Ένα απλό User Login σε PHP

Μια περιοχή όπου τα μέλη μας μπορούν να βάζουν τα PHP scripts που έχουν φτιάξει και θέλουν να τα μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
avax31
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 11 Ιουν 2009 14:16

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από avax31 » 26 Οκτ 2009 13:36

πρεπει να φυγω για δουλεια
θα το παλεψω και θα επανελθω
ευχαριστω για ολα ξανα

Άβαταρ μέλους
avax31
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 11 Ιουν 2009 14:16

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από avax31 » 27 Οκτ 2009 11:56

Η συνδεση με την βαση ειναι οκ.
Δοκιμασα και τον τροπο που ειπες αλλα τιποτα.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από korgr » 27 Οκτ 2009 13:01

Μην απελπιζεσαι θα βρεθει καποια λυση.
Το θεμα ειναι να εντοπισουμε το προβλημα δια της εις ατοπον απαγωγης :lol:
Αφου ειναι οκ ο user της mysql με τα δικαιωματα του, δεν κοιτας το query?
πριν το

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_query($sql) or die("den egine eggrafh");
βαλε μια

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo($sql);
να δουμε την συνταξη του query....

Άβαταρ μέλους
avax31
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 11 Ιουν 2009 14:16

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από avax31 » 27 Οκτ 2009 13:06

Εβγαλε αυτο:

INSERT INTO `usertable` ( `id` , `username` , `password` ) VALUES ('', 'savas', 'c083f62d604f6ab0123485012892a401') Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Basilakis » 27 Οκτ 2009 13:14

Βρές αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

INSERT INTO `usertable` ( `id` , `username` , `password` ) VALUES ('', 'savas', 'c083f62d604f6ab0123485012892a401') 
και κάντο

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql="INSERT INTO 'usertable' ( 'id' , 'username' , 'password' ) VALUES ('', '$username', '$password')"; 

Άβαταρ μέλους
avax31
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 11 Ιουν 2009 14:16

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από avax31 » 27 Οκτ 2009 13:19

Ακου τωρα το κουφο το οποιο συνεβη και δεν του εδωσα σημασια.
Το xampp το εχω σε usb stick γιατι ποτε ασχολουμαι σπιτι ποτε εξω.
Οταν το βαζω στον επιτραπεζιο υπολογιστη στο login μου κανει loop στην login.php και δεν με κατευθυνει στην index.php
οταν βαζω το στικ στο φορητο, κανει login με οδηγει στην index.php αλλα δεν κανει εγγραφες στην database.
να κοψω τωρα φλεβα η μετα? looool

Άβαταρ μέλους
avax31
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 11 Ιουν 2009 14:16

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από avax31 » 27 Οκτ 2009 13:22

Basilakis έγραψε:Βρές αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

INSERT INTO `usertable` ( `id` , `username` , `password` ) VALUES ('', 'savas', 'c083f62d604f6ab0123485012892a401') 
και κάντο

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql="INSERT INTO 'usertable' ( 'id' , 'username' , 'password' ) VALUES ('', '$username', '$password')"; 
ειναι οπως στην δευτερη σειρα που δινεις

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από korgr » 27 Οκτ 2009 13:35

avax31 έγραψε:Εβγαλε αυτο:

INSERT INTO `usertable` ( `id` , `username` , `password` ) VALUES ('', 'savas', 'c083f62d604f6ab0123485012892a401') Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας
Αφου σου εβγαλε το ανωτερω και δεν εκτελεσθηκε η die() τοτε η εγγραφη πρεπει να εγινε.
Εσυ απο που τσεκαρεις και λες δεν εγινε?
Απο το οτι δεν γινεται μετα login?
Γιατι πρεπει να το τσεκαρεις απο το phpMyAdmin. Αν απο εκει βλεπεις την εγγραφη, τοτε εχει καποιο προβλημα λογικης ο κωδικας σου και δεν ταυτοποιει σωστα τα input δεδομενα.

Άβαταρ μέλους
avax31
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 11 Ιουν 2009 14:16

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από avax31 » 27 Οκτ 2009 13:44

korgr έγραψε:
avax31 έγραψε:Εβγαλε αυτο:

INSERT INTO `usertable` ( `id` , `username` , `password` ) VALUES ('', 'savas', 'c083f62d604f6ab0123485012892a401') Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας
Αφου σου εβγαλε το ανωτερω και δεν εκτελεσθηκε η die() τοτε η εγγραφη πρεπει να εγινε.
Εσυ απο που τσεκαρεις και λες δεν εγινε?
Απο το οτι δεν γινεται μετα login?
Γιατι πρεπει να το τσεκαρεις απο το phpMyAdmin. Αν απο εκει βλεπεις την εγγραφη, τοτε εχει καποιο προβλημα λογικης ο κωδικας σου και δεν ταυτοποιει σωστα τα input δεδομενα.
αυτο το εβγαλε στον τοπικο σερβερ. στον hosting που το ανεβασα βγηκε αυτο: INSERT INTO `usertable` ( `id` , `username` , `password` ) VALUES ('', 'savas', 'c083f62d604f6ab0123485012892a401')den egine eggrafh, αλλα και στις δυο δεν γινεται η εγγραφη ( το τσεκαρω απο το phpmyadmin).

σε μπερδεψα? σορρυ... εκανα λαθος κοπι πεϊστ γιατι το δοκιμασα και στα δυο... και στο xampp και στον server

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από dva_dev » 27 Οκτ 2009 15:10

To ID τι πεδίο είναι (αριθμός; κείμενο;); Τι ρόλο παίζει και γιατί πρέπει να του δίνεις εσύ τιμή (που δεν του δίνεις για την ακρίβεια).

Αν είναι τίποτα autonumber (identity ή όπως αλλιώς λέγεται) δοκίμασε να το κάνεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql="INSERT INTO 'usertable' ( 'username' , 'password' ) VALUES ( '$username', '$password')";

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από korgr » 27 Οκτ 2009 15:23

Το id σου στο table πρεπει να ειναι τυπου ΙΝΤ και AUTO_INCREMENT (να αυξανει αυτοματα μοναδικες τιμες). Τσεκαρισε το...

Άβαταρ μέλους
avax31
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 11 Ιουν 2009 14:16

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από avax31 » 28 Οκτ 2009 01:42

το id το εχω βαλει σαν INT και AUTO_INCREMENT αν και στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν μου ειναι απαραιτητο.

Το καθαιρεσα αλλα τπτ παλι. Το περιεργο ειναι πως στον επιτραπεζιο υπολογιστη σε τοπικο σερβερ μου λειτουργει μια χαρα αυτο.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από korgr » 28 Οκτ 2009 10:48

Κατι παραπανω δεν μου ερχεται τωρα...
αν θες κανε export την βαση σου και μαζι με τα php αρχεια κανε τα ενα zip και ανεβασε τα εδω να το στησουμε και στα δικα μας configurations μπας και βγει ακρη...

Άβαταρ μέλους
avax31
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 11 Ιουν 2009 14:16

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από avax31 » 28 Οκτ 2009 12:17

λοιπον αυτα ειναι τα PHP αρχεια μαζι με το export της βασης.
ευχαριστω για το ενδιαφερων σας :]
Συνημμένα
admin.rar
(6.69 KiB) Μεταφορτώθηκε 133 φορές

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από mariosal » 28 Οκτ 2009 13:07

I think I found the error :) :) :) :)

Στο login.php στη σειρά 5 έχεις αρχίσει μία if που δεν την κλείνει.

Δηλαδή γράφεις

Κώδικας: Επιλογή όλων

if($username!='' && $password!='' && $error!=1) 
{ 
$sql="SELECT * FROM usertable WHERE username='$username' AND password='$password'"; 
$result=mysql_query($sql); 
$rows=mysql_num_rows($result);
Άλλαξετο με το

Κώδικας: Επιλογή όλων

if($username!='' && $password!='' && $error!=1) 
{ 
$sql="SELECT * FROM usertable WHERE username='$username' AND password='$password'"; 
$result=mysql_query($sql); 
$rows=mysql_num_rows($result); 
}

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP τα δικά μας scripts”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης