Ένα απλό User Login σε PHP

Μια περιοχή όπου τα μέλη μας μπορούν να βάζουν τα PHP scripts που έχουν φτιάξει και θέλουν να τα μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη.

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από billt » 03 Οκτ 2007 00:00

i database den einai file. Auto pou les einai to exagogimo arxeio tis vaseos. Anoigeis to phpmyadmin kai ektelis to arxeio sou sto tab pou leei "sql". Prota prepei na kaneis auta kai meta epetai to script

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Risk » 03 Οκτ 2007 02:33

Αυτό που λες δεν γίνεται! Αν η βάση σου είναι σε αρχείο database.sql, αυτό το αρχείο το κάνεις import στο phpmyadmin και από εκεί τραβάς query και όλα τα σχετικά...
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από AAT » 05 Οκτ 2007 23:32

Thanks Very, Very much guys.

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Risk » 23 Οκτ 2007 21:18

Επιθυμώ μια διευκρίνηση για το παραπάνω script, που όπως προείπα σε προυγούμενο post είναι απολύτα χρήσιμο και κατανοητό.

Στις περισσότερες εφαρμογές όταν κάνεις login το url έχει την μορφή https secure κατάσταση δηλαδή. Μέχρι εδώ καλά. Πρακτικά όμως πως μεταφερόμαστε σε αυτό το secure περιβάλλον; Αλλάζουμε κάτι στον κώδικα όπως αυτός παρουσιάζεται στο tutorial ή απλά τοποθετούμε το script του κωδικά στον https directory του server μας. Θα ήθελα αν μπορούσατε να μου το διευκρινήσετε αυτό λιγάκι, γιατί δεν το έχω καταλάβει και είναι σημαντική παράμετρος για οποιαδήποτε εφαρμογή και αν αναπτύξουμε.

Ευχαριστώ.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από billt » 23 Οκτ 2007 22:22

To https δεν έχει σχέση με το script. H σελίδα στην οποία οδηγήσε έχε. Δηλαδή ορίζουμε ότι σελίδα που θέλει ο χρήστης (αλλά είναι μονο για χρήστες) είναι σε https://........

Το link δηλαδή είναι https://.....

Για να υπάρχουν όμως https σελίδες σε ένα domain πρέπει να εγκατασταθεί σε αυτό ένα πιστοποιητικό ασφαλείας το οποίο το αγοράζεις και έχει συνήθως ετήσια ισχύ. Mporeis na deis kapoia edw https://www.godaddy.com/gdshop/ssl/ssl.asp?ci=9039

I diadikasia egkatastasis tou certificate ginete apo tin eteria pou sou kanei filoxenia kai gia perissoteres plirofories prepei na epikoinoniseis mazi tous.

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Risk » 26 Οκτ 2007 01:17

billt έγραψε:To https δεν έχει σχέση με το script. H σελίδα στην οποία οδηγήσε έχε. Δηλαδή ορίζουμε ότι σελίδα που θέλει ο χρήστης (αλλά είναι μονο για χρήστες) είναι σε https://........
Οκ και εγώ αυτό είχα καταλάβει, αλλά δεν το είχα ξεκαθαρήσει και μάλλον δεν μπόρεσα να το διατυπώσω και σωστά. Thanks!
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Risk » 06 Νοέμ 2007 16:21

Επανέρχομαι με νέα ερώτηση...
Πως μπορούμε στο παραπάνω script να προσθέσουμε κάποια λειτουργία antispam. Δεν ξέρω πια είναι η τεχνική τους ονομασία, αλλά εννοώ αυτές τις εικονίτσες που μπαίνουν στο τέλος κάθε φόρμας για προστασία από μηχανισμούς spam.

Ευχαριστώ.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Banavas » 06 Νοέμ 2007 17:01

κάνε αναζήτηση με τη λέξη κλειδί CAPTCHA
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Risk » 07 Νοέμ 2007 10:22

Σε ευχαριστώ πολύ, βρήκα αυτό που ακριβώς έψαχνα!!! :wink:
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Risk » 12 Νοέμ 2007 15:29

Ερώτηση ξανά...

Σε μια φόρμα εγγραφής που φτιάχνω τώρα εισάγω το password του χρήστη κρυπτογραφημένα στην βάση με md5 όπως αναφέρεται στο παράδειγμα. Ας πούμε λοιπόν ότι το password που εισάγεται στην βάση είναι αυτό:
968fff8e488d2f3c8c2e5008d493dc
Κατά το login παίρνω το password όπως αναφέρεται στο παράδειγμα,δλδ

Κώδικας: Επιλογή όλων

$password=md5($_POST['password'])
.

Παρολα αυτά το login δεν μου γινόταν. Θέλοντας να δω γιατί δεν γίνεται το login, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι ok (αναφέρομαι στα sql ερωτήματα) έβαλα ένα echo για να δω τι στέλνεται στη βάση για σύγκριση...αυτό που παρατήρησα είναι ότι το echo μου έδινε το κρυπτογραφημένο password προσθέτωντας δυο στοιχεία στο τέλος. Δοκίμασα να δώσω και άλλα password και γινόταν το ίδιο. Αναγκάστηκα λοιπόν να γράψω το εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$password=md5($_POST['password']);
$pass=substr($password,0,-2);
$sql= "SELECT * FROM user WHERE user.username='".$_POST['username']."' AND user.password='".$pass."'";
Μετά από αυτό το login του χρήστη εκτελέστηκε κανονικά. Αυτός όμως ο τρόπος είναι μια λύση,αλλά απ' ότι κατάλαβα όχι και η καλήτερη. Γνωρίζεται γιατί μπορεί να δημιουργείται αυτό το πρόβλημα που σας ανέφερα;
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 12 Νοέμ 2007 15:41

megalose kata 2 to pedio pou krataei ta pass sthn db
to md5 exei megethos 32 xaraktiron....

Άβαταρ μέλους
Risk
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2006 01:16
Τοποθεσία: Κάπου εδώ γύρω...
Επικοινωνία:

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από Risk » 12 Νοέμ 2007 16:30

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όντως αυτό ήταν το πρόβλημα!!!
Εικόνα

JAY609
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2007 16:43

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από JAY609 » 04 Δεκ 2007 12:27

Επειδή πραγματοποιώ μία εργασία και μου ζητάει να υπάρχει login τόσο για απλούς users όσο και για administrator θα μπορούσατε να μου πείτε πως θα το υλοποιησώ αυτό??

antonis_ath
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 22 Μαρ 2007 07:56

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από antonis_ath » 04 Δεκ 2007 22:50

Το απλό περιγράφεται σε αυτό το post για τους admin θα υπάρχει άλλη σελίδα σωστά?

JAY609
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2007 16:43

Ένα απλό User Login σε PHP

Δημοσίευση από JAY609 » 05 Δεκ 2007 11:29

Λογικά έτσι όπως το σκέφτομαι θα υπάρχει καινούργια σελίδα ή θα υπάρχει τρόπος να ελέγχει τι είδους χρήστης συνδέεται κάθε φορά..Το μόνο πρόβλημα μου είναι ότι επειδή τώρα ξεκινάω με τα βασικά εξαιτίας μιας εργσίας δεν γνωρίζω το κώδικα που θα με βοηθήσει να υλοποιήσω αυτό το κομμάτι με τους admin..Αν γίνεται να με βοηθήσει κάποιος θα το εκτιμούσα!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP τα δικά μας scripts”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες