tables

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
sofrr
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 20 Δεκ 2005 21:22
Τοποθεσία: Πειραιάς

tables

Δημοσίευση από sofrr » 09 Μαρ 2006 11:43

καλημέρα σε όλους. Έχω μια σημαντική απορία. Θέλω να δημιουργήσω έναν πίνακα ας πούμε 5Χ5. To width του πίνακα είναι 100% ώστε ασχέτως ανάλυσης να καταλαμβάνει όλο το παράθυρο. Απο κει και πέρα θέλω 3 κελιά να έχουν σταθερό width σε pixels και τα υπόλοιπα 2 να έχουν μεταβλητό width που να "παίζουν" μαζί με το width όλου του πίνακα. Πως μπορεί να γίνει αυτό?

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

tables

Δημοσίευση από iffor » 09 Μαρ 2006 12:29

Έχεις δοκιμάσει να βάλεις σταθερό width ( πχ. <td width="10"> ) στα κελιά που θέλεις σταθερά;
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

sofrr
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 20 Δεκ 2005 21:22
Τοποθεσία: Πειραιάς

tables

Δημοσίευση από sofrr » 09 Μαρ 2006 13:38

Το έχω δοκιμάσει αλλά δεν πιάνει

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

tables

Δημοσίευση από iffor » 09 Μαρ 2006 13:47

Δηλ, αν σε μια σελίδα βάλεις π.χ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<table width="100%" border="1">
<tr><td width="50">1</td><td width="50">2</td><td>3</td><td>4</td><td>5</td></tr>
</table>
και αρχίσεις να παίζεις με τις διαστάσεις του browser σου
δεν σου αφήνει σταθερά τα 2 πρώτα και μεταβλητά τα 3 τελευταία;
Περίεργο μου φαίνεται γιατί εγώ μόλις τώρα το έκανα!
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

sofrr
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 20 Δεκ 2005 21:22
Τοποθεσία: Πειραιάς

tables

Δημοσίευση από sofrr » 09 Μαρ 2006 20:17

φίλε έθεσα λάθος την ερώτηση. Στα κελιά εμφανίζεται περιεχόμενο από βάση δεδομένων το οποίο μπορεί να έχει και πάρα πολλούς χαρακτήρες. Εγώ αυτό που θέλω είναι τα κελιά τα οποία έχουν σταθερό πλάτος. να μην επηρεάζεται αυτό από το δυναμικό περιεχόμενο

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

tables

Δημοσίευση από skeftomilos » 11 Μαρ 2006 05:27

Όταν είναι μεγαλύτερο το πλάτος θέλεις να βγαίνει οριζόντια scrollbar ή να κόβεται το κείμενο;
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

sofrr
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 20 Δεκ 2005 21:22
Τοποθεσία: Πειραιάς

tables

Δημοσίευση από sofrr » 13 Μαρ 2006 09:10

Θα θελα απλώς να κόβεται το κείμενο.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

tables

Δημοσίευση από skeftomilos » 13 Μαρ 2006 18:26

Το παρακάτω δουλεύει σε IE5, IE6, Firefox και Opera. Σε άλλους browsers άγνωστο.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
  <head>
    <title>Cropped-Cell-Data</title>
  </head>
  <body>
    <h2>Cropped-Cell-Data</h2>
    <table cellpadding="0" width="100%" border="1">
      <tr>
        <td width="50%" valign="top">
          Αριστερό 50%
        </td>
        <td width="200px" valign="top">
          <div style="width&#58;200px; overflow&#58;hidden">
            aaa0123456789012345678901234567890123456789<br>
            bbb0123456789012345678901234567890123456789<br>
            ccc0123456789012345678901234567890123456789<br>
          </div>
        </td>
        <td width="50%" valign="top">
          Δεξί 50%
        </td>
      </tr>
    <table>
  </body>
</html>
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

sofrr
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 20 Δεκ 2005 21:22
Τοποθεσία: Πειραιάς

tables

Δημοσίευση από sofrr » 13 Μαρ 2006 21:13

Φίλε σε ευχαριστώ είναι απολύτως κατανοητό. Θα ήθελα μόνο μια μικρή διευκρίνηση στο εξής κομμάτι του κώδικα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

 <td width="200px" valign="top">
          <div style="width&#58;200px; overflow&#58;hidden">
            aaa0123456789012345678901234567890123456789<br>
            bbb0123456789012345678901234567890123456789<br>
            ccc0123456789012345678901234567890123456789<br>
          </div>
        </td>         
καταρχήν γιατι έβαλες τo tag <div ></div> μέσα στο <td></td>

Τα ίδια attributes (" width " και "overflow") δεν θα μπορούσαν να έχουν εφαρμοστεί απευθείας στο <td>? και τι ακριβώς ορίζει το overflow:hidden?

Τέλος έχω μια γενική απορία. Έχω παρατηρήσει ότι για να παίζει ένας πίνακας το ίδιο τόσο σε IE και Firefox είναι αναγκαία η χρήση των css. Ωστόσο υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου ούτε αυτό αρκεί. Υπάρχει κάποιο άλλο μυστικό; Μήπως τελικά τσάμπα αγωνιούμε αφού στην Ελλάδα η πλειονότητα των χρηστών χρησιμοποιεί IE?. Η δική μου άποψη είναι ότι έχει σημασία ένα site να ξέρεις σε τι κοινό απευθύνεται. Συνήθως με τον Mozilla ασχολούνται χρήστες οι οποίοι είναι του χώρου γενικότερα. Aν φτιαξεις κατι σε στυλ e-shop.gr πρέπει να έχεις τον νου σου και για Firefox . Αν όμως φτιάξεις ένα site που να διαφημίζει μια απλή εμπορική επιχείρηση ίσως δεν έχει και τόσο νόημα να αγωνιάς για το πως παίζει σε Firefox.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

tables

Δημοσίευση από skeftomilos » 14 Μαρ 2006 07:45

Το overflow:hidden είναι αυτό που κρύβει το παραπανίσιο πλάτος της στήλης. Δοκίμασα να το βάλω εξαρχής στο td αλλά δε δούλεψε, γι αυτό έβαλα ένα div μέσα. Μάλιστα είχα προσθέσει στο style του div κι ένα height:100% αλλά είδα εγκαίρως ότι προκαλεί κατά ύψος κατάρρευση στον IE5.

Αντί για overflow:hidden μπορεί να μπει overflow:scroll για να βγει scrollbar.

Σχετικά με τον Firefox έχεις ένα δίκιο. Αν η σελίδα έχει απλά λίγες ψιλοατέλειες μπορεί να σκεφεί κανείς να τις παραβλέψει για να αξιοποιήσει αλλού το χρόνο του. Αν όμως φαίνεται ένα χάλι μαύρο στο Firefox κι ένα χάλι βυσσινί στον Opera ... ε τότε θα πρέπει να γίνει κάτι, δε μπορεί να μείνει έτσι νομίζω. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες