%u03B1%u03C3% <- πως θα το κάνω decode?

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
nastis
Δημοσιεύσεις: 124
Εγγραφή: 16 Φεβ 2005 16:28
Επικοινωνία:

%u03B1%u03C3% <- πως θα το κάνω decode?

Δημοσίευση από nastis » 10 Μαρ 2006 21:29

Έχω κάτι sciptaκια που επιμένουν να τα καταχωρούν τα πάντα στην βάση με αυτή την μορφή
%u03B1%u03C3%
Βασικά πρόκειτε για την προσπάθεια μου να πείσω αυτό
http://www.codepost.org/view/120
να τα γράφει ελληνικά.

Έχω δοκιμάσει urlencoding/decoding, htmlentities

Να διευκρινήσω πως την σελίδα την έχω σε charset=iso-8859-7

Καμια ιδέα?

Ευχαριστώ
Β.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

%u03B1%u03C3% <- πως θα το κάνω decode?

Δημοσίευση από fafos » 11 Μαρ 2006 00:04

prepei na peirakseis to javascript vazontas kati tetoi mesa ston kodika:

Κώδικας: Επιλογή όλων

var escape_greek = &#91;945,946,947,948,949,950,951,952,953,954,955,956,957,958,959,960,961,963,964,965,966,967,968,969,962,913,914,915,
916,917,918,919,920,921,922,923,924,925,926,927,928,929,931,932,933,934,935,936,937,940,941,942,943,972,973,
974,902,904,905,906,908,910,911,912,944,970,971,938,939&#93;;
        function escapeGreek&#40;chr&#41; &#123;
            for &#40;var i=0; i<escape_greek.length; i++&#41;
                if &#40;escape_greek&#91;i&#93; == chr&#41; return true;
            return false;   
        &#125;
Sorry den eixa kairo na to psakso perisotero gia na sou elega akrivos ti prepei na kaneis :-?

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

%u03B1%u03C3% <- πως θα το κάνω decode?

Δημοσίευση από panosru » 11 Μαρ 2006 02:30

basika fafo den eida kai kati sto javascript (oxi sto dikosou) sto opoio tha mporouses na allakseis kati gia na mhn to kanei ! :S

opote anagkastika tha pas me fafos method

anyway.. apla to kako einai pos tha skanarei para poles fores to keimeno kai an einai megalo tha kathisterhsei :/

nastis
Δημοσιεύσεις: 124
Εγγραφή: 16 Φεβ 2005 16:28
Επικοινωνία:

%u03B1%u03C3% <- πως θα το κάνω decode?

Δημοσίευση από nastis » 11 Μαρ 2006 11:43

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Βασικά αυτό που θέλω είναι κάτι σαν την
unicode encode function όπως περιγράφεται στο
http://gr2.php.net/manual/en/function.u ... encode.php

αλλά δυστυχώς είναι μόνο για τις php5 cvs εκδόσεις.

Έχει υπόψη του κανένας κανένα άλλο workaround άλλο από το να κάνω
str_replace() έναν έναν τους χαρακτήρες?

Thx
Β.
www.oktonia.com - Παγκόσμιο Χωριό Γνώσης Λυμένα Θέματα Εξετάσεων - Ασκήσεις

nastis
Δημοσιεύσεις: 124
Εγγραφή: 16 Φεβ 2005 16:28
Επικοινωνία:

%u03B1%u03C3% <- πως θα το κάνω decode?

Δημοσίευση από nastis » 11 Μαρ 2006 16:37

Μπορεί να υπάρχει και ευκολότερος τρόπος πάντος αυτό μου δούλεψε

Κώδικας: Επιλογή όλων

    
function convert&#40;$encoded_string&#41;&#123;
    		$u2g = array&#40;"%u03B1"=>"α","%u03B2"=>"β","%u03B3"=>"γ","%u03B4"=>"δ","%u03B5"=>"ε","%u03B6"=>"ζ",
        "%u03B7"=>"η","%u03B8"=>"θ" ,"%u03B9"=>"ι", "%u03BA"=>"κ", "%u03BB"=>"λ", "%u03BC"=>"μ", "%u03BD"=>"ν", 
        "%u03BE"=>"ξ", "%u03BF"=>"ο","%u03C0"=>"π", "%u03C1"=>"ρ", "%u03C3"=>"σ", "%u03C4"=>"τ", "%u03C5"=>"υ",
         "%u03C6"=>"φ", "%u03C7"=>"χ", "%u03C8"=>"ψ", "%u03C9"=>"ω",
        "%u0391"=>"Α","%u0392"=>"Β","%u0393"=>"Γ","%u0394"=>"Δ","%u0395"=>"Ε","%u0396"=>"Ζ",
        "%u0397"=>"Η","%u0398"=>"Θ" ,"%u0399"=>"I", "%u039A"=>"Κ", "%u039B"=>"Λ", "%u039C"=>"Μ", "%u039D"=>"Ν", 
        "%u039E"=>"Ξ", "%u039F"=>"Ο","%u03A0"=>"Π", "%u03A1"=>"Ρ", "%u03A3"=>"Σ", "%u03A4"=>"Τ", "%u03A5"=>"Υ",
         "%u03A6"=>"Γ", "%u03A7"=>"Χ", "%u03A8"=>"Ψ", "%u03A9"=>"Ω",
         "%u03AC"=>"ά","%u03CC"=>"ό","%u03AF%"=>"ί","u03CD"=>"ύ","%u03AE"=>"ή","%u03CE"=>"ώ",
         "%u0386"=>"Ά","%u038C"=>"Ό","%u038Α%"=>"Ί","u0389"=>"Ύ","%u038Ε"=>"Ή","%u038Φ"=>"Ώ"
        &#41;;
        while &#40;list&#40;$key, $val&#41; = each&#40;$u2g&#41;&#41; &#123;
        $encoded_string=str_replace&#40;$key,$val,$encoded_string&#41;;
        &#125;
    return $encoded_string; 
    &#125;
Φιλικά
Β.
www.oktonia.com - Παγκόσμιο Χωριό Γνώσης Λυμένα Θέματα Εξετάσεων - Ασκήσεις

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

%u03B1%u03C3% <- πως θα το κάνω decode?

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 13 Μαρ 2006 16:07

oxi oti 8a eixe kamia megali diafora apla to

Κώδικας: Επιλογή όλων

      while &#40;list&#40;$key, $val&#41; = each&#40;$u2g&#41;&#41; &#123;
        $encoded_string=str_replace&#40;$key,$val,$encoded_string&#41;;
        &#125;
    return $encoded_string; 

8a mporouse va graftei me mia sira se

Κώδικας: Επιλογή όλων

return str_replace&#40;array_keys&#40;$u2g&#41;, array_values&#40;$u2g&#41;, $encoded_string&#41;;
Pavtos eivai poli mperdepsodouleia to unicode telika.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

%u03B1%u03C3% <- πως θα το κάνω decode?

Δημοσίευση από skeftomilos » 13 Μαρ 2006 18:59

Το escape(edit.value) κάνει τη ζημιά. Δεν ξέρω τι προσπαθεί να πετύχει με αυτό ο συγγραφέας, δεδομένου ότι η μέθοδος είναι POST. Άραγε αν βγει το escape() θα υπάρξουν παρενέργειες;
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

nastis
Δημοσιεύσεις: 124
Εγγραφή: 16 Φεβ 2005 16:28
Επικοινωνία:

%u03B1%u03C3% <- πως θα το κάνω decode?

Δημοσίευση από nastis » 14 Μαρ 2006 20:58

skeftomilos όντος εκεί πρέπει να είναι το κλειδι είδα με απλή αφαίρεση του δεν δουλεύει καλά, ειπα να μην το ψάξω άλλο αφού βρήκα το workaround που περιέγραψα πιο πάνω σε .php επίπεδο.

και ένα thumbs-up για το tweak του Rapid

Cheers
Β.
www.oktonia.com - Παγκόσμιο Χωριό Γνώσης Λυμένα Θέματα Εξετάσεων - Ασκήσεις

Άβαταρ μέλους
CyberCr33p
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3194
Εγγραφή: 06 Νοέμ 1999 01:00
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

%u03B1%u03C3% <- πως θα το κάνω decode?

Δημοσίευση από CyberCr33p » 26 Ιαν 2008 17:09

Καμιά ιδέα για πιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες