Προβλημα εμφανισης πινακα σε Mozilla μονο

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
oikonomou
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 23 Φεβ 2006 10:56

Προβλημα εμφανισης πινακα σε Mozilla μονο

Δημοσίευση από oikonomou » 27 Μαρ 2006 22:06

Παιδια θελω την συμβουλη σας.
Εχω μια σελιδα με tables και σε μερικους εχω background εικονες.
Ολα τα κελια τα εχω βαλει και width και height.
Σε explorer και opera δεν εχω προβλημα.Αν ομως δοκιμασω Μοζιλα
μου βγαζει τον πινακα λιγο μεγαλυτερο προς τα κατω.Το εχετε ξαναδει;
Ολα ειναι σωστα τα εχω τσεκαρει πολλακις. Καμια συμβουλη;

Πως να βαλω την μπακγκραουντ εικονα να βγαινει μονο μια φορα;
image-repeat: no;
Αυτο θα δουλεψει εκτος CSS αρχειου;

Άβαταρ μέλους
oikonomou
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 23 Φεβ 2006 10:56

Προβλημα εμφανισης πινακα σε Mozilla μονο

Δημοσίευση από oikonomou » 28 Μαρ 2006 15:49

επισης σε μοζιλα δεν καταλαβαινει το hover απο το css αρχειο μου.
αυτο γιατι;

Για το πανω προβλημα απο οτι εχω καταλαβει μεγαλωνει ο πινακας γιατι αυτα που γραφω δεν χωρανε. Ομως οπτικα και σε εξπλορερ και σε μοζιλα χωρανε ανετα και εχει πολυ χωρο απο κκατω.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Προβλημα εμφανισης πινακα σε Mozilla μονο

Δημοσίευση από skeftomilos » 28 Μαρ 2006 23:36

Μέσα στο προβληματικό κελί μπορείς να βάλεις το εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<td>
  <div style="width&#58;100%;height&#58;240px;overflow&#58;hidden">
    Blah<br>Blah<br>Blah<br>Blah
  </div>
</td>
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
oikonomou
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 23 Φεβ 2006 10:56

Προβλημα εμφανισης πινακα σε Mozilla μονο

Δημοσίευση από oikonomou » 29 Μαρ 2006 15:19

οκ ευχαριστω σκεφτομιλε

Άβαταρ μέλους
Hermeia
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 00:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Προβλημα εμφανισης πινακα σε Mozilla μονο

Δημοσίευση από Hermeia » 31 Μαρ 2006 22:46

o mozilla είναι πολύ ευαίσθητος σε μικρολεπτομέρειες,

για παράδειγμα, μπορεί να σου προσθέσει κενή γραμμή μετα από κείμενο που γεμίζει -τελείως όμως- το επιτρεπτό πλάτος κελιού, ή μπορεί να προσθέσει κενό διάστημα (ή και την παραπάνω γραμμή λόγω αυτού) - μετά απο εικόνα που .. δεν ακολουθείται κολλητά απο το <./td> - H <./div>

επίσης χαλάει τις αλλαγές γραμμών αν δεν έχεις κλείσει κανονικα όλα τα <.li> και ολα τα <.p> - χωρίς κανενα ελάχιστο nesting !

βασικά τα θελει όλα άψογα "by the book" ..

καλες σελίδες
Hermeia the InfoSharer
Η Γνώση είναι Δύναμη
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Προβλημα εμφανισης πινακα σε Mozilla μονο

Δημοσίευση από skeftomilos » 01 Απρ 2006 00:43

Ορισμένα στοιχεία όπως οι φόρμες, τα <p> και τα <ul> έχουν πάνω και κάτω περιθώρια από προεπιλογή. Για να φύγουν αρκεί λίγο styling:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<p style="margin&#58;0px">
  Blah<br>Blah<br>Blah
</p>
Σχετικά με το κόλλημα με το τελικό td, η ανάγκη προκύπτει όταν το κελί περιέχει inline στοιχεία (όπως span ή font) με μικρά γράμματα. Βάζοντας το κείμενο σε ένα div π.χ. το πρόβλημα λύνεται χωρίς κόλλημα. Εναλλακτικά μπορεί να διορθωθεί με μείωση του line-height του κελιού. Δηλαδή αντί για...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<td>
  <span style="font-size&#58;10px">blah<br>blah<br>blah<br>blah</span></td>
...να γίνει έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<td>
  <div style="font-size&#58;10px">blah<br>blah<br>blah<br>blah</div>
</td>
...ή έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<td style="line-height&#58;13px">
  <span style="font-size&#58;10px">blah<br>blah<br>blah<br>blah</span>
</td>
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης