Ένα απλό User Login σε PHP

Μια περιοχή όπου τα μέλη μας μπορούν να βάζουν τα PHP scripts που έχουν φτιάξει και θέλουν να τα μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
medred
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 18 Μάιος 2007 14:29
Τοποθεσία: Rethymno
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από medred » 16 Σεπ 2007 15:52

Δημιούργησα την βάση και μετά έτρεξα to
CREATE TABLE `usertable` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`username` TEXT NOT NULL ,
`password` TEXT NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
);

Αυτό μήπως εννοείς?

Άβαταρ μέλους
medred
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 18 Μάιος 2007 14:29
Τοποθεσία: Rethymno
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από medred » 16 Σεπ 2007 15:57

Όντος έχει import file...αλλά πιο αρχείο κάνουμε import και γιατί?
Μπερδεύτηκα...νόμιζα πως τους χρήστες τους βάζουμε εμείς από το phpmyadmin
...στο κουμπί εισαγωγή...απο εκεί έβαλα ένα χρήστη..και δείχνει πως υπάρχει μια εγγραφή.
αλλά δυστυχώς υπάρχουν τα πραβλήματα που ανέφερα πιο πριν.

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Banavas » 16 Σεπ 2007 21:38

Οι χρήστες πρέπει να μπουν από το register.php που δίνει στο tutorial.
Ο λόγος είναι οτι το password δεν εισάγεται αυτούσιο στην βάση αλλά πρώτα κωδικοποιείται με md5 κωδικοποίηση.
Έτσι όταν ένας χρήστης δίνει password για είσοδο το πρόγραμμα πρώτα το κωδικοποιεί με md5 και μετά το συγκρίνει με το string (το κωδικοποιημένο password) που είναι καταχωρημένο στη βάση.
Αν δώσεις, κατά την εισαγωγή χρήστη, στη βάση απευθείας το password τότε αυτό καταχωρείται ακωδικοποίητο και έτσι δεν ταιριάζει με το password που δίνει ο χρήστης για είσοδο αν και είναι το ίδιο.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
medred
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 18 Μάιος 2007 14:29
Τοποθεσία: Rethymno
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από medred » 16 Σεπ 2007 23:18

Θα το μελετήσω το θέμα και αν συναντήσω προβλήματα θα postaro.
:pint: thanks

Άβαταρ μέλους
medred
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 18 Μάιος 2007 14:29
Τοποθεσία: Rethymno
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από medred » 18 Σεπ 2007 14:04

Τελικά τα κατάφερα.
Γενικά αν θέλουμε ο κάθε χρήστης να έχει δική του σελίδα...
δηλαδή να μπορεί να έχει ένα κείμενο να το αλλάζει..
Ξέρει κανείς στο περίπου πως γίνετε με βάση αυτό το βοήθημα?

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από AAT » 30 Σεπ 2007 00:05

paida help h istoselida kremete apo afto kai den thelw na xasw toys users moy.

exw to file dbconnect.php me ton kodika

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
mysql_connect&#40;'localhost&#58;3306', 'users', '*****'&#41;;
mysql_select_db&#40;'users'&#41;?>
sta steixia tis free hostia elege:

Κώδικας: Επιλογή όλων

   username&#58; eeveev9_users
   password&#58; *****
   database name&#58; eeveev9_users
   database host&#58; mysql3.freehostia.com
   database port&#58; 3306
paradigmata dinw.

to register.php

exei kodika:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
include &#40;'dbconnect.php'&#41;;
$username=$_POST&#91;username&#93;;
$password=md5&#40;$_POST&#91;password&#93;&#41;;
if&#40;$username!='' && $password!=''&#41;
&#123;
$sql="INSERT INTO `usertable` &#40; `id` , `username` , `password` &#41; VALUES &#40;'', '$username', '$password'&#41;;
mysql_query&#40;$sql&#41;;
echo " &#206;&#8226;&#207;&#8230;&#207;&#8225;&#206;±&#207;&#65533;&#206;&#185;&#207;&#402;&#207;&#8222;&#206;&#191;&#207;&#65533;&#206;&#188;&#206;&#181; &#206;³&#206;&#185;&#206;± &#207;&#8222;&#206;·&#206;½ &#206;&#181;&#206;³&#206;³&#207;&#65533;&#206;±&#207;&#8224;&#206;&#174; &#207;&#402;&#206;±&#207;&#8218;";
&#125;
else &#123;

?>
<html>
<head>
<title>Register</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
</head>

<body>
<form action="register.php" method="post">
<input name="username" type="text" value="username" size="40"><br>
<input name="password" type="password" value="password" size="40"><br>
<input name="submit" type="submit" value="register">
</form>
</body>
</html>
<?php &#125;?>
kai to login.php exei kodika

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
include &#40;'dbconnect.php'&#41;;
$username=$_POST&#91;username&#93;;
$password=md5&#40;$_POST&#91;password&#93;&#41;;
if&#40;$username!='' && $password!='' && $error!=1&#41;
&#123;
$sql="SELECT * FROM usertable WHERE username='$username' AND password='$password'";
$result=mysql_query&#40;$sql&#41;;
$rows=mysql_num_rows&#40;$result&#41;;


   if &#40;$rows==1&#41;&#123;
   session_register&#40;"authenticated"&#41;;
   echo "&#206;&#8226;&#207;€&#206;&#185;&#207;&#8222;&#207;&#8230;&#207;&#8225;&#206;&#174;&#207;&#8218; Login";
   &#125; else &#123;
   echo "&#206;‘&#206;½&#206;&#181;&#207;€&#206;&#185;&#207;&#8222;&#207;&#8230;&#207;&#8225;&#206;­&#207;&#8218; Login, &#206;&#180;&#206;&#191;&#206;&#186;&#206;&#185;&#206;&#188;&#206;¬&#207;&#402;&#207;&#8222;&#206;&#181; &#207;€&#206;¬&#206;»&#206;&#185;";
   $error=1; &#125;
&#125;
else &#123;

?>

<html>
<head>
<title>Login</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
</head>

<body>
<form action="login.php" method="post">
<input name="username" type="text" value="username" size="40"><br>
<input name="password" type="password" value="password" size="40"><br>
<input name="submit" type="submit" value="Login">
</form>
</body>
</html>
<?php &#125;?>
ti kanw lathos sas parakalw mia apantish, h selida moy kremete apo ayto.

eyxaristw ek twn proterwn. :-?

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από mrpc » 30 Σεπ 2007 01:45

Έσβησα το password από το μήνυμά σου... Μην δημοσιεύεις τέτοια στοιχεία...

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από AAT » 30 Σεπ 2007 11:44

eipa einai paradigma trelos eimai :wink: .

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Risk » 02 Οκτ 2007 21:10

Άλλο ένα πολύ καλό tutorial που σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί ευρέως και από αρχάριους και από γνώστες του αντικειμένου! Ευχαριστώ για την γνώση που μου δίνετε!!!!
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από billt » 02 Οκτ 2007 21:22

@ATT: Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς το πρόβλημα ξεκίνα με αυτο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
mysql_connect&#40;'mysql3.freehostia.com&#58;3306', 'eeveev9_users ', '*****'&#41;; 
mysql_select_db&#40;'eeveev9_users'&#41;?>
@ Risk

Μου αρέσει πάρα πολύ που μετά από 1,5 χρόνια το tutorial μου διαρκώς επανέρχεται :)

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Risk » 02 Οκτ 2007 21:31

Είναι αυτό που σου είπα ότι χρησιμοποιείται και από αρχάριους και από γνώστες! Επομένως πάντα κάποιος κάτι έχει να ρωτήσει και να προσθέσει και αυτή είναι η πραγματική έννοια και αξία του tutorial!
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από AAT » 02 Οκτ 2007 22:16

billt έγραψε:@ATT: Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς το πρόβλημα ξεκίνα με αυτο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
mysql_connect&#40;'mysql3.freehostia.com&#58;3306', 'eeveev9_users ', '*****'&#41;; 
mysql_select_db&#40;'eeveev9_users'&#41;?>
@ Risk

Μου αρέσει πάρα πολύ που μετά από 1,5 χρόνια το tutorial μου διαρκώς επανέρχεται :)
dld ?

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από billt » 02 Οκτ 2007 22:39

AAT ποιο ειναι το πρόβλημα ακριβώς; Τι σου βγάζει? Εγώ σου έδωσα το dbconnect.php με βάση τα στοιχεία που μας είπες.

Αν πάλι έχεις πρόβλημα πες μας ποιο ακριβώς είναι αυτό και τι μηνύματα έχεις

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από AAT » 02 Οκτ 2007 22:41

ops einai ok thanks. Mono yparxei tropos na min mporei na dei kapios to dbconnect.php ?

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από AAT » 02 Οκτ 2007 23:07

ti ginete an h database einai ena file px database.sql. Ti bazw sto dbconnect;

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP τα δικά μας scripts”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης