Πολλες εγγραφες σε μια σειρα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
oikonomou
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 23 Φεβ 2006 10:56

Πολλες εγγραφες σε μια σειρα

Δημοσίευση από oikonomou » 04 Μάιος 2006 20:08

Παιδια μια βοηθεια θελω στο εξης:
Θελω να εμφανιζω φωτογραφιες 3 ανα σειρα απο την βαση μου στην σελιδα μου. Κανω το εξης μπακαλιστικο και δουλευει.

Κώδικας: Επιλογή όλων

$i=0;
while ($row=mysql_fetch_array($result3))
{	
   
	print "<a href=ok.php?ok=".$row&#91;"image_id"&#93;." target=_blank>"."<img hspace=10 border=0 

src=\"image2.php?iid=".$row&#91;"image_id"&#93;."\">"."</a>";
$i++;
if &#40;&#40;$i%3&#41;==0&#41; &#123; echo "<br><br>"; &#125;
 &#125; 
Οταν προσπαθω να το κανω αλλα οχι με φωτογραφιες αλλα με πινακες --ονομα, τιμη κ φωτογραφια οι σειρες του καθε πινακα-- δηλαδη
3 πινακες στην σειρα δεν δουλευει και τους βγαζει τον ενα κατω απο τον αλλο.

Κώδικας: Επιλογή όλων

$i=0;
while &#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result3&#41;&#41;
&#123;	
print "<table width=100 class=grey2>
            <tr>
              <td>"."<a href=see.php?ok=".$row&#91;"id"&#93;." target=_blank>"."<img border=0 

src=\"simage2.php?iid=".$row&#91;"id"&#93;."\">"."</a>"."</td>
            </tr>
            <tr>
              <td bgcolor=#e9e9e9>".$row&#91;"name"&#93;."</td>
            </tr>
            <tr>
              <td bgcolor=#e9e9e9>Τιμή&#58; ".$row&#91;"price"&#93;."&#8364;</td>
            </tr>
          </table>";
	
$i++;
if &#40;&#40;$i%3&#41;==0&#41; &#123; echo "<br><br>"; &#125;
 &#125; 
Γιατι; Σαν λογικη το σκριπτ ειναι λαθος; Γενικα εχει κανεις καμια συμβουλη για το πως να εμφανιζω 3 διαφορετικους πινακες στην

σειρα; Θα μου πειτε καντον 1 και σε καθε κελι βαλε τον πινακα που θελεις. Ετσι εχω προβλημα γιατι θελω 3 εγγραφες ανα σειρα.
Καμια υποδειξη; Την γνωμη σας παρακαλω κ για το σκριπτ...ειναι λιγο μπακαλιστικο ετσι;

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πολλες εγγραφες σε μια σειρα

Δημοσίευση από dva_dev » 04 Μάιος 2006 22:37

Γιατί δεν κάνεις συνδιασμό των δύο script που έχεις αναφέρει; Κάτι σαν αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

...
<table width=100 class=grey2>
  <tr>
<?php
  $i=0;
  while &#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result3&#41;&#41;
  &#123;
    print "<td>";
    print "<a href=ok.php?... ...</a>";   //το link με την εικόνα
    print "</td>";
    $i++;
    if &#40;$i%3==0&#41; &#123;print "</tr><tr>";&#125;   //κάθε 3 κελιά αλλαγή γραμμής
  &#125;
?>
  </tr>
</table>
...

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Πολλες εγγραφες σε μια σειρα

Δημοσίευση από cpulse » 05 Μάιος 2006 10:36

Ο κώδικα που έγραψες τρέχει με βάση την database. Οπότε αν η βάση έχει 1 ή 2 στοιχεία θα λείπουν κελιά. Κάντω να τρέχει κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

print "<table width=100 class=grey2>";

while &#40;true&#41; 
&#123;
  for &#40;$i = 1; $i <= 3; $i++&#41;
  &#123;

    $row = mysql_fetch_array&#40;$result3&#41;&#41;

    if &#40;$row === false&#41; &#123;
      print "<tr>
              <td>&nbsp;</td>
            </tr>
            <tr>
              <td bgcolor=#e9e9e9>&nbsp;</td>
            </tr>
            <tr>
              <td bgcolor=#e9e9e9>&nbsp;</td>
            </tr>";
    &#125; else &#123;
      print "<tr>
              <td>"."<a href=see.php?ok=".$row&#91;"id"&#93;." target=_blank>"."<img border=0 

src=\"simage2.php?iid=".$row&#91;"id"&#93;."\">"."</a>"."</td>
            </tr>
            <tr>
              <td bgcolor=#e9e9e9>".$row&#91;"name"&#93;."</td>
            </tr>
            <tr>
              <td bgcolor=#e9e9e9>Τιμή&#58; ".$row&#91;"price"&#93;."&euro;</td>
            </tr>";
    &#125;	

    if &#40;$i==1&#41; &#123; echo "<br><br>"; &#125;
  &#125;
  if &#40;$row === false&#41; break;
&#125;
print "</table>";
Πάντως μαρέσει που χρησιμοποιείς mod χεχε.. μαθηματικός είσαι; :)

Επίσης το σύμβολο του euro καλύτερα γράφε το σαν &euro; γιατί έχω μια υποψία οτι στα UTF-8 encodings μπορεί να το βγάλει κινέζικο.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Πολλες εγγραφες σε μια σειρα

Δημοσίευση από cpulse » 05 Μάιος 2006 11:29

Μόλις συνειδητοποίησα ένα αυτονόητο λάθος μου... αν θες να είναι στην ίδια σειρά βάλε μόνο ενα <tr> στην αρχή (πριν το for) κι ένα </tr> στο τέλος... αλλιώς θα αλλάζει γραμμές.

Άβαταρ μέλους
oikonomou
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 23 Φεβ 2006 10:56

Πολλες εγγραφες σε μια σειρα

Δημοσίευση από oikonomou » 05 Μάιος 2006 16:33

θα τα τσεκαρω κ τις 2 προτασεις κ θα σας πω...

το mod ηταν εμπνευση της στιγμης... :)

Άβαταρ μέλους
oikonomou
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 23 Φεβ 2006 10:56

Πολλες εγγραφες σε μια σειρα

Δημοσίευση από oikonomou » 06 Μάιος 2006 14:18

Τελικα εκανα το :

Κώδικας: Επιλογή όλων

$i=0;
print "<table  class=grey2>
            <tr>";
while &#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result3&#41;&#41;
&#123;	

               print "<td><table width=100 class=grey2>
            <tr><td>"."<a href=see.php?ok=".$row&#91;"id"&#93;." target=_blank>"."<img border=0 src=\"simage2.php?iid=".$row&#91;"id"&#93;."\">"."</a>"."</td></tr>            
              <tr><td bgcolor=#e9e9e9>".$row&#91;"name"&#93;."</td></tr><tr>     
              <td bgcolor=#e9e9e9>Τιμή&#58; ".$row&#91;"price"&#93;."&#8364;</td></tr></table></td>";
            
	
$i++;
if &#40;&#40;$i%3&#41;==0&#41; &#123; echo "</tr><tr>"; &#125;
 &#125; 
print "</tr></table>";
για οσους ισως χρειαστουν στο μελλον κατι παρομοιο. Φυσικα θα γινει ακομη καλυτερο αν βαλω τον ελεγχο που ειπε ο cpulse για 1 η 2 εγγραφες. Θα το ξαναστειλω αν ειναι.

Ευχαριστω και τους 2 παιδια.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης