Ανανέωση εικόνας μετά από αντικατάστασή της

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Ανανέωση εικόνας μετά από αντικατάστασή της

Δημοσίευση από panos78 » 29 Μαρ 2006 02:46

Έχω μια φόρμα με την οποία κάνω upload μια εικόνα.
Κάτω από τη φόρμα εμφανιζεταί η εικόνα αν υπάρχει ήδη στο σύστημα.
Εκτελώντας τη φόρμα ανεβαίνει μια εικόνα διαφορετική μεν αλλά με το ίδιο όνομα δε.
Το πρόβλημα είναι ότι η προεπισκόπηση κάτω από τη φόρμα δεν ανανεώνεται με την νέα πια εικόνα αλλά εμφανίζει την παλιά εικόνα.
Σημειώστε ότι η διαδικασί upload έχει γίνει σωστά.
Δηλαδή στο Server εστάλει η νέα εικόνα αλλά στη σελίδα φαίνεται η παλιά ακόμα και αν πατήσω το refresh.
Αν διαγράψω τα Προσωρινά Αρχεία τότε μου εμφανίζει τη νέα εικόνα χωρίς πρόβλημα.
Υπάρχει τρόπος να μην χρειάζεται να διαγράφω τα Προσωρινά Αρχεία;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
:)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

Ανανέωση εικόνας μετά από αντικατάστασή της

Δημοσίευση από zeppos » 29 Μαρ 2006 08:10

Δεν γνωρίζω τη λύση στο ΄παραπάνω πρόβλημα, αλλά θέλω να βάλω και γω ένα δικό μου παρόμοιο θέμα για να μην ανοίγω άλλο θέμα.
Εχω ένα album με μέλη. Γράφονται μέλη και μπορούν μετά μέσω μιας φόρμας να ανεβάζουν έως 20 pics. Η φόρμα που δουλεύουν αυτόματα φιάχνει ένα φάκελλο για τον καθένα (μέσα στον album) με όνομα το username των χρηστών. Στις δοκιμές εδώ (PC) όλα είναι καλά. Όμως στον σέρβερ συμβαίνει το εξής παράξενο. Τον πρώτο φάκελλο που έφιαξα δοκιμαστικά σαν χρήστης Χ δεν με αφήνει μετά να σβήσω κανένα αρχείο αυτού του φακέλλου. Αυτό που με έχει εκνευρίσει είναι οτι δεν μπορώ να τα σβύσω ούτε με το FTP! Ούτε αλλάζει τα δικαιώματα. Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό όταν έχω πλήρη δικαιώματα στον σέρβερ για όλη τη σελίδα;
Εικόνα

nastis
Δημοσιεύσεις: 124
Εγγραφή: 16 Φεβ 2005 16:28
Επικοινωνία:

Ανανέωση εικόνας μετά από αντικατάστασή της

Δημοσίευση από nastis » 29 Μαρ 2006 12:47

pano φαντάζομαι εκτός από την λύση να απενεργοποιήσεις την cache του browser σου, αυτό που θα μπρούσες να κάνεις είναι
να βάλεις λίγο cache control meta tags στην σελίδα.

<META HTTP-EQUIV="Expires" CONTENT="Tue, 04 Dec 1993 21:29:02 GMT">
<META HTTP-EQUIV="PRAGMA" CONTENT="NO-CACHE">
<META HTTP-EQUIV="CACHE-CONTROL" CONTENT="NO-CACHE">

Αυτό όμως από προσωπική πείρα δεν πιάνει πάντα, η πιό σίγουρη λύση είναι να αλλάζεις το όνομα της εικόνας σου, ώστε να καταλαβαίνει ο browser ότι είναι κάτι διαφορετικό. Δηλαδή να βάζεις ένα rand string μαζί με την ονομασία της εικόνας όχι απαραίτητα μεγάλο, στην εικόνα και να το καταχωρείς στην βάση σου.

Φιλικά
Β.
www.oktonia.com - Παγκόσμιο Χωριό Γνώσης Λυμένα Θέματα Εξετάσεων - Ασκήσεις

Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Ανανέωση εικόνας μετά από αντικατάστασή της

Δημοσίευση από panos78 » 29 Μαρ 2006 13:06

Δοκίμασα τον κώδικα meta που έδωσες αλλά δεν έκανε τίποτα. Το πρόβλημα παραμένει.
Δυστυχώς το όνομα του αρχείου πρέπει να μείνει το ίδιο οπότε αυτό που πρότεινες, δυστυχώς δεν αποτελεί λύση.
Αν γνωρίζει κάποιος πως μπορεί να ανανεωθεί η cache εκτελώντας τη φόρμα, νομίζω ότι είναι η λύση που ψάχνω
:)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Ανανέωση εικόνας μετά από αντικατάστασή της

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 29 Μαρ 2006 13:33

H lisi eivai poli apli :)
Afto simbevei sixva logo tou cache pou kavei o browser so gia va to lisoume afto to problima kavoume kati poli aplo :) allazoume to ovoma tou arxeiou !!!!

Pos ???

opos kavoume me eva php arxeio sav orisma get .

px
av to image mas eivai image.gif tote stov browser divoume
src="image.gif?fake=xxxxx"

Afto to xxxxx 8a mporouse va eivai opoios dipote tixeos random ari8mos

Afto 8a avagkasei tov browser va miv psaksei stnv cache alla va ksavakatebasei to image logo tou orismatos pou allazei to ovoma tou cache file.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Ανανέωση εικόνας μετά από αντικατάστασή της

Δημοσίευση από panos78 » 29 Μαρ 2006 14:47

Για να καταλάβω αυτό που λες.
Με την εκτέλεση της φόρμας πρέπει να δημιουργείτε ένας τυχαίος αριθμός π.χ. $random ΚΑΙ
εκεί που εμφανίζεται η προεπισκόπηση της εικόνας
να προσαρτάται στο διακόπτη src κάπως έτσι:
src="image.gif
<?php
if($action=="Προεπισκόπηση")
{
echo "?fake=$random";
}
?>"
Αυτό εννοείς ή κάτι άλλο;
:)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Ανανέωση εικόνας μετά από αντικατάστασή της

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 29 Μαρ 2006 16:37

Kati tetoio tnv kavei tnv douleia :)
Mperdebeis tov browser kai vomizei oti prokete gia diaforetiki fotografeia ...
Omos epidi meta to ? kai kato eivai parametroi
pou stelvovte meta to filename sav GET method
dev epireazouv to file name ara 8a diksei tnv fotografia kavovika :)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<img src="image.jpeg?nocache=<?=md5&#40;rand&#40;&#41;&#41;;?>">
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Ανανέωση εικόνας μετά από αντικατάστασή της

Δημοσίευση από panos78 » 29 Μαρ 2006 17:59

Ευχαριστώ θα το ελέγξω.
:)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Ανανέωση εικόνας μετά από αντικατάστασή της

Δημοσίευση από panos78 » 06 Απρ 2006 20:12

Λειτουργεί!
Σε ευχαριστώ
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες