Πρόβλημα με validate. (Κόλλησε στο bg-color!!)

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Πρόβλημα με validate. (Κόλλησε στο bg-color!!)

Δημοσίευση από patriot » 24 Απρ 2006 05:06

Πήγα να κάνω validate το css αρχείο μου και μου έβγαλε καμιά χιλιάδa φορές το ίδιο λάθος. Ότι δεν έχω βάλει background-color στο τάδε selector.
You have no background-color with your color: #onoma_tou_div
Καλά τι το κάνει να πιστεύει ότι εγώ θέλω να βάλω background-color?? Γιατί μου βγάζει αυτό το λάθος; Και γιατί κόλλησε με το color και μάλιστα με το background color (μου το λέει και σε άλλα που έχει color αλλά όχι background-color).

Επίσης μου λέει ότι δεν έχω βάλει generic family γραμματοσειρά ενώ έχω βάλει.... Μουρλάθηκε ο validator?
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με validate. (Κόλλησε στο bg-color!!)

Δημοσίευση από alkisg » 24 Απρ 2006 08:05

Όταν ορίζεις color πρέπει να ορίζεις και background-color, ή τουλάχιστον να του λες π.χ. inherit.

Αυτό γιατί ο χρήστης ή ο browser μπορεί να έχει default CSS με background-color ΙΔΙΟ με το color που ορίζεις, οπότε η σελίδα σου να είναι "αόρατη".

Generic family γραμματοσειρά = π.χ. serif, sans-serif κτλ, πρέπει να τη βάζεις για την περίπτωση που ο χρήστης δεν έχει ΚΑΜΙΑ από τις γραμματοσειρές που ορίζεις, και μάλιστα ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ καν πως είναι π.χ. η Arial :) ώστε να την αντικαταστήσει με κάποια παραπλήσια.

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Πρόβλημα με validate. (Κόλλησε στο bg-color!!)

Δημοσίευση από patriot » 24 Απρ 2006 23:58

alkisg έγραψε:Όταν ορίζεις color πρέπει να ορίζεις και background-color, ή τουλάχιστον να του λες π.χ. inherit.
α) Και τι γίνεται όταν εγώ δεν θέλω να βάλω bg color?
β) Και τι γίνεται όταν το δοκίμασα αυτό που λες και ΠΑΛΙ έχω πρόβλημα;
Generic family γραμματοσειρά = π.χ. serif, sans-serif κτλ, πρέπει να τη
Ξέρω ποιες είναι η generic γραμματοσειρές ευχαριστώ. Το πρόβλημα μου όμως δεν είναι αυτό. Είναι ότι ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ generic γραμματοσειρά και ΠΑΛΙ έχω προβλημα.

Και ΟΧΙ δεν έχω κάνει κάποιο τυπογραφικό λάθος ή κάτι τέτοιο σε κανένα από τα δυο. Γι' αυτό παραξενεύομαι. Κάπου αλλού είναι το πρόβλημα.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με validate. (Κόλλησε στο bg-color!!)

Δημοσίευση από ThyClub » 25 Απρ 2006 00:18

1.Βάλε background-color:transparent; και σώθηκες απο αυτό.

Δεν νομίζω να είναι λάθος το να μήν έχεις BG color αλλά warning είναι σίγουρα. Ο λόγος εξηγήθηκε παραπάνω.

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με validate. (Κόλλησε στο bg-color!!)

Δημοσίευση από alkisg » 25 Απρ 2006 07:26

Ξέρω ποιες είναι η generic γραμματοσειρές ευχαριστώ. Το πρόβλημα μου όμως δεν είναι αυτό. Είναι ότι ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ generic γραμματοσειρά και ΠΑΛΙ έχω προβλημα.
Τέλος πάντων. Θες να μας στείλεις κανένα link για το CSS, να του ρίξουμε μια ματιά;

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Πρόβλημα με validate. (Κόλλησε στο bg-color!!)

Δημοσίευση από patriot » 25 Απρ 2006 10:32

ThyClub
1.Βάλε background-color:transparent; και σώθηκες απο αυτό.
Δεν κατάλαβες. Τις λέξεις "background" και "color" δεν θέλω να βάλω, όχι το αν θα ειναι transparent ή όχι. Δεν θέλω να αναγκάζομαι να γράψω αυτό το πράγμα επειδή "μπορεί" ένας στους χίλους να έχει βάλει default css στον browser του.

ΥΓ: Είχα βάλει background-color:transparent; πριν κάνω την ερώτηση ΚΑΙ ΠΑΛΙ είχε λάθος!!!! ( :question: :o :question: )



alkisg
Τέλος πάντων. Θες να μας στείλεις κανένα link για το CSS, να του ρίξουμε μια ματιά;
Το ξανά έκανα validate ΧΩΡΙΣ να κάνω αλλαγές στον κώδικα (στον κώδικα που είχε σχέση με το serif) και ΔΕΝ μου βγάζει λάθος πια!!! (!!!!)

Μου βγάζει όμως άλλο:
Line : 21 (Level : 1) You have no color with your background-color : #kentro

Ο κώδικας:
#kentro {
width:76%; text-align:justify;
padding-left:20px; padding-right:20px;
padding-top:0px; padding-bottom:0px;
margin-left:auto; margin-right:auto;
border-left:#921B08 10px solid;
border-right:#921B08 10px solid;
21ή γραμμή --->background-color:#FFFFFF;}
ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑ ΕΧΕΙ;;;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος patriot την 27 Απρ 2006 10:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με validate. (Κόλλησε στο bg-color!!)

Δημοσίευση από cdhyper » 25 Απρ 2006 15:22

Αφού δεν σε νοιάζει ο ένας στους 1000 (μπορεί να είναι και πολύ μικρότερο το ποσοστό) τότε τι το παιδεύεις με το validation;
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Πρόβλημα με validate. (Κόλλησε στο bg-color!!)

Δημοσίευση από patriot » 26 Απρ 2006 03:06

cdhyper έγραψε:Αφού δεν σε νοιάζει ο ένας στους 1000 (μπορεί να είναι και πολύ μικρότερο το ποσοστό) τότε τι το παιδεύεις με το validation;
Περιέργεια!!! Και καλά το bg color σε μερικά στοιχεία που μπορεί να μπαίνει προαιρετικά αλλά να το βάζεις να μην το βλέπει εσένα δεν σου φαίνεται περίεργο;
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με validate. (Κόλλησε στο bg-color!!)

Δημοσίευση από ThyClub » 26 Απρ 2006 05:12

Line : 21 (Level : 1) You have no color with your background-color : #kentro
Εδώ σου λέει οτι δεν υπάρχει color όχι background-color. Το σωστό είναι :
#kentro {
width:76%; text-align:justify;
padding-left:20px; padding-right:20px;
padding-top:0px; padding-bottom:0px;
margin-left:auto; margin-right:auto;
border-left:#921B08 10px solid;
border-right:#921B08 10px solid;
background-color:#FFFFFF;
// --->color:red}

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Πρόβλημα με validate. (Κόλλησε στο bg-color!!)

Δημοσίευση από patriot » 26 Απρ 2006 13:39

Μα νομίζω πως είχα και το έβγαλα γιατί μου έβγαζε λάθος.. Αλλά επειδή με τις τόσες αλλαγές μπορεί να μπερδεύτηκα και να το είχα λάθος τότε ερωτώ γιατί μου το έβγαλε άλλες 4 φορές τουλάχιστον όταν ΣΙΓΟΥΡΑ τα είχα και τα δύο σε κάποιο άλλο (σε κάποιο em και σε κάποιο b);;

Πάντως επειδή δεν βρίσκουμε άκρη, τώρα μιας και δεν μου βγάζει λάθη πια όλα θεωρούνται ΟΚ. Ευχαριστώ πάντως.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με validate. (Κόλλησε στο bg-color!!)

Δημοσίευση από ThyClub » 26 Απρ 2006 23:53

Μερικές φορές και ο validator κάνει λάθη :D

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Πρόβλημα με validate. (Κόλλησε στο bg-color!!)

Δημοσίευση από panosru » 04 Μάιος 2006 10:47

basika den nomizo pos me to na exeis warnings den eisai valid... kai go exo akribos ta idia warnings... ok opou exo background-color monoxromo to bazo alla se shmia pou exo gradient.. tote? ti kaneis? apla den bazeis kai zeis me to warning.. paromoio topic exo ksekinisei edo

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες