Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

exceptions!

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
motorman
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 28 Φεβ 2006 11:30

exceptions!

Δημοσίευση από motorman » 28 Μαρ 2006 09:19

thelo na diaxeiristw ta exceptions stin builderc++ na petaw dika mu minimata! kai oxi auta pou bgazei h builder:-? . ginete???exei kaneis idea???
Euxaristw :wink:

Άβαταρ μέλους
nikirtsi
Δημοσιεύσεις: 169
Εγγραφή: 02 Ιουν 2006 16:35

exceptions!

Δημοσίευση από nikirtsi » 07 Ιουν 2006 16:21

Μάλιστα...
H C Σού Δίνει Τήν Δυνατότα Νά Δημιουργήσεις Εξαιρέσεις Καθώς Επίσης Καί Νά
Τίς Συλλάβης Αλλά Καί Νά Τίς Διαχιριστής Κατά Βούληση....
Άς Πούμε Πώς Έχεις Τήν Κάτωθι Συνάρτησιν :

void Resize(const unsigned int New_Size)
{//Resize(const unsigned int)

if ( New_Size <= 0 ) throw (1);

}//Resize(const unsigned int)



Μέσώ Τής trhow(void*) επιστρέφεις βίαια (τερματίζοντας τήν εκτέλεση τής συναρτήσεως
τήν τιμή 1.
Γιά Νά Τήν Συλάβης Καί Να Τήν Διαχειριστής Στό Χώρο Κλήσις Τής Θά Πρέπει Νά Γράψεις Τά Κάτωθι :

void main(void)
{//main(void)

try
{//try
Resize (-2);
}//try
catch (int xpt)
{//catch
cout<<"..::Error Occured::.."<<endl;
cout<<"Type Of Error = "<<xpt<<endl;
}//catch
}//main

Ένα Ποιό Δομημένος Τρόπος Θίξεως Εξαιρέσεων Είναι Μέ Χρήση Κλάσεων Εξαιρέσεων...
Όπως Σού Αναφέρω Κάτωθι:

class Xpt
{//Class Xpt
public: Xpt(string perrCode="", string perrDescr="" , string perrFunction="", int errVal=0)
{//Data Constructor
this->errCode = perrCode;
this->string errDesc = perrDescr;
this->errFunction = perrFunction;
this->errVal = perrVal;
}//Data Constructor

public: string Get_errCode(void) const {return (this->errCode);}
public: string Get_errDescr(void) const {return (this->errDescr);}
public: string Get_errFunction(void) const {return (this->errFunction);}
public: int Get_errFunction(void) const {return (this->errVal);}

private: string errCode;
private: string errDescr;
private: string errFunction;
private: int errVal;

};//Class Xpt



void Resize(const unsigned int New_Size)
{//Resize(const unsigned int)

if ( New_Size <= 0 )
throw ( Xpt("0001","Value < 0" ,"Resize(const unsigned int)",New_Size) );

}//Resize(const unsigned int)


try
{//try
Resize (-2);
}//try
catch (Xpt xpt)
{//catch
cout<<"******************"<<endl;
cout<<" ..::Error Occured::.. "<<endl;
cout<<"******************"<<endl;
cout<<"Code = "<<Xpt.Get_errCode()<<endl;
cout<<"Description = "<<Xpt.Get_errDescr()<<endl;
cout<<"Function = "<<Xpt.Get_errFunction()<<endl;
cout<<"Value = "<<Xpt.Get_errVal()<<endl;
}//catch
}//main



Ελπίζω Νά Σέ Βοήθησα....
Ακόμα και ο ήλιος, στό αριστερό μελίγγι μου ανατέλλει καί στό ζερβό δύει.

motorman
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 28 Φεβ 2006 11:30

exceptions!

Δημοσίευση από motorman » 23 Ιουν 2006 10:42

ok ok ok thanxxxx!!!:)

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

exceptions!

Δημοσίευση από cpulse » 14 Σεπ 2006 20:47

Η BCB έχει ιδιαιτερότητες σε σχέση με τους άλλους C++ compilers.

Άνοιξε το BCB και από το menu "Help" πάτα το "C++ Builder Help", και από το index ψάξε το "exception handling". Εκεί θα βρεις διάφορα για τον χειρισμό της κλασσικής C++ και τις ιδιαιτερότητες της BCB.

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

exceptions!

Δημοσίευση από alkisg » 14 Σεπ 2006 22:21

Ξέρω για Delphi, αλλά μιας και είναι Borland το ίδιο θα είναι και για τον BCB.

Τα μηνύματα των exceptions τα γράφει σαν resourcestrings στο exe.

Αυτό σημαίνει ότι με έναν resource editor, π.χ. resource hacker, τα αλλάζεις σε δικά σου (και ελληνικά αν θες) και είσαι έτοιμος.

Έχω φτιάξει και utility γι' αυτή τη δουλειά, κάποια στιγμή θα το ανεβάσω public...

pitolis
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 29 Ιαν 2007 13:32
Τοποθεσία: ιωάννινα

exceptions!

Δημοσίευση από pitolis » 10 Φεβ 2007 21:45

thelo na allakso ta minimata ton exceptions stin builder c++!!!alkisg pes please giayto pu grafeis pio pano!(to exeis puthena na to paro ?)thank!!!

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

exceptions!

Δημοσίευση από alkisg » 11 Φεβ 2007 07:19

Δεν το έχω ανεβάσει public ακόμα, αλλά μπορώ αν θες να στο στείλω με email. Δες το email μου στη σελίδα μου και στείλε μου ένα email με το email σου.
(4 φορές η λέξη email στη σειρά - καλά πάω...)

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες