Ερώτηση για mysql query

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Ερώτηση για mysql query

Δημοσίευση από cdhyper » 29 Μαρ 2006 13:43

Έχω αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT * FROM categories_description WHERE language_id=6 AND categories_name LIKE '-%'
Πώς μπορώ να βάλω και άλλες προϋποθέσεις στο WHERE; Δηλ. θέλω να εμφανίσω όχι μόνο όπου το language_id=6 αλλά και όπου =7,8,9 κλπ.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Ερώτηση για mysql query

Δημοσίευση από cordis » 29 Μαρ 2006 13:59

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT * FROM categories_description WHERE language_id in (6,7,8,12,16,52) AND categories_name LIKE '-%'
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Ερώτηση για mysql query

Δημοσίευση από cdhyper » 29 Μαρ 2006 14:05

Κι εγώ κόμματα έβαζα χωρίς παρένθεση και in. Λεπτομέρεια ε; :kaloe:
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Ερώτηση για mysql query

Δημοσίευση από cordis » 29 Μαρ 2006 14:43

μα είναι και αυτή η SQL πολύ παράξενη... :kaloe:
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

crash21
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 01 Απρ 2006 19:58

Ερώτηση για mysql query

Δημοσίευση από crash21 » 01 Απρ 2006 20:04

Γραφω εδω γιατι το θεμα ειναι σχετικο με το παραπανω!
Κατ' αρχας γεια σας.

Λοιπον, θελω να κανω μία Mysql query αλλά θέλω να βάλω αντί για όνομα table μια variable.
ΠΧ:
(Ετσι οπως το σκφτομαι)

$table="mytable";
mysql_query("SELECT * FROM $table WHERE 1=1");

Το κάνω αυτο όμως τίποτα :(
Προφανώς χρειάζεται διαφορετική σύνταξη...
Γνωρίζει κανεις κάτι?
Thanks

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Ερώτηση για mysql query

Δημοσίευση από cpulse » 07 Απρ 2006 22:23

Κάνε ένα debug .. γράψε πριν το query ..
die("SELECT * FROM $table WHERE 1=1");
για να δεις τι ακριβώς πάει στην mysql

ή κάντω να εμφανίζει λάθη.. πχ..

$res = mysql_query("SELECT * FROM $table WHERE 1=1") or die(mysql_error());

το $res θα σου δείξει τα αποτελέσματα

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες