το index της σελίδας.

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
kirkos
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 16 Φεβ 2006 22:32

το index της σελίδας.

Δημοσίευση από kirkos » 10 Μαρ 2006 00:21

Γειά σας και πάλι.
Θέλω να έχω για index της σελίδας μου index.php?pag=search
Πως μπορώ να το κάνω αυτό;

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

το index της σελίδας.

Δημοσίευση από softius » 10 Μαρ 2006 07:14

Είσαι σίγουρος πως είναι αυτό που χρειάζεσαι; Αν απλά θέλεις η προκαθορισμένη τιμή του pag να είναι search, στην περίπτωση που δεν οριστεί μπορείς να κάνεις το ακόλουθο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$pag = ( isset($_GET['page']) && !empty(isset($_GET['page'])) ? $_GET['page'] : 'search';

kirkos
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 16 Φεβ 2006 22:32

το index της σελίδας.

Δημοσίευση από kirkos » 10 Μαρ 2006 10:15

Το έβαλα μέσα στην index μόνο του και μαζί με τον υπόλιπο κώδικα αλλά δεν δούλεψε.

Κώδικας: Επιλογή όλων

 Parse error: parse error, unexpected T_ISSET, expecting T_VARIABLE or '$' in /home/kirkos/public_html/index.php on line 3


Έκανα κάτι λάθος?

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

το index της σελίδας.

Δημοσίευση από softius » 10 Μαρ 2006 13:38

Ναι κάτι είχα γράψει λάθος! :) Δοκίμασε το πιο κάτω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$pag = ( isset($_GET['pag']) && !empty($_GET['pag']) ) ? $_GET['pag'] : 'search';

kirkos
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 16 Φεβ 2006 22:32

το index της σελίδας.

Δημοσίευση από kirkos » 10 Μαρ 2006 15:31

Δυστηχώς τίποτα. :cry:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php


include_once&#40;"module_config.php"&#41;;
include_once&#40;"php/gen/startup.php"&#41;;
if&#40;!$debug&#41;
&#123;
	error_reporting&#40;0&#41;;
&#125;

$user_level=4;
if&#40;!$glob&#91;'pag'&#93;&#41;
&#123;
	$glob&#91;'pag'&#93;='home';
&#125;


if&#40;$glob&#91;'act'&#93; && !$glob&#91;'skip_action'&#93;&#41;
&#123;
	include_once&#40;"php/gen/func_perm.php"&#41;;
	list&#40;$cls_name,$func_name &#41;=split&#40;"-",$glob&#91;'act'&#93;&#41;;
	if&#40;&#40;$cls_name&#41;&&&#40;$func_name&#41;&&&#40;is_file&#40;"classes/cls_".$cls_name.".php"&#41;&#41;&&&#40;$func_access&#91;$cls_name&#93;&#91;$func_name&#93;&#41;&#41;
	&#123;
    	if&#40;$user_level<=$func_access&#91;$cls_name&#93;&#91;$func_name&#93;&#41;
        &#123;
        	include_once&#40;"classes/cls_".$cls_name.".php"&#41;;
            $cls_name= new $cls_name;
            if &#40;!$cls_name->$func_name&#40;$glob&#41;&#41;
            &#123;
            	if&#40;$debug&#41;
            	&#123;
            		$glob&#91;'error'&#93;.="Failed to execute function $func_name";
            	&#125;
            &#125;
            unset&#40;$cls_name&#41;;
            unset&#40;$func_name&#41;;
        &#125;
        else
        &#123;
            if&#40;$debug&#41;
            &#123;
        		$glob&#91;'error'&#93;= "You are not allowed to run this function !"; 
            &#125;
            $glob&#91;'pag'&#93;= "home"; 
        &#125;
    &#125;
    else
    &#123;
    	 if&#40;$debug&#41;
            &#123;
            	 echo "Can not find cls_".$cls_name.".php file<BR>"; 
            &#125;  	
    &#125;
&#125;



include_once&#40;"php/gen/page_perm.php"&#41;;



if&#40;$glob&#91;'pag'&#93;&#41;
&#123;
	
    if&#40;$page_access&#91;$glob&#91;'pag'&#93;&#93;&#91;'perm'&#93; && $page_access&#91;$glob&#91;'pag'&#93;&#93;&#91;'perm'&#93; >= $user_level&#41;
    &#123;
    	
    	$page=include&#40;"php/".$glob&#91;'pag'&#93;.".php"&#41;;
    &#125;
    else
    &#123;
    	$page=include&#40;"php/home.php"&#41;;
    &#125;
&#125;

//$menu=include&#40;"php/gen/menu.php"&#41;;



$ftm=new FastTemplate&#40;""&#41;;
$ftm->define&#40;array&#40;'main'=>"main_template.html"&#41;&#41;;
$ftm->assign&#40;'PAGE',$page&#41;;
$ftm->assign&#40;'TITLE_IMAGE',$page_access&#91;$glob&#91;'pag'&#93;&#93;&#91;'image_title'&#93;&#41;;
$ftm->assign&#40;'D_TITLE',$dynamic_title&#41;;
$ftm->assign&#40;'D_DESCRIPTION',$dynamic_description&#41;;

$ftm->parse&#40;'CONTENT','main'&#41;;
$ftm->fastprint&#40;'CONTENT'&#41;;

if&#40;$debug&#41;
&#123;
   require&#40;$script_path."misc/debug.php"&#41;;
&#125;

?>

Αυτή είναι η index σελίδα που θέλω να προσπεράσω.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

το index της σελίδας.

Δημοσίευση από panosru » 10 Μαρ 2006 15:55

dokimase ayto

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;!&#40;isset&#40;$_GET&#91;'pag'&#93;&#41;&#41;&#41; &#123;
	header&#40;"Location&#58; &#123;$_SERVER&#91;'PHP_SELF'&#93;&#125;?pag=search"&#41;;
&#125;
@softius : malon mperdeytikes file! :D ego katalaba pos enoei pos anti gia gia homepage thelei to ?pag=search :D

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

το index της σελίδας.

Δημοσίευση από softius » 10 Μαρ 2006 18:40

Τώρα που μας έδωσες τον κώδικα είναι ποιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Το παρακάτω πρέπει να είναι αυτό που ζητάς

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;!$glob&#91;'pag'&#93;&#41;
&#123;
   $glob&#91;'pag'&#93;='search';
&#125; 
@panosru Έχω την εντύπωση πως δεν μπερδεύτηκα -- και οι δύο νομίζω πως έχουμε καταλάβει το ίδιο πράγμα :) Εκτός βέβαια αν έχω μπερδευτεί τόσο πολύ... :P

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

το index της σελίδας.

Δημοσίευση από panosru » 10 Μαρ 2006 18:51

lol mporei, ego pantos katalaba pos thelei otan paei kapoios sto index.php na ton phgainei aytomata sto index.php?pag=search :/ :P

kirkos
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 16 Φεβ 2006 22:32

το index της σελίδας.

Δημοσίευση από kirkos » 13 Μαρ 2006 16:31

Έκανα αυτό που είπε ο softius και δούλεψε. :D
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας.

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

το index της σελίδας.

Δημοσίευση από softius » 14 Μαρ 2006 07:16

panosru έγραψε:lol mporei, ego pantos katalaba pos thelei otan paei kapoios sto index.php na ton phgainei aytomata sto index.php?pag=search :/ :P
Όχι ακριβώς :) Αυτό που ζήτησε ήταν το index της σελίδας να είναι το index.php?pag=search Αυτό δεν είναι απαραίτητα να γίνει με redirect. Στην προκειμένη περίπτωση είναι καλύτερα εφ' όσον η παράμετρος pag δεν έχει τιμή, να της δώσουμε μία προκαθορισμένη :D Με άλλα λόγια δεν υπάρχει λόγος redirect, εφ' όσον αναφερόμαστε στην ίδια σελίδα, με προκαθορισμένες τιμές για τις παραμέτρους ;)

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

το index της σελίδας.

Δημοσίευση από panosru » 14 Μαρ 2006 17:52

apla epidi ego sta web sites mou exo panta ena master files (index.php) kai plhgoume me sections kai oxi me alla master files den bazo default timh sthn metablhth opou orizo to section giati tha exo os apotelesma na mhn allakso section pote :P (ektos kai an baleis ena if kai peis px if ($_GET['pag'] ktl...

anyway afou ola ok tote ok :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης