Tι λάθος κάνω με την switch()

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
difylos
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2004 02:45
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Tι λάθος κάνω με την switch()

Δημοσίευση από difylos » 03 Απρ 2006 23:51

Ένα κομάτι απο τον κώδικα μου :


<?php
switch ($_GET['page']){

case "home":
include ('home.php');
break;

case "profile":
include ('profile.php');
break;

case "news":
include ('news.php');
break;

case "products":
include ('products.php');
break;

case "links":
include ('links.php');
break;

case "faq":
include ('faq.php');
break;

case "contact":
include ('contact.php');
break;

default: include('products.php');
}
?>

και το λάθος που παίρνω συνέχεια στο index.php

Notice: Undefined index: page in G:\www\totalnew\index.php on line 22

Άβαταρ μέλους
difylos
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2004 02:45
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Tι λάθος κάνω με την switch()

Δημοσίευση από difylos » 03 Απρ 2006 23:53

Υπόψην ότι στις αλλες σελίδες δουλεύει κανονικά !
Κάθε βοήθεια ευπροσδεκτη !

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Tι λάθος κάνω με την switch()

Δημοσίευση από fafos » 04 Απρ 2006 00:04

Gia kane to proto kommati kapos etsi:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$v= empty&#40;$_REQUEST&#91;'page'&#93;&#41; ? '' &#58; $_REQUEST&#91;'page'&#93;;
	  switch&#40;$page&#41;
                            &#123;........klpklpklp

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Tι λάθος κάνω με την switch()

Δημοσίευση από ThyClub » 04 Απρ 2006 00:07

Η μεταβλητή $page δεν έχει αρχικοποιηθεί. Αυτό σου λέει το μήνυμα. Και λογικά έχεις error_reporting(E_ALL);

Κάνε ένα έλεγχο στην αρχή για το άν υπάρχει η μεταβλητή και άν έχει οριστεί. Άν όχι τότε όρισε την σε κάτι default.

Άβαταρ μέλους
difylos
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2004 02:45
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Tι λάθος κάνω με την switch()

Δημοσίευση από difylos » 04 Απρ 2006 00:47

Εννοείς κάπως έτσι

$page = ('default');

Γιατί δέν δούλεψε (':cry:')

Άβαταρ μέλους
difylos
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2004 02:45
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Tι λάθος κάνω με την switch()

Δημοσίευση από difylos » 04 Απρ 2006 00:52

με το

$v= empty($_REQUEST['page']) ? '' : $_REQUEST['page'];
switch($page)

μου βγάζει


Parse error: syntax error, unexpected T_CASE, expecting ':' or '{' in G:\www\totalnew\index.php on line 29

Άβαταρ μέλους
papatzas
Δημοσιεύσεις: 227
Εγγραφή: 03 Δεκ 2005 14:23

Tι λάθος κάνω με την switch()

Δημοσίευση από papatzas » 04 Απρ 2006 05:13

$page = (isset($_GET['page']) && $_GET['page'] != '') ? $_GET['page'] : '';

Άβαταρ μέλους
difylos
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2004 02:45
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Tι λάθος κάνω με την switch()

Δημοσίευση από difylos » 04 Απρ 2006 09:09

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$page = &#40;isset&#40;$_GET&#91;'page'&#93;&#41; && $_GET&#91;'page'&#93; != ''&#41; ? $_GET&#91;'page'&#93; &#58; 'products';	

switch &#40;$page&#41;&#123;
	
		 case 'home'&#58;
			  include &#40;'home.php'&#41;;
		 break;
	
		 case 'profile'&#58;
			  include &#40;'profile.php'&#41;;
		 break;
		 
		  case 'news'&#58;
			  include &#40;'news.php'&#41;;
		 break;
		 
		 case 'links'&#58;
			  include &#40;'links.php'&#41;;
		 break;
		 
		 case 'faq'&#58;
			  include &#40;'faq.php'&#41;;
		 break;
		 
		 case 'contact'&#58;
			  include &#40;'contact.php'&#41;;
		 break;
		 
		 case 'products'&#58;
			  include &#40;'products.php'&#41;;
		 break; 
 
		 &#125;
	?>
και έτσι δούλεψε ευχαριστώ παιδιά !

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Tι λάθος κάνω με την switch()

Δημοσίευση από cherouvim » 04 Απρ 2006 09:18

Κώδικας: Επιλογή όλων

$validpages = array&#40;'home', 'about', 'contact', 'gallery', 'news'&#41;;
$page = isset&#40;$_GET&#91;'page'&#93;&#41;?$_GET&#91;'page'&#93;&#58;'';
include&#40;&#40;in_array&#40;$page, $validpages&#41;?$page&#58;$validpages&#91;0&#93;&#41; . '.php'&#41;;

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης