Συμπίεση αρχείων

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Συμπίεση αρχείων

Δημοσίευση από panos78 » 01 Απρ 2006 13:14

Έχω μέσα σε ένα φάκελο π.χ. 30 αρχεία.
Θέλω να τα συμπιέσω σε zip μορφή και το προϊόν να το αποθηκεύσω σε έναν άλλο φάκελο.
Γϊνεται;
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Συμπίεση αρχείων

Δημοσίευση από cpulse » 02 Απρ 2006 10:01

Έχω ένα function για συμπίεση σε gzip:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function compressFile($srcName, $dstName) {
	$fp = fopen($srcName, 'r');
	$data = fread($fp, filesize($srcName));
	fclose($fp);

	$zp = gzopen($dstName, 'w9');
	gzwrite($zp, $data);
	gzclose($zp);
}
Μπορείς να κάνεις iterate στα αρχεία του directory με την readdir()

Όμως πρόσεχε γιατί στην αποσυμπίεση θα πρέπει να γνωρίζεις το μέγεθος του αποσυμπιεσμένου αρχείου!!! :

Κώδικας: Επιλογή όλων

$zp = gzopen($fileOnServer, 'r9');
$contents = gzread($zp, $size);
gzclose($zp);

Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Συμπίεση αρχείων

Δημοσίευση από panos78 » 02 Απρ 2006 13:29

Η μεταβλητή $srcName πρέπει να είναι array, string με όλα τα αρχεία ή η διαδικασία θα γίνεται για κάθε αρχείο ξεχωριστά;
:)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Συμπίεση αρχείων

Δημοσίευση από ThyClub » 02 Απρ 2006 13:42

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... hp&t=21023

Μπορείς με λίγη παραμετροποίηση να το κάνεις να τα αποθηκεύει στο filesystem :D

Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Συμπίεση αρχείων

Δημοσίευση από panos78 » 02 Απρ 2006 14:03

Ευχαριστώ θα το κοιτάξω, και αν κολλήσω θα επανέλθω
:)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης