Δημιουργία database σε flash χωρίς sql;

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Δημιουργία database σε flash χωρίς sql;

Δημοσίευση από chchrist » 15 Μαρ 2006 15:32

Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα....

Κάνω μια εφαρμογή σε flash και θα χρειαστώ και βάση δεδομένων. Το θέμα είναι πως η εφαρμογή πρέπει να τρέχει local σε οποιοδήποτε pc έχει flash. Αυτό αποκλείει την χρήση sql η κάποιας άλλης db. Σκέφτομαι να το κάνω με xml αλλά οι εγγραφές είναι περίπου 3000 και δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει αυτό. :-?

Καμιά ιδέα;

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Δημιουργία database σε flash χωρίς sql;

Δημοσίευση από Knorcedger » 15 Μαρ 2006 21:26

Σε ότι αφορά το μέγεθος, έχω δοκιμάσει αρχείο xml 7μβ και όταν άνοιγαν την εφαρμογη, αυτην δεν ανταποκρινόνταν για 4-5 δευτερόλεπτα, και μετά όλα έπαιζαν κανονικα (μιλάμε πάντα για τοπικη χρήση). Αυτό, απλα για να το συγκρίνεις με το δικό σου αρχείο.

Η database θα είναι σταθερη, ή θα μπορεί ο κάθενας να κάνει updates? Αν θες να γίνονται updates, το flash δεν μπορεί να το κάνει αυτο από μονο του, χρειάζεται, π.χ. php, η οποία όμως δεν μπορεί να εκτελεστει σε πισι που δεν την έχει εγκατεστημενη (δεν νομίζω ότι υπάρχουν και πολλοι που την έχουν εγκαταστησει, εκτός αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή συγκεκριμένα άτομα)
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Δημιουργία database σε flash χωρίς sql;

Δημοσίευση από chchrist » 15 Μαρ 2006 22:47

Ωραία χαίρομαι που δεν αργεί πολύ :)


Όσον αφορά την database θα υπάρχουν updates. Νομίζω πως απο την στιγμή που κάνεις new XML(); μπορείς να κάνεις update με functions όπως createElement(); createTextNode(); κτλ

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Δημιουργία database σε flash χωρίς sql;

Δημοσίευση από Knorcedger » 16 Μαρ 2006 00:33

Ναι, το προβλημα ειναι ότι οι αλλαγες δεν μπορουν να αποθηκευτούν στο αρχείο xml, γιατι το flash από μόνο του δεν μπορεί να γράψει σε ένα αρχείο, χρειάζεται μια άλλη γλώσσα όπως η php
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Δημιουργία database σε flash χωρίς sql;

Δημοσίευση από chchrist » 16 Μαρ 2006 16:42

Πωπω όντως..... Php η όποια άλλη server side γλώσσα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω για το λόγω που ανέφερα παραπάνω...Αδιέξοδο δηλαδή :-?

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Δημιουργία database σε flash χωρίς sql;

Δημοσίευση από cherouvim » 16 Μαρ 2006 17:38

Ena stand alone flash app den mporei na kanei write se arxeio diladi?

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Δημιουργία database σε flash χωρίς sql;

Δημοσίευση από Knorcedger » 16 Μαρ 2006 19:40

Όχι. Χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα σαν το mProjector για να μπορείς να γράψεις σε ένα αρχείο.
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Δημιουργία database σε flash χωρίς sql;

Δημοσίευση από chchrist » 18 Μαρ 2006 18:10

Ευχαριστώ πολύ Knorcedger πολύ χρήσιμο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες