Βοηθεια ενος Αρχάριου

Γενικά θέματα για τις γλώσσες προγραμματισμού που δεν καλύπτονται από τις άλλες περιοχές της κατηγορίας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Βοηθεια ενος Αρχάριου

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 03 Μάιος 2006 12:20

Εχω ασχολιθει κ'ατεπαναλιψη με τον προγραμματισμο και με διάφορες γλώσες οπως
C++ builder, Java, visual C, και αλλες.
Οσες φορες ομως και αν αρχισα να ασχολουμε με το θεμα του προγραμματισμου το σταματισα
Γιατι 1ον το θεωρισα λιγο ''χαζο'' οπο την αποψη του ότι θέλεις να κανεις υπάρχει ετοιμο
2ον γιατι πρέπει να αρχισεις απτο μιδεν για να καταλιξεις τελικα σε μια κλιμακα του 5-6 με αριστα το 10. 3ον γιατι δεν εχω χρονο απτην πολυ δουλεια.

Αυτα.Σκευτικα ομως το εξεις:

Για προγραμματισμο στο internet,Γλωσσες html,asp,flash... και λοιπα υπάρχουν πλέων προγράμματα όπως η σουιτα της macromedia,το NetObjects Fusion, η και το Mediator που δε γραφεις ουτε μια γραμμη κοδικα αλλά ''ζωγραφίζεις'' βέβαια μεσα απο εκει μαθένεις θέλοντας και μη τον κοδικα γιατι καμια φορά χρειάζεται να επέμβεις και εσυ ο ιδιος ακομα και εκει.

Και τουλαχιστον εμενα μου φένετε πιο διασκεδαστικο και οραιο το να μαθω ετσι προγραμματισμο απτο να κατσω να διαβάσω 3μήνες 5 βιβλια και μετα να αρχισω να γραφω και εγω τους πρωτου μου κόδικες.

Θελω να μου πητε αν υπάρχουν παρομια προγράμματα και για προγραμματισμο desktop εκτος απο internet programming.
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

lakritidis
Δημοσιεύσεις: 401
Εγγραφή: 04 Αύγ 2005 14:35
Τοποθεσία: Katerini
Επικοινωνία:

Βοηθεια ενος Αρχάριου

Δημοσίευση από lakritidis » 05 Μάιος 2006 16:40

Άκου φίλε τι παίζει με τον προγραμματισμό. Ένα πρόγραμμα το φτιάχνεις είτε για εμπορική χρήση, είτε για προσωπική. Αν ήσουν επαγγελματίας προγραμματιστής, δε θα ρωτούσες. Άρα θέλεις να φτιάξεις προγράμματα για προσωπική χρήση.

Λες ότι υπάρχουν τα πάντα στην αγορά. Δεν ισχύει αυτό. Πρόσφατα έφτιαξα ένα custom πρόγραμμα διαχείρισης επιχείρησης πώλησης ορθοπεδικών ειδών. Υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα στην αγορά; Πιστεύω πως όχι. Υπάρχουν τα γενικά μεγαθήρια της Singular κλπ τα οποία παραμετροποιούνται στις ανάγκες κάθε επιχείρησης, αλλά ποτε δε θα επιτύχεις κάτι εξειδικευμένο με αυτά.

Η ευελιξία της cutomιας δεν υπάρχει πουθενά. Ένας πελάτης που έχει επιχείρηση πώλησης κουφωμάτων, θωρακισμένων πορτών κλπ, ήθελε να κάνει export στοιχεία από την εφαρμογή του στο site του. Όσα σου ζητάνε τα κάνεις.

Αυτό το ξεκαθαρίσαμε. Τι είδους προγράμμα θέλεις να φτιάξεις τώρα. Αν θέλεις κάτι γενικής χρήσης, χρησιμοποίησε τη Visal Basic. Είναι ιδιαίτερα ευέλικτη με δυνατό user interface. Αν δεν υπάρχει ανάγκη διαχείρισης μεγάλου όγκου δεδομένων είναι μανούλα.

Τα πάντα εξαρτώνται από αυτό που θέλεις να κάνεις. Αυτό πρέπει να το βρεις συγκεκριμένα και να μας το πεις.

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Βοηθεια ενος Αρχάριου

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 07 Μάιος 2006 12:14

Προγραμματα για μενα να φτιαχνω.
Απλά, ευχριστα και οχι βαρια προγραμματα οπως τα περισοτερα που υπαρχουν.

Να φτιαχνω πχ. Εναν media player, ενα προγραμμα σιμπιεσης divX, προγραμματα Multimedia
Γενικος.

Καθαρα για μενα.Για προσοπικη χρηση.
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Βοηθεια ενος Αρχάριου

Δημοσίευση από cherouvim » 07 Μάιος 2006 13:01

Και τουλαχιστον εμενα μου φένετε πιο διασκεδαστικο και οραιο το να μαθω ετσι προγραμματισμο απτο να κατσω να διαβάσω 3μήνες 5 βιβλια και μετα να αρχισω να γραφω και εγω τους πρωτου μου κόδικες.
Να φτιαχνω πχ. Εναν media player, ενα προγραμμα σιμπιεσης divX
Dystihos file mou tha se stenahoriso, alla gia na grapseis diko sou codec i media player theleis 7 hronia diavasmatos.

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Βοηθεια ενος Αρχάριου

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 07 Μάιος 2006 14:21

Μα ΔΕΝ ειπα τιποτε για codec!
Ο media player το πονο που κανει ειναι να περνει ετοιμους τους codecs και να κανει
Αναπαραγωγη ενος αρχειου.
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

liberostelios
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: 14 Ιουν 2005 20:57
Τοποθεσία: Π. Φάληρο
Επικοινωνία:

Βοηθεια ενος Αρχάριου

Δημοσίευση από liberostelios » 07 Μάιος 2006 19:22

Αν σου αρέσει κάτι θα πρέπει να κοπιάσεις, έστω και λίγο, για να το μάθεις. Προσωπικά, δεν είμαι πολύ (για να μην πω καθόλου) του διαβάσματος και ούτε πολύ ασχολούμαι με θεωρητικά ζητήματα. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, κάποια πράγματα πρέπει να τα μάθεις και ακόμα και αν δεν είναι απαραίτητο τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι αν διαβάσεις κάποια βιβλία και γνωρίσεις μερικά πράγματα θα αυξηθεί πολύ η παραγωγικότητα και η αποδοτικότητά σου.

Μπορείς να μαθαίνεις στην πράξη, όπως έκανα κι εγώ όταν ήμουν πολύ μικρός. Αλλά αν διαβάσεις ορισμένα βιβλία ή έστω μερικά tutorials θα σε βοηθήσει πολύ, πίστεψέ με. Και ιδίως αυτά που ζητάς είναι πράγματα που μπλέκουν με εξωτερικές βιβλιοθήκες και αν θες να κάνεις μία δουλειά που να είναι πραγματικά χρήσιμη και πρακτική θα πρέπει να μάθεις ένα-δύο πράγματα ψάχνοντας ίσως στο internet ή από κάποια βιβλία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα διαβάζεις επί 5 χρόνια!

Πειραματίσου, λοιπόν, αλλά έχε δίπλα σου και ένα βιβλίο για τη γλώσσα που χρησιμοποιείς ώστε να σε βοηθήσει. Και αν βρίσκεις κάποιο χρόνο διάβαζε πράγματα σχετικά με τον προγραμματισμό. Μην περιμένεις ότι όλα θα έρθουν στα χέρια σου έτοιμα και ότι ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά με λίγη υπομονή όλα γίνονται.

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Βοηθεια ενος Αρχάριου

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 07 Μάιος 2006 21:28

Nαι ΟΚ.
Δεν ειπα να μη διαβ΄΄ασω καθόλου.

Απλα δεν μπορω να διαβάζω συνεχεια για να καταλιξει τελικα να γινει
48ωρες διαβασματος=2 γραμμες κωδικα.

Ψαχνω να βρω βλιβλια για αρχαριους αλλα δε βρησκω!Τα περισοτερα που βρηκα ειναι του στιλ οτι σε ξεκινανε οχι απτο 0 αλλα απτο 1.Δηλ. προηποθετη να ξερεις καποια πραματα.

Εγω δε ξερω καν τι ειναι μια..βιβλιοθικη!!

Μπορει καποιος να μου προτινει κατι.

Τιποτε σε pdf η Online μπορουμε να βρουμε?

εγω εψαξα και βρηκα μια σελιδα κατι που λεει αν θυμαμε για ελληνες ερασιτεχενς προγραμματιστες. Αλλα τα tutorials που εχει ειναι αυτο που ειπα οτι πρεπει να γνωριζεις καποια πραματα.
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

liberostelios
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: 14 Ιουν 2005 20:57
Τοποθεσία: Π. Φάληρο
Επικοινωνία:

Βοηθεια ενος Αρχάριου

Δημοσίευση από liberostelios » 08 Μάιος 2006 00:17

Καταρχήν σου συστήνω να πας στον Παπασωτηρίου που έχει πολλά βιβλία για πληροφορική και να βρεις ένα βιβλίο για αρχάριους, που πιστεύω ότι θα υπάρχουν πολλά. Βέβαια, πρέπει να επιλέξεις και τη γλώσσα προγραμματισμού που θες και από όσα κατάλαβα η καλύτερη για σένα είναι η Visual Basic 6.

Στην Γ' Λυκείου τη κατεύθυνση πήρες; Ήσουν στην Τεχνολογική και στον τομέα που μαθαίνεις προγραμματισμό; Αν ναι τότε ψάξε το βιβλίο λίγο παραπάνω από την ύλη που είχατε τότε. Αν πάλι δεν το είχες, τότε απλά αγόρασε το από ένα βιβλιοπωλείο για να μάθεις σχετικά εύκολα κάποια βασικά πράγματα (όχι όλα) για τον προγραμματισμό.

Μία τρίτη λύση είναι να ψάξεις μέσω p2p προγράμματος (dc++, edonkey, emule κλπ.) να βρεις pdf βιβλία για αρχάριους (τα οποία βέβαια θα έιναι στα αγγλικά τα περισσότερα). Θα βρεις σχεδόν τα πάντα εκεί, λογικά, με λίγο ψάξιμο.

Πάντως, δεν πιστεύω ότι ο Παπασωτηρίου (στο κέντρο) δεν έχει βιβλία για αρχάριους. Εγώ, άλλωστε, γνωρίζω σίγουρα για ένα βιβλίο για προγραμματισμό για αρχάριους σε Visual Basic 6. Ψάξε και θα βρεις...

Όσο για τη βιβλιοθήκη, ξέρεις τι έιναι συνάρτηση (στον προγραμματισμό);

aguila21
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3510
Εγγραφή: 30 Απρ 2003 21:44
Επικοινωνία:

Βοηθεια ενος Αρχάριου

Δημοσίευση από aguila21 » 08 Μάιος 2006 00:20

Αγαπητέ Connor MacLeod εγώ θα σού πρότεινα να ξαναδιαβάσεις γραμματική...Όλοι κάνουμε λάθη,αλλά τα κείμενά σου είναι αδύνατον να διαβαστούν.Και ο προγραμματισμός και η γλώσσα απαιτούν ορθογραφία,είτε πρόκεται για ρήμα είτε για κάποια εντολή.

Καλοπροαίρετα τα γράφω.Μην αρχίσει διαμάχη.Δεν έχω τέτοιο σκοπό.

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Βοηθεια ενος Αρχάριου

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 08 Μάιος 2006 08:10

ΔΕΝ πηγα λικιο!!
Ειμαι απο τους αποτιχιμενους εγω!

ΤΕΕ πηγα.Τελιωσα τεχνικος δικτυον, μετα ξαναπηγα τεε τελιωσα ηλεκτονικος, μετα πηγα ιεκ
τελιωσα τεχνικος τεχνολογιας ιντερνετ και του χρονου το σεπτεμβρη μαλλον θα ξαναπαω
Τεε κατι σχετικο...


Ναι η ορθοργαφια μου ειναι για κλαματα οντως.

mipos protimas na gafw etsi pu de metraei i orthografia?!
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

aguila21
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3510
Εγγραφή: 30 Απρ 2003 21:44
Επικοινωνία:

Βοηθεια ενος Αρχάριου

Δημοσίευση από aguila21 » 08 Μάιος 2006 10:28

Καλά ότι δεν πήγες σε Γενικό Λύκειο δε σημαίνει ότι το ΤΕΕ και τα ΙΕΚ είναι για τα μπάζα!Μάλλον τα Γ.Λ είναι για τα μπάζα (Γ.Λ τελείωσα!!!!)

Προσπάθησε να βελτιώσεις την ορθογραφία σου.Τα greeklish δεν είναι λύση!

lakritidis
Δημοσιεύσεις: 401
Εγγραφή: 04 Αύγ 2005 14:35
Τοποθεσία: Katerini
Επικοινωνία:

Βοηθεια ενος Αρχάριου

Δημοσίευση από lakritidis » 08 Μάιος 2006 16:42

Τέλος πάντων ρε παιδιά, δεν είναι το θέμα η αξία των ΓΛ. Βοήθεια θέλει ο άνθρωπος όχι κράξιμο. Αν είναι δυνατόν.

Όπως σου είπε και ο cherouvim, ξέχνα τα divX κλπ. Αν θες να φτιάξεις ένα προγραμματάκι να πάιζει μουσική, θα πάρεις τη vb.net και θα χρησιμοποιήσεις activeX Controls. όλοι οι media players απο τη εποχή των 98 σε αυτά στηρίζονται. Διάβασε την MSDN που περιέχεται στο πακέτο του Visual Studio για να καταλάβεις λίγο πως προγραμματίζονται τα objects, με τα properties και τα methods. Μάθε ΄πώς δουλεύει το user interface, τι είναι και πως ενεργοποιούνται τα events. Υπάρχουν ActiveX Controls εκεί έξω που κάνουν τα πάντα. Μπορείς να εγοράσεις και μία τέτοια σουίτα, αν σου είναι απαραίτητη.

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Βοηθεια ενος Αρχάριου

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 08 Μάιος 2006 18:14

Ναι ε?
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Απάντηση

Επιστροφή στο “γλώσσες προγραμματισμού - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες