Μα καλά, πόσο άσχετος μπορεί να είμαι με το HARDWARE???

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
pantoleon
Δημοσιεύσεις: 114
Εγγραφή: 19 Ιούλ 2005 14:14

Μα καλά, πόσο άσχετος μπορεί να είμαι με το HARDWARE???

Δημοσίευση από pantoleon » 14 Μαρ 2006 15:39

Ρε παιδιά, σόρρυ, αλλά δεν έχω ιδέα πώς να συνδέσω ένα Τοσίμπα DVD writer στον υπολογιστή της αδερφής μου.

Το αγόρασα σκέτο-νέτο από Πλαίσιο και το κότσαρα πάνω αλλά δεν ξέρω τι να συνδέσω πού για να το αναγνωρίσει το ΠιΣί!!!

Εξηγώ,ή μάλλον περιγράφω/απεικονίζω:

Στον "ποπό" της συσκευής βλέπω:

---------------------------------------------------------
[][][][]__[:::]___[:::::::::::::::::::::::]__[ΟΟΟΟ]
--(1)-------(2)-----------------(3)---------------(4)--

Βλέπω το πάνω ντάιβ (DVD σκέτο) και έχει συνδεδεμένα τα 2,3 και 4.

Συνδέω λοιπόν κι εγώ το (3)/"μπέηκον" και το (4)/ρεύμα που βρήκα και μάλιστα και το 3 και το 4 ήταν απολήξεις από τα ίδια 3 και 4 που χρησιμοποιούσε και το πάνω ντράιβ.

(2)/??? δεν βρήκα. Είναι απαραίτητο? Και τι είναι/κάνει??? (ασχετίλα-πωπωπω)

Είδα μέσα στο tower ότι έχει κι άλλο "μπέηκον"/(3) τυλιγμένο. Μάλλον δεν χρειάζεται γιατί το προηγούμενο 2ο ντράιβ, ένα CD writer, δεν το χρησιμοποιούσε.

Τί να κάνω? Χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα/διαδικασία από τα windows, άλλη σύδεση??? Βοηθείτε με,πλίτς....

Και κάτι άλλο: είδα ότι έχει 3 θέσεις για DIMM-άκια RAM. Τώρα έχει μόνο ένα DIMM-άκι των 256. Να βάλω άλλο ένα παρόμοιο? Άν έβαζα 3 θα έπηζε???? Άν έβαζα από διαφορετικές μάρκες και μνήμης??? Τέσπα, δευτερεύων αυτό...

Να συμπληρώσω εδώ ότι είναι VARDEN P4 2.56, 256 RAM, 300-άρι τροφοδοτικό και δεν θυμάμαι τι κάρτα γραφικών....καμμιά ιδέα για οικονομική αναβάθμιση???

Σας ευχαριστώ πολύ για όποια απάντηση, ελπίζω διαφωτιστική, μου δώσετε και αν μου προτείνεται έναν οδηγό/βιβλίο για να τα μάθω αυτά υπόσχομαι την επόμενη φορά να μην σας ξαναενοχλήσω....

Υ.Γ. Εγώ είχα κι έχω πάντα laptop και δεν έχω ανοίξει ποτέ κανένα γι'αυτό δεν ξέρει "γρι" απ'αυτά. Η αδερφή όμως....

Ευχαριστώ και πάλι!!! :oops: :-?
The Sword is Pure.The Handler Not!

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Μα καλά, πόσο άσχετος μπορεί να είμαι με το HARDWARE???

Δημοσίευση από deninho » 14 Μαρ 2006 16:36

το 2 είναι jumper, που καθορίζει το ρόλο της συσκευής στο δίαυλο (αν θα είναι master ή slave). Εκεί μπαίνει ένα πλαστικό πραματάκι που βραχυκυκλώνει. Τώρα σε ποια από τις 3 θέσεις δεν ξέρω, γιατί δεν ξέρω που βρίσκεται ο βραχυκυκλωτής της άλλης συσκευής. Κανονικά, όμως πρέπει να είναι στη θέση master, ενώ το άλλο πρέπει να πάει slave.
Εδώ είμαστε για να μας ενοχλείς... :lol:
Το pc για τι δουλειά είναι; Και όταν λες οικονομική, στα πόσα περιορίζεται το budget?

Άβαταρ μέλους
pantoleon
Δημοσιεύσεις: 114
Εγγραφή: 19 Ιούλ 2005 14:14

Μα καλά, πόσο άσχετος μπορεί να είμαι με το HARDWARE???

Δημοσίευση από pantoleon » 14 Μαρ 2006 20:04

deninho έγραψε:το 2 είναι jumper, που καθορίζει το ρόλο της συσκευής στο δίαυλο (αν θα είναι master ή slave). Εκεί μπαίνει ένα πλαστικό πραματάκι που βραχυκυκλώνει. Τώρα σε ποια από τις 3 θέσεις δεν ξέρω, γιατί δεν ξέρω που βρίσκεται ο βραχυκυκλωτής της άλλης συσκευής. Κανονικά, όμως πρέπει να είναι στη θέση master, ενώ το άλλο πρέπει να πάει slave.
Εδώ είμαστε για να μας ενοχλείς... :lol:
Το pc για τι δουλειά είναι; Και όταν λες οικονομική, στα πόσα περιορίζεται το budget?
Κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Τί είναι jumper? Καλώδιο? Δεν βρήκα άλλο στο tower. Να αγοράσω? Που μπαίνει??? .....ιδέα .... δεν ...... έχω..... σόρρυ....

Βραχυκυκλώνει??? Κλείνει το κύκλωμα εννοείς?

100 ευρωπουλόπουλα? Φτάνουν? Εσύ θα μου πεις. Είναι 3ετίας ο υπολογιστής. Και τότε ήταν μόνο άνω του μετρίου. Υπολόγισε.
The Sword is Pure.The Handler Not!

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Μα καλά, πόσο άσχετος μπορεί να είμαι με το HARDWARE???

Δημοσίευση από spookyb52 » 14 Μαρ 2006 20:18

Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Μα καλά, πόσο άσχετος μπορεί να είμαι με το HARDWARE???

Δημοσίευση από deninho » 14 Μαρ 2006 20:35

όσον αφορά στο θέμα των jumper, με πρόλαβε (πριν από πολύ καιρό :lol:) ο σπούκης :lol:.
Όσον αφορά στην αναβάθμιση, με 100 ευρώ, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις και άλλη μνήμη. Θα δεις, πάντως μεγάλη διαφορά. Με 104 ευρώ μπορείς να πάρεις 2 dimms των 512MB (σύνολο 1gb)

Άβαταρ μέλους
pantoleon
Δημοσιεύσεις: 114
Εγγραφή: 19 Ιούλ 2005 14:14

Μα καλά, πόσο άσχετος μπορεί να είμαι με το HARDWARE???

Δημοσίευση από pantoleon » 15 Μαρ 2006 13:04

Όσον αφορα το βασικό θέμα,οκ: το jumper ήταν (τι ασχετίλα θεέ μου).

Όσον αφορά την RΑΜ, γιατί να μην πάρω άλλα 2 των 256 ΜΒ ?? Πιο φθηνά δεν είναι? Υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε 1Γιγα και 756Μέγκα ????
The Sword is Pure.The Handler Not!

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Μα καλά, πόσο άσχετος μπορεί να είμαι με το HARDWARE???

Δημοσίευση από deninho » 15 Μαρ 2006 13:44

ίσως με 3 dimms να έχεις πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
pantoleon
Δημοσιεύσεις: 114
Εγγραφή: 19 Ιούλ 2005 14:14

Μα καλά, πόσο άσχετος μπορεί να είμαι με το HARDWARE???

Δημοσίευση από pantoleon » 15 Μαρ 2006 14:26

Κι εγώ ό,τι έχω διαβάσει έχει να κάνει με συνδιασμό 2 dimms. Άνοιξα όμως το κουτί και είδα 3 θέσεις κι έπηξα...

Θα ήθελα μια εμπεριστατωμένη γνώμη παρακαλώ.

Ευχαριστώ πολυ πάντως.
The Sword is Pure.The Handler Not!

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Μα καλά, πόσο άσχετος μπορεί να είμαι με το HARDWARE???

Δημοσίευση από deninho » 15 Μαρ 2006 15:56

Το ότι έχει τρεις θέσεις δε σημαίνει τπτ απολύτως. Και εμένα το παλιό pc έχει τρεις θέσεις για μνήμη όμως μόνο οι δύο λειτουργούν. Καλό θα ήταν, όμως, να μας πεις και ποια μητρική έχει ο υπολογιστής. Άμα δεν ξέρεις, βάλε το Everest ή το Sisoft Sandra. Θα σου δώσει μπόλικες πληροφορίες

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Μα καλά, πόσο άσχετος μπορεί να είμαι με το HARDWARE???

Δημοσίευση από spookyb52 » 16 Μαρ 2006 00:25

Χρειάζεται τόση μνήμη η αδερφή σου? Με 512mb συνολικά μια χαρά θα είναι πιστεύω. Σχετικά με την μνήμη άν μπορείς πάρε μια ίδα. Η τουλάχιστον ίδιας εταιρίας. Μπορεί να προκύψουν προβλήματα σε συνδυασμούς μνήμης διαφορετικών κατασκευαστών η συχνοτήτων. Δέν μορείς να είσαι σίγουρος. Πχ μια 512 ddr-500 που έχω την δοκίμασα με μιά ddr 400 και δούλευε κανονικά. Φίλος δοκίμασε μία ddr 400 με μιά 333 μαζί (δούλευαν στην χαμηλότερη συχνότητα) και κατά διαστήματα του κόλλαγε το pc. Καλύτερα να ξαποστείλεις την 256 και να πάρεις μια νέα 512.
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
pantoleon
Δημοσιεύσεις: 114
Εγγραφή: 19 Ιούλ 2005 14:14

Μα καλά, πόσο άσχετος μπορεί να είμαι με το HARDWARE???

Δημοσίευση από pantoleon » 16 Μαρ 2006 19:24

Ευχαριστώ και πάλι.
The Sword is Pure.The Handler Not!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες