Ερώτηση σχετικά με το Shell Context του Windows Explorer...

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Sin
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2005 23:53

Ερώτηση σχετικά με το Shell Context του Windows Explorer...

Δημοσίευση από Sin » 24 Μαρ 2006 18:21

Γεια σε όλους…

Λοιπόν ελπίζω να υπάρχει κάποιος στο forum που να γνωρίζει πως δουλεύει το καταραμένο Shell Context.
Εδώ και αρκετές ώρες προσπαθώ να βρω πληροφορίες στο Internet, αλλά δεν βγάζω άκρη.
Αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να τοποθετήσω στο Shell Context μία εντολή σαν αυτές που έχουν το WinRar η το Winzip στην οποία ήταν χρήστης κάνει κλικ επάνω της, να εκκινεί την εφαρμογή μου και να αναγνωρίζει το αρχείο η τα αρχεία που επέλεξε ο χρήστης στον Windows Explorer. Δηλαδή αυτό που δεν ξέρω είναι πώς να διαβάσω από την Register τα αρχεία που επιλέχτηκαν, έτσι ώστε να μπορώ να εκτελέσω τις κατάλληλες ενέργειες.
Το πρόγραμμα μου είναι γραμμένο με VB.NET. Παρακαλώ όποιος έχει κάποιες πληροφορίες να μου δώσει η μπορεί να βοηθήσει, ας το κάνει, είναι η τελευταία πινελιά που πρέπει να κάνω στο πρόγραμμα μου και έχω κολλήσει άσχημα .

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Ερώτηση σχετικά με το Shell Context του Windows Explorer...

Δημοσίευση από dva_dev » 24 Μαρ 2006 21:29

Για vb.net δεν ξέρω που υπάρχει κάτι αλλά ίσως αυτά (σε C++) να σε βοηθήσουν.
Πάντως στην registry θα εγκαταστήσεις το shell extension σου, δεν διαβάζεις από εκεί τα αρχεία, αυτά έρχονται στο extension σου σαν παράμετροι (δες την ::Initialize και DragQueryFile)
http://www.codeproject.com/shell/copylocation.asp
http://support.microsoft.com/default.as ... -us;298109

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες