Ένα απλό User Login σε PHP

Μια περιοχή όπου τα μέλη μας μπορούν να βάζουν τα PHP scripts που έχουν φτιάξει και θέλουν να τα μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη.

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
avax31
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 11 Ιουν 2009 14:16

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από avax31 » 31 Οκτ 2009 16:46

ουτε αυτο κανει τπτ
αστε το ρε παιδια να μην δυσανασχετει κι ο Basilakis

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 31 Οκτ 2009 16:55

Μέχρι τις 7 που αρχίζει το μάτς έχουμε καιρό.

Κάνε το

Κώδικας: Επιλογή όλων

WHERE username='$username' AND password='$password'

Κώδικας: Επιλογή όλων

WHERE username!='$username' AND password!='$password'
κάτι θα πρέπει να σου τυπώσει :evil:
και μετά στην index θα πρέπει να σου τυπώσει ακριβώς το ίδιο.
Αν έχεις πολλές εγγραφές στη βάση βάλε και το LIMIT 1 στο query

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από korgr » 31 Οκτ 2009 16:56

Αποστολη μονο το πρωτο quote πηγαινε σε σενα. σχετικα με αυτο που ειχες γραψει με κοκκινο το $row

Τωρα οσον αφορα αυτο:
Apostolis_38 έγραψε: Επειτα, σε τι μας χρειάζεται η POST. Στην POST μπορεί να βάλει ότι θέλει.
το θέμα είναι το POST με το QUERY να κάνουν match και να κάνει register την εγγραφή που υπάρχει στη βάση
Αυτο που ειπα ειναι πως αν η $_POST['username'] ταυτοποιηθει με την username του QUERY, τοτε η mysql_num_rows θα εχει τιμη και είτε αναφερεσαι στη βαση ειτε στο POST η $username θα ειναι η ιδια. Γιαυτο δεν μπαινουμε στη διαδικασια να τραβηξουμε την username με mysql_fetch_array ή mysql_fetch_row

Με λιγα λογια η $_POST['username'] πριν εκτελεστει το query ειναι ο,τι ναναι οπως λες, αλλα αν επιστρεψει αληθες το query ειναι το σωστο username :)

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 31 Οκτ 2009 17:00

Εμείς οι δύο πηγαίνουμε στο ίδιο μέρος πάντα απο διαφορετικούς δρόμους :D

Άβαταρ μέλους
avax31
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 11 Ιουν 2009 14:16

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από avax31 » 31 Οκτ 2009 17:13

Βγαζει ανεπυτιχες login

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 31 Οκτ 2009 17:24

Στο echo $_SESSION σου τυπώνει κάποιο username;

Άβαταρ μέλους
avax31
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 11 Ιουν 2009 14:16

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από avax31 » 31 Οκτ 2009 17:32

τπτ απολυτως

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 31 Οκτ 2009 17:52

:o :o :o
Μη μας τρελαίνεις.
Βάλε αυτά // μπροστά απο το query και γράψε

Κώδικας: Επιλογή όλων

$query = "SELECT * FROM ο πίνακάς που έχεις το username";
$result = mysql_query ($query);
while ($row =mysql_fetch_array($result))
{
echo $row["username"]
}
και δες αν τυπώνει κάτι.
Η ο korgr έχει δίκιο και το πρόβλημα είναι στη σύνδεση με τη βάση ή κάτι άλλο μυστήριο τρέχει. Πιθανώς κάτι λάθος στο php.ini

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 31 Οκτ 2009 18:28

:roll: :roll: :roll:
Τίποτα;


Άβαταρ μέλους
avax31
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 11 Ιουν 2009 14:16

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από avax31 » 31 Οκτ 2009 19:33

Γινεται αυτο που ειχα αρχικα αναφερει...
πηγα σε αλλο υπολογιστη να το δοκιμασω και το login δουλευει κανονικα...
τσαμπα σας παιδεψα...
η φταιει ο υπολογιστης μου οπως ανεφερες, η κατι αλλο όπως το php.ini
νευριασε κι ο Basilakis :]

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από korgr » 31 Οκτ 2009 19:37

Μαλλον θα χρειαστεις βοηθεια απο κανενα φιλο σου πιο εμπειρο να σου στησει τουλαχιστον σωστα εναν local server με php & mysql

Μου εκανε και μενα εντυπωση γιατι οπως ειχα πει και σε μενα δουλευε κανονικα

Άβαταρ μέλους
avax31
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 11 Ιουν 2009 14:16

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από avax31 » 31 Οκτ 2009 19:49

Θα πρεπει να το ψαξω μονος μου γιατι φιλος δεν παιζει που να ξερει...
ασχετο τωρα αλλα μολις το ανεβασα στον server χτυπαει λαθος χαχαχαχα
βασικα ειναι freehosting o server αυτος. θα περιμενω μεχρι να μου ερθουν οι κωδικοι για τον κανονικο server μπας και φταιει και αυτο συν την ασχετοσυνη μου τον αρυθμιστο τοπικο server μου.

Άβαταρ μέλους
avax31
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 11 Ιουν 2009 14:16

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από avax31 » 03 Νοέμ 2009 01:23

Μια τελευταια ερωτηση και σας απαλλασω απο την παρουσια μου, σε αυτο το topic τουλαχιστον...
Παιζει οι εγγραφες που κανω στη βαση δεδομενων να μην εγγραφονται ολες, αλλα και αυτες που εγγραφονται να μπαινουν σε αλλες θεσεις?
Ευχαριστω για την βοηθεια και την υπομονη σας.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 03 Νοέμ 2009 08:48

avax31 έγραψε:Παιζει οι εγγραφες που κανω στη βαση δεδομενων να μην εγγραφονται ολες, αλλα και αυτες που εγγραφονται να μπαινουν σε αλλες θεσεις?
Δηλαδή από τις 6 να καταχωρούνται οι 3; Μόνο αν υπάρχουν προβλήματα σύνδεσης με τη βάση. Πιθανολογώ και αν υπάρχει κάποιο request time out. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις θα τυπωθεί στην οθόνη σφάλμα. είτε από την php είτε από τον Apache.
Το δεύτερο που λές, δεν το πολυκατάλαβα. Τι εννοείς σε άλλες θέσεις; Σε άλλο πίνακα της βάσης; Σε λάθος πεδία του πίνακα; Οπως και να 'χει είναι θέμα του insert. Τα δεδομένα καταχωρούνται με τη σειρά που είναι τα fields του πίνακα. Δεν περιμένουμε να αρχίσουν η php και η mysql της μαντεψιές.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP τα δικά μας scripts”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες