Περίεργη συμπεριφορά του Magic Wand

Γενικά θέματα και ερωτήσεις σχετικά με τα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, video και ήχου.

Συντονιστές: Super-Moderators, Graphics Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Περίεργη συμπεριφορά του Magic Wand

Δημοσίευση από EneMe » 24 Μαρ 2006 02:41

Έχω μια συγκεκριμένη εικόνα, απλή όσο το logo του FreeStuff...

Όταν πατάω με το "μαγικό ραβδί" στο μπλε μέρος (και στο άσπρο να πατήσω, το ίδιο κάνει) μου επιλέγει όλη την εικόνα!

Σας έχει τύχει;

Τί μπορεί να συμβαίνει με το συγκεκριμένο αρχείο;

edit: Δοκίμασα σε PaintShop, PhotoShop και Canon PhotoStudio...
Παντού τα ίδια...

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Περίεργη συμπεριφορά του Magic Wand

Δημοσίευση από patriot » 24 Μαρ 2006 12:21

Δεν θα πιστέψεις το πόσο απλή είναι η λύση. Το πόσο μεγάλο ποσοστό 100% θα "πιάσει" το magic wand εξαρτάται από όσο του έχεις ορίσει εσύ. Πήγαινε στο psp και κάνε select το magic wand και μετά πήγαινε στα properties του. Διάλεξε πόσο "tolerance" θέλεις να έχει. 100% σημαίνει να κάνει select όλη την εικόνα.

EDIT// "Tolerance" αναγράφεται στην παλιά έκδοση του psp (6.2). Στις ποιο καινούργιες μπορεί να γράφεται αλλιώς.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Περίεργη συμπεριφορά του Magic Wand

Δημοσίευση από EneMe » 24 Μαρ 2006 14:19

Kατά βάση δουλεύω με PaintShop Pro 7 (Jasc version).

Tο έχω πειράξει αυτό, το ξέρω, αλλά πάλι τα ίδια...

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Περίεργη συμπεριφορά του Magic Wand

Δημοσίευση από EneMe » 24 Μαρ 2006 14:23

Ξέχασα να αναφέρω ότι όταν εισάγω την εικόνα σε layer, δοκιμάζω να επιλέξω ένα κομμάτι (με το λάσο ή με άλλο τρόπο) και μετά πατώντας Delete, να σβήσω την επιλογή!

Θεωρητικά έπρεπε να εμφανίσει transparency (να φαίνονται τα άσπρα/γκρι τετραγωνάκια). Αντ' αυτού εφαρμόζει το προεπιλεγμένο χρώμα...

Υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για κάποιου είδους "κλείδωμα" ιδιοτήτων της jpg εικόνας;

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Περίεργη συμπεριφορά του Magic Wand

Δημοσίευση από patriot » 25 Μαρ 2006 10:59

EneMe έγραψε:Ξέχασα να αναφέρω ότι όταν εισάγω την εικόνα σε layer, δοκιμάζω να επιλέξω ένα κομμάτι (με το λάσο ή με άλλο τρόπο) και μετά πατώντας Delete, να σβήσω την επιλογή!
Ανοίγουμε μια jpg εικόνα. Ας την ονομάσουμε layer1. Την κάνουμε copy και μετά paste as new layer (layer 2). Κάνουμε select την περιοχή που θέλουμε και πατάμε delete. Εγώ αυτό κάνω. Όμως:
Θεωρητικά έπρεπε να εμφανίσει transparency (να φαίνονται τα άσπρα/γκρι τετραγωνάκια).
Όχι. Αντί γι' αυτό έπρεπε να φαίνεται το layer1.
Αντ' αυτού εφαρμόζει το προεπιλεγμένο χρώμα...
Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει layer εκεί (δηλ η φωτογραφία είναι flat). Κάτι κάνεις εκεί (ή λίγο ποιο πριν) λάθος.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Περίεργη συμπεριφορά του Magic Wand

Δημοσίευση από EneMe » 25 Μαρ 2006 18:39

Δεν έκανα τέτοιο λάθος, είπαμε, πρωτάρης, αλλά μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας! :P

Πρέπει να εντάσσεται στα δεκάδες προβλήματα που παρουσίασε το laptop τις τελευταίες 2 μέρες, μιας και πριν λίγο το δοκίμασα πάλι και λειτούργησε κανονικά, ενώ δεν λειτουργούσαν άλλα εργαλεία!

Οπότε ας θεωρήσουμε ότι το πρόβλημα λύθηκε!

Tην Δευτερα θα πάω το laptop για επισκευή και ελπίζω να επιζήσει! :(

Ευχαριστώ! :)

EDIT: Κατά λάθος έσβησα το τελευταίο κομμάτι της απάντησής σου!
Χίλια συγνώμη! :( :( :( :( :(
Πάντως όπως εξήγησα, είναι μαλλον γενικότερο πρόβλημα!

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Περίεργη συμπεριφορά του Magic Wand

Δημοσίευση από patriot » 25 Μαρ 2006 23:52

EneMe έγραψε:Δεν έκανα τέτοιο λάθος, είπαμε, πρωτάρης,
:o :o :o Εσύ πρωτάρης;;;; Ούτε που μου πέρασε αποτέ από το μυαλό κάτι τέτοιο. Το ακριβώς αντίθετο μαλιστα.... (Άκου κει πρωτάρης.... :o)
αλλά μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας! :P
Σόρρυ, ήξερα ότι θα φανεί γελοίο αλλά επειδή μερικές φορές κολλάμε υπέθεσα ότι θα ξέχασες κάτι...
Πρέπει να εντάσσεται στα δεκάδες προβλήματα που παρουσίασε το laptop τις τελευταίες 2 μέρες, μιας και πριν λίγο το δοκίμασα πάλι και λειτούργησε κανονικά, ενώ δεν λειτουργούσαν άλλα εργαλεία!

Οπότε ας θεωρήσουμε ότι το πρόβλημα λύθηκε!

Tην Δευτερα θα πάω το laptop για επισκευή και ελπίζω να επιζήσει! :(
Α, εντάξει τότε. Ευτυχώς που λύθηκε το πρόβλημα γιατί σκεφτόμουν μήπως δεν ήξερα εγώ κάποια λεπτομέρεια. Και πόσο παλιό έιναι το laptop ώστε να έχει τέτοια προβλήματα;
Ευχαριστώ! :)
:wink: :wink: :wink: :wink:

EDIT: Κατά λάθος έσβησα το τελευταίο κομμάτι της απάντησής σου!
Χίλια συγνώμη! :( :( :( :( :(
Πάντως όπως εξήγησα, είναι μαλλον γενικότερο πρόβλημα!
Ε, δεν θα σε δείρω κιόλας :P. Δεν πειράζει αυτά γίνονται. Θα προσπαθήσω να θυμηθώ τι εκριβώς έγραψα και θα το ξαναγράψω. Δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι. :wink:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;


Άβαταρ μέλους
MinasC
Δημοσιεύσεις: 156
Εγγραφή: 16 Φεβ 2006 01:51
Τοποθεσία: NeverNeverland

Περίεργη συμπεριφορά του Magic Wand

Δημοσίευση από MinasC » 29 Μαρ 2006 01:12

άνοιξε την jpg σου , κάνε select all και copy . μετά κάνε δημιουργία new εικόνας με background contents : transparent (έτσι δε θα σου εμφανίζει χρώμα πίσω από κάθε delete που κάνεις) . οι διαστάσεις θα σου βγουν αυτόματα ίδιες με τις αρχικής σου εικόνας . στο νέο σου πλαίσιο κάνε paste , επέλεξε το magic wand και ρύθμισε το tolerance ανάλογα με τη λεπτομέρεια της επιλογής που θέλεις να κάνεις . επίσης επέλεξε contiguous (δεξιά του tolerance) και add to selection (το δεύτερο εικονιδιάκι από τα τέσσερα που υπάρχουν στα αριστερά του tolerance) . κάνε κλικ στο σημείο της νέας εικόνας που θες να επιλέξεις και τέλειωσες . αν δεν παίξει αυτό φταίει σίγουρα κάτι άλλο . ελπίζω να βοήθησα .

υ.γ. σόρυ για το ... ψιλο-tutorial , δεν ήταν ο σκοπός μου να σου κάνω μάθημα . απλά ήθελα να σου περιγράψω βήμα βήμα όλη τη διαδικασία προς αποφυγήν λαθών και παραλείψεων . εξηγούμαι για να μη παρεξηγούμαι . μη πάμε να βοηθήσουμε και ... βγούμε τσακωμένοι !!!

Άβαταρ μέλους
af
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2928
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2003 17:18
Τοποθεσία: Γλυφάδα
Επικοινωνία:

Περίεργη συμπεριφορά του Magic Wand

Δημοσίευση από af » 29 Μαρ 2006 01:22

Τουλάχιστον μετά την επισκευή πες μας αν λύθηκε το πρόβλημα :P

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Περίεργη συμπεριφορά του Magic Wand

Δημοσίευση από EneMe » 29 Μαρ 2006 21:46

To πρόβλημα λύθηκε μετά την επισκευη (ελαττωματική RAM).

Σας ευχαριστώ! :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “επεξεργασία εικόνας, video & ήχου - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης