Πώς να κάνω τον IE να καταλαβαίνει το :hover σε divs :S

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Πώς να κάνω τον IE να καταλαβαίνει το :hover σε divs :S

Δημοσίευση από cherouvim » 21 Απρ 2006 17:04

Ginete alla einai kai afto javascript. Epipleon exei tyhei na do site me expression css hack pou to opoio freezare ton IE6.

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

Πώς να κάνω τον IE να καταλαβαίνει το :hover σε divs :S

Δημοσίευση από alkisg » 21 Απρ 2006 18:01

Ναι δίκιο έχεις. Είχα την εντύπωση ότι τα jscript-behaviors είναι ενεργοποιημένα ακόμα και όταν η javascript είναι απενεργοποιημένη, αλλά αυτό δεν ισχύει.

Άβαταρ μέλους
goofakos
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Απρ 2005 00:05
Τοποθεσία: Somewhere between that riff and the other one.

Πώς να κάνω τον IE να καταλαβαίνει το :hover σε divs :S

Δημοσίευση από goofakos » 21 Απρ 2006 21:03

Ευχαριστώ παιδιά :)

Τελικά εφάρμοσα το suckerfish-c που μου έδωσε ο cherouvim, αφού δεν έπιασε οτιδήποτε άλλο(δοκίμασα και ένα hack που συνάντησα στο google) :(
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

Άβαταρ μέλους
fotisevangelou
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: 24 Οκτ 2005 10:49
Επικοινωνία:

Πώς να κάνω τον IE να καταλαβαίνει το :hover σε divs :S

Δημοσίευση από fotisevangelou » 26 Απρ 2006 11:59

Βέβαια θα μπορούσες να κάνεις και κάτι άλλο ποοοοολύ πιο απλό.

Εφόσον ο ΙΕ καταλαβαίνεις τα hovers μόνο στο a, τότε αντί να έβαζες στο html σου το div θα μπορούσες να βάλεις το a,

δηλαδή

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a id="main" href="#">περιεχόμενο εδώ</a>

και css

a &#123;
display&#58;block;
cursor&#58;none;
...Και ακολουθούν τα υπόλοιπα attributes όπως τα είχες στο div σου...

&#125;
Το display:block κάνει το a να συμπεριφέρεται σαν block element με width και height και το cursor:none απενεργοποιεί το χεράκι όταν περνάς πάνω από το block σου.

Τόσο απλά, ούτε javascript, ούτε hacks. Pure CSS babies.

Ελπίζω να βοήθησα.

Φώτης

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Πώς να κάνω τον IE να καταλαβαίνει το :hover σε divs :S

Δημοσίευση από panosru » 04 Μάιος 2006 10:52

basika anti gia <a href=""><div></div></a> (to opoio den einai valid) mporeis anti gia <div></div> na baleis <span></span> alla kamia fora to apotelesma me to span mporei na mhn einai akribos ayto pou thes.. px mporei na mhn einai sthn sosth thesh... gi' ayto mporeis na exeis

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div>
    <a href="">
        <span></span>
    </a>
</div>
ayto to style opou tha baleis ta analoga class alla etsi den tha exeis ousiastika to :hover sto div alla sto span.. an kai ego den exo kanena problhma m' ayton ton tropo... alla dokimaseto.. den exeis na xaseis tpt...

poles fores mallista den bazo tpt
apla ena <a href="" class=""></a> kai terma... etsi m' aytous tous tropous exo hover xoris javascript... kai mou douleyei se opera ie ff - aytous dokimasa -

Fysika ta parapano ysxioun mono gia links.. allios pisteyo pos den thn glytoneis thn javascript :P (eksalou den einai kako na xrhshmopoieis javascript ;))

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης