Ένα απλό User Login σε PHP

Μια περιοχή όπου τα μέλη μας μπορούν να βάζουν τα PHP scripts που έχουν φτιάξει και θέλουν να τα μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από wwf » 19 Ιούλ 2006 13:56

Επειδή τάρα ξεκινάω να μαθαίνω κάποια πράγματα θα σας παιδεύψω λίγο

Από την αρχη.
Άνοιξα το phpmyadmin έφτιαξα μια βαση με το ονομα users.
Οραια.
Μετα λες παμε στον πίνακα για usernames και τα passwords των μελών μας. που βρίσκετε αυτο.
εγω μολης εκανα την βαση πάτησα πάνω της και με έβγαλε
Όνομα: Number of fields:.

και ακομα κατι τον κωδικα αυτο που τον βαζω...

Κώδικας: Επιλογή όλων

CREATE TABLE `usertable` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`username` TEXT NOT NULL ,
`password` TEXT NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` ) 
);
μετα αν το λισω αυτο θα εχουμε την συνεχεια.

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από billt » 20 Ιούλ 2006 02:51

Το βάζεις εκεί που εκτελούνται οι εντολές SQL, κάπου έχει ένα tab που λέει SQL

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από wwf » 20 Ιούλ 2006 13:40

billt έγραψε:Το βάζεις εκεί που εκτελούνται οι εντολές SQL, κάπου έχει ένα tab που λέει SQL
οκ το εκανα και τα php αρχεια εκανα, και τωρα..
Πως θα το κανω να δουλεψει.
μεσα στην index.php πως θα του πω οτι πρεπει να κανω login ε..
sorry αλλα οπως ειπα και πρην δεν ξερω πολλα πολλα.

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από billt » 20 Ιούλ 2006 13:50

Κοίτα, σε όποια σελίδα θέλεις να έχουν πρόσβαση μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες βάζεις στην κορυφή :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
session_start&#40;&#41;; 
if&#40;!session_is_registered&#40;authenticated&#41;&#41;&#123; 
header&#40;"location&#58;login.php"&#41;; 
&#125; 
?> 
Αυτό λέει ότι αν κάποιος δεν είναι γραμμένος τον πάει στην login.php , αν είναι γραμμένος βλέπει το site

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από wwf » 20 Ιούλ 2006 14:02

Ααα μαλιστα..
Και κατι ακομα εγω εχω πχ την index.php και ενα κουμπι οπου παει στην index2.php οπου εκει εχω βαλει τον παραπανω κωδικα τοτε του λεει οτι πρεπει να κανει login.


Ειναι ασχετο που εχω βαλει μεσα στην σελιδα μου τα αρχεια σε ενα φακελο text μαζι με το index.php το mysql το βλεπει οπου και αν ειναι..

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από wwf » 20 Ιούλ 2006 14:07

α και κατι ακομα αν δεν σου ειναι δυσκολο για να το τεσταρο,εχεις να μου δωσεις μια index.php και μια αλλη σελιδα με τον κωδικα να δω αν δουλευει γιατι το εκανα και μου εβγαλε λιγο προβλημα και σκεφτικα οτι κατι φταει η σελιδες που εβαλα.

Άβαταρ μέλους
LordOfRings
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2006 01:19

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από LordOfRings » 15 Μαρ 2007 23:05

Αν θέλουμε να έχουμε το Login form σε κάθε σελίδα...

Πώς μπορουμε να το κάνουμε να μην εμφανίζει την φόρμα. . αλλα πχ Hi User ..

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από mrpc » 16 Μαρ 2007 02:31

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
session_start&#40;&#41;;
if&#40;!session_is_registered&#40;authenticated&#41;&#41;&#123;
?> <!--Εδώ μπαίνει η φόρμα--> <?
&#125;
else &#123;
?>Hi user!<?
&#125;
?> 

efthgeo
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 10 Μάιος 2005 11:23

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από efthgeo » 13 Απρ 2007 20:11

Ερώτηση από άσχετο με την php.
Έχω την index.php, δεν έχω κάνει login και με πηγαίνει στην login.php. Αφού κάνω login μου λέει Επιτυχής Login.
Τί πρέπει να γράψω τώρα ώστε να ξαναπάει στη index.php ώστε να τη βγάλει με το login να έχει γίνει τώρα;

Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2372
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από MichalisS » 14 Απρ 2007 04:13

Δεν θα ήταν καλό να γίνει βοήθημα το συγκεκριμένο θέμα;

katerina1123
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 11 Απρ 2007 03:02

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από katerina1123 » 14 Απρ 2007 17:04

To paradiegma sou einai poli kalo.
Ego se ena login pou kano me ligo diaforetiko tropo pou ekana exo provlima me ton md5.
Eimai sigouri oti sigreinei to kodiko pou einai sti vasi se md5 me kodiko otan ginete oto login xoris md5 eno tou exo valei. Na sas dikso na deite kai eseis.



Selida register.
<?

$loginname=$_POST['loginname'];
$password=md5($_POST['password']);

$mysql=mysql_connect('localhost',,'xxxx','xxxx');


if(!$mysql)
{
echo"DEN EGINE SINDESI";

exit();
}


else

{
echo"EGINE SINDESI";
echo'<br>';

}

$link=mysql_select_db('kodes',$mysql);

if(!$link)

{
echo"DEN SINDETHIKE ME TI BASI DEDOMENON";

echo'<br>';
exit();
}

else
{
echo"SINDTHEDIKE ME TI BASI";

}
$userpassword = $_SESSION['userpassword'];
$query="UPDATE kodes SET loginname='$loginname',password='$password' WHERE book_id ='$userpassword'";


$result=mysql_query($query,$mysql);

if(!$result)
{

echo"I egrafi den egine";
}

else
{

echo'<br>';

echo"I EGRAFI EGINE EPITIXOS";



}
?>



Selida login


<?
$loginname=$_POST['loginname'];
$password=md5($_POST['password']);

$mysql=mysql_connect('localhost','xxxx','xxxx');



if(!$mysql)
{
echo'canot connect';
exit;
}


else
{
echo"database conection";
echo'<br>';
}



$link=mysql_select_db('kodes',$mysql);

if(!$link)

{

echo'could not connect with database';


exit;

}
else{

echo'connection established';

}

$query="select loginname and password from kodes where loginname='$loginname' and password='$password'";


$result=mysql_query($query,$mysql);

if (mysql_num_rows($result) == 0)
{
echo "No rows found, nothing to so am exiting";
echo "<script language='javascript'>
alert('Βαλατε λαθος Κωδικο');history.back();</script>";
}
else
{
echo "se vrika";
}


?>

Exo dokimase xoris katholou kriptogarafisi kai douleyei ithela na do mipos to lathos itan allou...

kouklitsa
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 02 Απρ 2006 20:35

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από kouklitsa » 10 Μάιος 2007 11:22

vazo sti vasi times gia username kai password kai sti selida otan pao na kano login vgazei
anepityxes login. giati?

euxaristo

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από billt » 10 Μάιος 2007 11:28

Βλέπω ότι το tutorial μου έχει γίνει δημοφιλείς :)

Λοιπόν στη βάση μπαίνει το md5 του password και όχι το password αυτούσιο. Υπάρχει ένα απλό tool εδώ http://www.allhype.co.uk/tools/md5/

Έτσι πχ το password='test' αντιστοιχεί σε 098f6bcd4621d373cade4e832627b4f6

Άβαταρ μέλους
medred
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 18 Μάιος 2007 14:29
Τοποθεσία: Rethymno
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από medred » 16 Σεπ 2007 15:14

Γεια σας,
εχω μερικα προβλήματα.(δεν εχω ιδέα από php/mysql, αλλά είπα
να δοκιμάσω το tutorial)
Έκανα τα παραπάνω βήματα.Έβαλα και ένα χρήστη στον πίνακα usertable
με κωδικό και pass.Τρέχω την index.php και βάζω username και pass.
Τα προβλήματα είναι δύο.
1)ξέρει κάποιος πού είναι το αρχείο και πως λέγεται...(το my.ini είναι?)
να αλλάξω σε utf-8? καθώς μετά το log in μου πετάει &#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533; Login, &#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533;&#65533; &#65533;&#65533;&#65533;.
2)και σύμφωνα με αυτό πάμε στο δεύτερο πρόβλημα..προφανός αυτό λέει
Ανεπιτυχές Login, δοκιμάστε πάλι...
Μήπως όταν έβαζα στο usertable χρήστη έπρεπε να αλλάξω και τίποτα άλλο στα php αρχεία?
Το μόνο που άλλαξα είναι το <?php
mysql_connect("localhost", "root", "")or die("cannot connect");
mysql_select_db("users")?>

το οποίο έκανα
<?php
mysql_connect("localhost", "root", "root")or die("cannot connect");
mysql_select_db("users")?> γιατί έχω σαν user kai pass στο phpmyadmin root kai root.

Κάτι τελευταίο που τόχα γενική απορία...φτιάχνουμε μια βάση δεδομένων στο phpmyadmin.
μετά ειπάρχει κάποιο αρχείο sql μέσα στο apserv το οποίο χρειαζόμαστε αν πάρουμε όλα τα αρχεία και πάμε σε άλλο pc?

Ευχαριστώ πολύ


:pint:

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Banavas » 16 Σεπ 2007 15:31

medred έγραψε:Γεια σας,
.......................
Κάτι τελευταίο που τόχα γενική απορία...φτιάχνουμε μια βάση δεδομένων στο phpmyadmin.
μετά ειπάρχει κάποιο αρχείο sql μέσα στο apserv το οποίο χρειαζόμαστε αν πάρουμε όλα τα αρχεία και πάμε σε άλλο pc?

Ευχαριστώ πολύ
:pint:
Αφού δημιουργήσεις την βάση με το phpmyadmin τρέχεις το αρχείο .sql από το phpmyadmin (import file ή κάτι τέτοιο) για να δημιουργηθούν οι πίνακες και ενδεχομένως να εισαχθούν και κάποια πρώτα δεδομένα.
Αυτό μάλλον θα σου λύσει και τα άλλα προβλήματα τα οποία προφανώς προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία της βάσης.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP τα δικά μας scripts”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες