sql server 2000 + Πρόβλημα απεικόνισης Ελληνικών χαρακτήρων

Συζητήσεις για τον Microsoft SQL Server

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
VoCoDeR
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 20 Φεβ 2002 01:00
Τοποθεσία: Τρίπολη
Επικοινωνία:

sql server 2000 + Πρόβλημα απεικόνισης Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από VoCoDeR » 19 Μαρ 2006 12:50

Καλησπέρα σε όλους.
Έχω μια ερωτησούλα για τους γνώστες SQL και web κτλπ

Ας τα πάρουμε απο την αρχή.
Έχουμε ένα εμπορικό πρόγραμμα του οποίου η βάση φιλοξενείται σε έναν SQL SERVER 2000 και με Collation Greek_CI_AΙ.

Μου ζητήθηκε λοιπόν να κάνω εξαγωγή κάποιων στοιχείων από την βάση και να στέλνω τα αποτελέσματα σε κάποιο website. Όλα λοιπόν πήγαν καλά εκτός από την απεικόνιση στην ιστοσελίδα, των εγγραφών που έχουν Ελληνικούς χαρακτήρες.

Στην σελίδα έχω ορίσει σαν charset το (iso-8859-7) αλλά τα Ελληνικά εμφανίζονται κινέζικα.

Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια.


Φιλικά,
Κώστας

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27622
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

sql server 2000 + Πρόβλημα απεικόνισης Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από cordis » 19 Μαρ 2006 13:04

δοκίμασες και το utf-8 ;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
VoCoDeR
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 20 Φεβ 2002 01:00
Τοποθεσία: Τρίπολη
Επικοινωνία:

sql server 2000 + Πρόβλημα απεικόνισης Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από VoCoDeR » 19 Μαρ 2006 14:06

Μαι δυστυχώς το δοκίμασα και αυτό :(

Άβαταρ μέλους
GhostShip
Δημοσιεύσεις: 338
Εγγραφή: 30 Σεπ 2003 09:57
Τοποθεσία: Αθήνα

sql server 2000 + Πρόβλημα απεικόνισης Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από GhostShip » 19 Μαρ 2006 21:06

επειδή πρόσφατα αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με full text search στον SQL 2000, αυτό που είδα είναι οτι εκτός από το collation και το utf-8, πρέπει να είναι ΚΑΙ τα regional settings ρυθμισμένα στα Ελληνικά.

Αυτό μου το απάντησαν από τα newsgroups της Microsoft. Δεν ήταν ακριβώς αυτό το πρόβλημα που εχεις εσύ αλλά δοκίμασέ το, δεν χάνεις φυσικά τίποτα...

Προσοχή μόνο μην χαλάσεις τίποτα άλλο, αλλάζοντας τα regional settings σε περίπτωση που δεν είναι στα Ελληνικά. Αυτό γιατί αν παίζεις με αριθμούς, τότε το κόμμα γίνεται τελεία και η τελεία κομμα, με αποτέλεσμα να σου βγαίνουν λάθος υπολογισμοί. Πρόσεξέ το αυτό, γιατί υποπτεύομαι οτι αφού είναι εμπορικό πρόγραμμα θα παίζεις και με αριθμούς.

Άβαταρ μέλους
VoCoDeR
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 20 Φεβ 2002 01:00
Τοποθεσία: Τρίπολη
Επικοινωνία:

sql server 2000 + Πρόβλημα απεικόνισης Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από VoCoDeR » 19 Μαρ 2006 23:05

Το κοίταξα. Τα regional settings είναι στα Ελληνικά.
Θα την βρούμε την λύση! Που θα μας παει! :)

esifis
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 19 Μάιος 2004 23:41

sql server 2000 + Πρόβλημα απεικόνισης Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από esifis » 20 Μαρ 2006 00:04

Χρησιμοποιώ MSSQL και php στο intranet που έχω φτιάξει για την επιχείρηση μου και έχοντας παρόμοιο πρόβλημα και μετά από πάρα πολύ ψάξιμο η λύση είναι η παρακάτω.
Τρέχοντας το C:\windows\system32\cliconfg.exe (ή στα ελληνικά βοηθητικό πρόγραμμα-πελάτης δικτύου του SQL server) ξετσεκάρουμε από το DB library Option (που βρίσκεται στο τρίτο tab) το Automatic ANSI ΤΟ ΟΕΜ conversion.
Ελπίζω να βοήθησα.

Άβαταρ μέλους
VoCoDeR
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 20 Φεβ 2002 01:00
Τοποθεσία: Τρίπολη
Επικοινωνία:

sql server 2000 + Πρόβλημα απεικόνισης Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από VoCoDeR » 20 Μαρ 2006 00:40

Όχι esifis δεν με βοήθησες, απλώς!!! :) ΜΕ ΕΣΩΣΕΣΣΣΣ :)
Που το ξέθαψες αυτό βρε θηρίο;
Ευχαριστώ και πάλι ευχαριστώ!

Φιλικά,
Κώστας

Άβαταρ μέλους
VoCoDeR
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 20 Φεβ 2002 01:00
Τοποθεσία: Τρίπολη
Επικοινωνία:

sql server 2000 + Πρόβλημα απεικόνισης Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από VoCoDeR » 27 Μαρ 2006 01:20

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, ας κάνω άλλη μια ερώτηση εδώ.

Σε τοπικό επίπεδο όλα λειτουργούν τέλεια. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να συνδεθούμε σε απομακρυσμένο ms sql server.

Για να καταλάβετε τι εννοώ:

Ο server της εταιρείας που τρέπει το εμπορικό πρόγραμμα βγαίνει στο internet με μια σύνδεση adsl 384/128 με δυναμικό ip. Με την βοήθεια dynamic dns έχει ένα domain, ας πούμε το test.mydns.org

Σε τοπικό επίπεδο για να συνδεθούμε στον mssql χρησιμοποιούμε τις παρακάτω γραμμές :
$server="localhost:1433";
$username="test";
$password="testpass";
$sqlconnect=mssql_connect($server, $username, $password);
$sqldb=mssql_select_db("dbname",$sqlconnect);

Τι γίνεται όμως όταν οι σελίδες φιλοξενούνται σε κάποιον internet provider και πρέπει να συνδεθούμε στον mssql server της επιχείρησης;

Δοκίμασα τα παρακάτω αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

$server="test.mydns.org :1433";
$username="test";
$password="testpass";
$sqlconnect=mssql_connect($server, $username, $password);
$sqldb=mssql_select_db("dbname",$sqlconnect);

$server="213.5.5.23 :1433";
$username="test";
$password="testpass";
$sqlconnect=mssql_connect($server, $username, $password);
$sqldb=mssql_select_db("dbname",$sqlconnect);

Ευχαριστώ,
Κώστας

Άβαταρ μέλους
GhostShip
Δημοσιεύσεις: 338
Εγγραφή: 30 Σεπ 2003 09:57
Τοποθεσία: Αθήνα

sql server 2000 + Πρόβλημα απεικόνισης Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από GhostShip » 27 Μαρ 2006 03:05

Ο δεύτερος τρόπος με την χρήση της ip, τις περισσότερες φορές αποτελεί έναν πιο "safe" τρόπο σύνδεσης με τον server που τρέχει ο SQL, για να αποφεύγουμε προβλήματα του τύπου να μην γίνεται resolve το dns.

Όμως, στην δική σου περίπτωση, αφού όπως λές χρησιμοποιείς δυναμική ip, για να βγαίνεις στο internet, σίγουρα δεν θα βοηθήσει σε τίποτα μιας που την μία θα έχεις την x ip και μετά την y ip.

Αρα, θα πρέπει αναγκαστηκά να χρησιμοποιήσεις τον πρώτο τρόπο.

Αυτό που θα κοίταγα εγώ είναι οι ρυθμίσεις του router της adsl. Δηλαδή το πιθανότερο είναι να κόβει τα requests ο router, με αποτέλεσμα να μην περνάει ποτέ το request για connection από τον router.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
VoCoDeR
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 20 Φεβ 2002 01:00
Τοποθεσία: Τρίπολη
Επικοινωνία:

sql server 2000 + Πρόβλημα απεικόνισης Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από VoCoDeR » 27 Μαρ 2006 09:33

Μπα δεν φταίει αυτό γιατί αυτή την στιγμή κάνω τις δοκιμές από ISDN και δεν έχει καν firewall

Άβαταρ μέλους
GhostShip
Δημοσιεύσεις: 338
Εγγραφή: 30 Σεπ 2003 09:57
Τοποθεσία: Αθήνα

sql server 2000 + Πρόβλημα απεικόνισης Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από GhostShip » 27 Μαρ 2006 13:41

Δοκίμασε να βγάλεις την port από το connection string.

To 1433 είναι η default port του SQL οπότε δε χρειάζεται να την βάζεις. Τουλάχιστον στην ASP που χρησιμοποιώ, δεν την βάζω ποτέ.

Αν και εγω επιμένω οτι είναι θέμα είτε ρυθμίσεων, είτε connection string.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

sql server 2000 + Πρόβλημα απεικόνισης Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από dva_dev » 28 Μαρ 2006 00:08

Δεν δοκιμάζεις με τον odbc datasource administrator να φτιάξεις ένα connection string με τις ρυθμίσεις σου, για να δείς αν μπορεί να συνδεθεί.
Το πιθανότερο μου φαίνεται να μην είναι ανοιγμένο το port 1433 στον router.

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS SQL Server”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης