκληρώσω το script και να συμπληρώσω τις εορτές, αλλά δεν κατάλαβα το πως θα το βάλει κάποιος στο site του?

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Εορτολόγιο

Δημοσίευση από spookyb52 » 03 Μαρ 2006 13:42

Είναι script για flash. Το Βάζεις μέσα σε ένα keyframe στο flash και χρησιμοποιείς την μεταβλητή mssg που περιέχει το τελικό κείμενο.
Συνημμένα
mssg.gif
(8.68 KiB) Μεταφορτώθηκε 1372 φορές

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Εορτολόγιο

Δημοσίευση από spookyb52 » 03 Μαρ 2006 14:01

Και επειδή ζήλεψα από το script του Sfinaki από το grjava πλέον υπάρχει και σε δέυτερη έκδοση με έλεγχο για τις επόμενες 2 ημέρες. :kaloe:

Άν δέν θέλετε έλεγχο για κάποια από τις 2 ημέρες απλά διαγράψτε την αντίστοιχη for loopa.

Επίσης άν θέλει κάποιος να εμφανίζονται και οι ημερομηνίες άς το πεί να δώσω οδηγίες 8)

Κώδικας: Επιλογή όλων

Ο κώδικας πήγε για service
Συνημμένα
v2.gif
(9.47 KiB) Μεταφορτώθηκε 1325 φορές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος spookyb52 την 01 Μάιος 2006 14:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Sfinaki
Δημοσιεύσεις: 541
Εγγραφή: 08 Ιουν 2003 22:41
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτη
Επικοινωνία:

Εορτολόγιο

Δημοσίευση από Sfinaki » 03 Μαρ 2006 15:44

spookyb52 έγραψε:Είναι script για flash. Το Βάζεις μέσα σε ένα keyframe στο flash και χρησιμοποιείς την μεταβλητή mssg που περιέχει το τελικό κείμενο.
Sorry, αλλά από flash δεν έχω ιδέα! :-?

Wolfi
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: 20 Φεβ 2005 18:59

Εορτολόγιο

Δημοσίευση από Wolfi » 30 Απρ 2006 16:34

Υπαρχει τροπος αυτο το Output να μορφοποιηθει καπως ωστε να εχει κινηση κλπ?

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Εορτολόγιο

Δημοσίευση από spookyb52 » 01 Μάιος 2006 15:01

Αν και δέν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λές κίνηση...
:arrow: Το output είναι η μεταβλητή mssg μπορείς να την πάρεις και να την κάνεις ότι θές. Να την βάλεις σε ένα textbox μέσα σε ένα movie symbol η να φτιάξεις κάτι παραπέρα με κώδικα κτλ.
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Wolfi
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: 20 Φεβ 2005 18:59

Εορτολόγιο

Δημοσίευση από Wolfi » 05 Μάιος 2006 23:50

πωσ μπορει να γινει αυτο? δηλαδη εγω με βαση αυτο το εορτολογιο θα μπορουσα να κανω ενα script Που να βγαζει ας πουμε ενα "ποιημα της ημερας"? που αυτο να ειναι τροποποιημενο ωστε να φαινετε ωραιο?

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Εορτολόγιο

Δημοσίευση από spookyb52 » 07 Μάιος 2006 15:27

Απλά αλλάζεις τα κείμενα στα εισαγωγικά "" άν θές να το μετατρέψεις από εορτολόγιο σε κάτι άλλο.

πχ αντί για

Κώδικας: Επιλογή όλων

giortes&#91;2&#93; = &#91;'0303', &#91;'η Κλάραμπελ'&#93;&#93;;
να έχεις
giortes[2] = ['0303', ['Ανέβηκα στην πιπεριά να κόψω ένα πιπέρι μα πέρασε ο cordis και μου έκοψε το χέρι!']];
ταυτόχρονα τροποποιείς και τα κείμενα πιό κάτω

πχ διαγράφεις άν δέν σου χρειάζεται το παρακάτω η το αφήνεις κενό "" ή αλλάζεις το κείμενο

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;mssg == undefined&#41; &#123; 
   mssg = 'Σήμερα δέν υπάρχει καμία ονομαστική εορτή'; 
&#125;
καθώς και τις γραμμές

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;giortes&#91;i&#93;&#91;1&#93;.length == 1&#41; &#123; 
         mssg = 'Σήμερα γιορτάζει '+giortes&#91;i&#93;&#91;1&#93;&#91;0&#93;; 
      &#125; else &#123; 
         mssg = 'Σήμερα γιορτάζουν οι '+giortes&#91;i&#93;&#91;1&#93;.join&#40;", "&#41;; 
      &#125;

σε

Κώδικας: Επιλογή όλων

mssg = giortes&#91;i&#93;&#91;1&#93;&#91;0&#93;;
ή όπως σε βολεύουν
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Wolfi
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: 20 Φεβ 2005 18:59

Εορτολόγιο

Δημοσίευση από Wolfi » 08 Μάιος 2006 23:02

με βαση το script σου προσπαθησα να βαλω την ημερα και τον μηνα σε μια μεταβλητη (σημειωση δεν ξερω πολλα απο actionscript)
ορισα πχ οτι η Α= Μ(μηνας) +D(day) οταν ομως εκανα trace(A) αν πχ ειναι 11/05 μου βγαζει 16. αλλα εγω θελω να μου βγαζει 1105. πως μπορω να το κανω στο A νσ καταχωρουντε οι μεταβλητες με αυτον τον τροπο δηλαδη αλφαριθμιτικα?

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Εορτολόγιο

Δημοσίευση από spookyb52 » 09 Μάιος 2006 12:54

Για αριθμούς γενικά :arrow: Βάζεις τους αριθμούς σε εισαγωγικά

Κώδικας: Επιλογή όλων

A = '11'+'05';
trace&#40;A&#41;;
Για αριθμό που επιστρέφει κάποιο αντικείμενο βάλτο μέσα σε String()

πχ

Κώδικας: Επιλογή όλων

String&#40;mydate.getDate&#40;&#41;&#41;
η εναλλακτικά

Κώδικας: Επιλογή όλων

mydate.getDate&#40;&#41;.toString&#40;&#41;;
Για το script όμως που έχω φτιάξει δέν χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο.. :roll:

Και ένα απλοποιημένο παράδειγμα με βάση όσα σου είπα στο προηγούμενο μήνυμα. Άν ακολούθησες πάντως τις οδηγίες μου το ίδιο θα έφτιαξες και εσύ. Δέν έκανα κάτι διαφορετικό :wink:

Κώδικας: Επιλογή όλων

giortes = &#91;&#93;;
giortes&#91;0&#93; = &#91;'0905', &#91;'Αυτό είναι το κείμενο της ημέρας'&#93;&#93;;
//----- 
mydate = new Date&#40;&#41;;
d=mydate.getDate&#40;&#41;, m=mydate.getMonth&#40;&#41;+1;
for &#40;var i = 0; i<giortes.length; ++i&#41; &#123;
	if &#40;Number&#40;giortes&#91;i&#93;&#91;0&#93;.substr&#40;0, 2&#41;&#41; == d && Number&#40;giortes&#91;i&#93;&#91;0&#93;.substr&#40;2, 2&#41;&#41; == m&#41; &#123;
		mssg = giortes&#91;i&#93;&#91;1&#93;&#91;0&#93;;
		break;
	&#125;
&#125;
if &#40;mssg == undefined&#41; &#123;
	mssg = 'Σήμερα δέν υπάρχει κάποιο κείμενο';
&#125;
trace&#40;mssg&#41;;
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

wizzard
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 09 Μαρ 2006 21:47

Εορτολόγιο

Δημοσίευση από wizzard » 02 Ιουν 2006 11:20

Και με τις κινητές εορτές;;; τί γίνεται;;;
spookyb52 έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

// ------ ΟΔΗΓΙΕΣ 
/* 
Όλες οι γιορτές αποθηκεύονται σε ένα πίνακα. Τον πίνακα giortes.
Μπορείτε να συμπληρώσετε όσες ημερομηνίες θέλετε. Η αρίθμηση στον πίνακα αρχίζει από το μηδέν και συνεχίζει με αύξηση μίας
μονάδας για κάθε νέο στοιχείο

giortes&#91;0&#93;
giortes&#91;1&#93;
giortes&#91;2&#93;
.
..
...
giortes&#91;ν&#93;

Σo πρώτο στοιχείο κάθε πίνακα αποθηκεύουμε την ημερομηνία και στο δεύτερο το όνομα &#40;η τα ονόματα&#41;
Για παράδειγμα στο πρώτο στοιχείο του πίνακα

giortes&#91;0&#93; = &#91;'1201', &#91;'Γαρούφιος', 'Οράτιος'&#93;&#93;;

Το '1201' είναι η ημερομηνία που σημαίνει 12/01 δηλαδή 12 Ιανουαρίου
Το δευτερο στοιχείο είναι ένας εσωτερικός πίνακας &#40;nested array&#41; που περιέχει τα ονόματα που γιορτάζουν την συγκεκριμένη ημερομηνία
χωρισμένα με κόμμα ---> 'Γαρούφιος', 'Οράτιος'

Σε περίπτωση που σε κάποια ημερομηνία έχουμε μόνο μια γιορτή τότε θα πρέπει να συμπληρώσουμε το όνομα με το αντίστοιχο άρθρο
'ο Ιωάννης'   'η Λίτσα"    'Η Μαρία' κτλ 

Όπως συμβαίνει και στο 3 στοιχείο του πίνακα giortes ->
giortes&#91;2&#93; = &#91;'0303', &#91;'η Κλάραμπελ'&#93;&#93;;

&#91;αυτό φυσικά δέν είναι απαραίτητο, απλά για να φαίνεται καλά το μήνυμα&#93; Σε περίπτωση
που αλλάξετε το κείμενο του μηνύματος &#40;δές παρακάτω&#41; μπορεί φυσικά η προσθήκη του άρθρου να είναι περιττή

Το τελικό μήνυμα δίνεται από την μεταβλητή mssg &#40;μπορείτε να διαγράψετε την trace στο τέλος του κώδικα&#41;
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μεταβλητή σε κάποιο dynamic textbox -> mytext.text = mssg; ή να την επεξεργαστείτε παραπέρα
 
Μπορείτε να αλλάξετε τα κείμενα με αυτά που θέλετε. &#40;Μόνο τα κείμενα που είναι σε εισαγωγικα ''    ΌΧΙ τον κώδικα&#41;

πχ απο
mssg = 'Σήμερα γιορτάζει '+giortes&#91;i&#93;&#91;1&#93;&#91;0&#93;;

σε
mssg = 'Κοίτα να δέις! ...σήμερα γιορτάζουν οι '+giortes&#91;i&#93;&#91;1&#93;&#91;0&#93;;

Μπορείτε να διαγράψετε τα comments από τον κώδικα */
giortes = &#91;&#93;;
giortes&#91;0&#93; = &#91;'1201', &#91;'Γαρούφιος', 'Οράτιος'&#93;&#93;;
giortes&#91;1&#93; = &#91;'1402', &#91;'πίπι η φακιδομύτη', 'Όσιος Γκουσγκούνης'&#93;&#93;;
giortes&#91;2&#93; = &#91;'0303', &#91;'η Κλάραμπελ'&#93;&#93;;
giortes&#91;3&#93; = &#91;'0904', &#91;'η Ποκαχόντας'&#93;&#93;;
giortes&#91;4&#93; = &#91;'1406', &#91;'ναυαγοί', 'προδότες'&#93;&#93;;
giortes&#91;5&#93; = &#91;'3011', &#91;'ο Manny Calavera'&#93;&#93;;
//-----
mydate = new Date&#40;&#41;;
d=mydate.getDate&#40;&#41;, m=mydate.getMonth&#40;&#41;+1;
for &#40;var i = 0; i<giortes.length; ++i&#41; &#123;
	if &#40;Number&#40;giortes&#91;i&#93;&#91;0&#93;.substr&#40;0, 2&#41;&#41; == d && Number&#40;giortes&#91;i&#93;&#91;0&#93;.substr&#40;2, 2&#41;&#41; == m&#41; &#123;
		if &#40;giortes&#91;i&#93;&#91;1&#93;.length == 1&#41; &#123;
			mssg = 'Σήμερα γιορτάζει '+giortes&#91;i&#93;&#91;1&#93;&#91;0&#93;;
		&#125; else &#123;
			mssg = 'Σήμερα γιορτάζουν οι '+giortes&#91;i&#93;&#91;1&#93;.join&#40;", "&#41;;
		&#125;
		break;
	&#125;
&#125;
if &#40;mssg == undefined&#41; &#123;
	mssg = 'Σήμερα δέν υπάρχει καμία ονομαστική εορτή';
&#125;
trace&#40;mssg&#41;;
Όποιο είναι αρκετά καλό παιδάκι ώστε να συμπληρώσει και τις πραγματικές γιορτές (οδηγίες στα comments του script) άς κάνει τον κόπο να μας το στείλει για να υπάρχει ολοκληρωμένο.

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Εορτολόγιο

Δημοσίευση από spookyb52 » 02 Ιουν 2006 17:08

Τις ποιές? :roll: Αυτές τις είχα ξεχάσει!!! :myeye: :hammer:

Λοιπόν. Θα το φτιάξω κάποια στιγμή να ελέγχει και όσες δέν είναι σταθερές. Βασικά θα πρέπει να βρώ πρώτα τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζουμε πότε πέφτει το πάσχα καθώς και εύρεσης της ημέρας σε μιά ημερομηνία. Το πρώτο νομίζω ότι το βρήκα άν και μου φάνηκε ιδιαίτερα κουλός ο τρόπος υπολογισμού :o Το δεύτερο θα το ψάξω...

Αυτό που έμαθα είναι ότι οι κινητές εορτές χωρίζονται σε 2 κατηγορίες

1) Σε αυτές που προσθέτουμε- αφιρούμε ημέρες από το πάσχα για να δούμε πότε πέφτουν

2) Σε αυτές που είναι ειδικές περιπτώσεις. πχ δέν μπορούν να πέσουν καθημερινή η μετατίθονται άν το πάσχα πέφτει την ίδια η επόμενη μέρα απο μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Και καθώς θα το φτιάξω θα το συμπληρώσω και με τις κοινές ονομαστικές εορτές να είναι ολοκληρωμένο...

Υγ : Δέν χρειαζόταν πάντως να κάνεις quote ολόκληρο των κώδικα :lol:
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
coyote
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 21 Ιουν 2004 04:03
Τοποθεσία: Αθήνα

Εορτολόγιο

Δημοσίευση από coyote » 04 Ιαν 2007 16:30

πολυ καλο tutorial !! τι κανουμε στην περίπτωση αν θελουμε να βαλουμε δικα μας γραφικα ? (δηλαδη jpg) ?

Άβαταρ μέλους
vspartan
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 03 Δεκ 2007 03:18

Εορτολόγιο

Δημοσίευση από vspartan » 03 Δεκ 2007 04:15

Κάπως έτσι δεν λειτουργεί και το πρόγραμμα Today?
Οι Θερμοπύλες απέδειξαν ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι,αλλά ολίγοι άνδρες.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash τα δικά μας scripts”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες