Πρόβλημα με <b> και doctype..

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
beh0lder
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 01 Μάιος 2006 06:34
Τοποθεσία: Θεσ/νίκη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με <b> και doctype..

Δημοσίευση από beh0lder » 09 Μάιος 2006 03:27

Κάνω τη σελίδα μου με dreamweaver. Αυτό το πρόγραμμα στη τελευταία του έκδοση (8) βάζει full doctype και έτσι όλα τα κείμενα τα βγάζει bold. Δε ξέρω τη σχέση έχει..

Btw έτσι έβγαλα το doctype για να είναι κανονικά τα κείμενα μου, ωστόσο σε μερικά σημεία της σελίδας παραμένουν bold και δεν μπορώ να τα αλλάξω σε μη-bold. Έχετε καμία ιδέα;

Παράδειγμα στο : http://design.modded.gr (Στα κεντρικά μενού αριστερά, το πρώτο μενού που λέει "Αρχική" έχει παραμίνει bold και δε μπορώ να το αλλάξω.. Έτσι και σε άλλα σημεία της σελίδας όπως είπα..

Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη, ευχαριστώ και για τη βοήθεια που μου είχατε δώσει και σε προηγούμενο μου post..

Άβαταρ μέλους
milianos
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2004 01:39
Τοποθεσία: schwabenland
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με <b> και doctype..

Δημοσίευση από milianos » 09 Μάιος 2006 17:06

Χρησιμοποίησε εξωτερικό css αρχείο για να μην έχεις προβλήματα με το Doctype declaration

Οσον αφορά τα bold γράμματα στην λέξη "Αρχική" εαν αντικαταστήσεις το th με td θα λυθεί αυτό το πρόβλημα
<th width="81%" class="menu2" scope="row"><div align="left">Αρχική</div></th>
Ενας πίνακας μπορεί να έχει συνηθισμένα κελιά <td> και τα κελιά <th>(th = table header) στην κορυφή του πίνακα.
Οι λέξεις που βρίσκονται μέσα σε <th> εμφανίζονται συνήθως στην μέση του κελιού και bold.
Συνημμένα
table.png
table.png (1.04 KiB) Προβλήθηκε 1565 φορές

Άβαταρ μέλους
beh0lder
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 01 Μάιος 2006 06:34
Τοποθεσία: Θεσ/νίκη
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με <b> και doctype..

Δημοσίευση από beh0lder » 10 Μάιος 2006 01:18

Σωστός ρε καρντάσι.. Κάτι τέτοιο είχα ψιλιαστεί γιατί ήταν η μόνη διαφορά απο τα υπόλοιπα αλλα δεν το χα δοκιμάσει λόγο κούρασης και απογοήτευσης..:)

To doctype εξυπηρετεί σε τίποτα; Τρέχει τπτ αν δεν βάλω καθόλου;
Web designing is an Art...
http://design.modded.gr

Άβαταρ μέλους
gwgw
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 658
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2005 12:44
Τοποθεσία: Στον κόσμο μου...

Πρόβλημα με <b> και doctype..

Δημοσίευση από gwgw » 17 Μάιος 2006 12:49

beh0lder έγραψε:To doctype εξυπηρετεί σε τίποτα; Τρέχει τπτ αν δεν βάλω καθόλου;
Αυτό μήπως μπορεί κάποιος να το απαντήσει???
Ρωτάω επειδή είχε παρουσιαστεί και σε μένα ένα
ανάλογο πρόβλημα και χωρίς το doctype δεν είχα πρόβλημα
στην εμφάνιση...
Ξέρω βέβαια ότι πρέπει να μπαίνει... Αλλά αν κάποιος μπορεί να
ρίξει λίγο περισσότερο φως στο θέμα καλό θα ήταν.
Όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Αν δεν πάνε καλά, δεν είναι το τέλος.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με <b> και doctype..

Δημοσίευση από cherouvim » 17 Μάιος 2006 14:47


Άβαταρ μέλους
gwgw
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 658
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2005 12:44
Τοποθεσία: Στον κόσμο μου...

Πρόβλημα με <b> και doctype..

Δημοσίευση από gwgw » 17 Μάιος 2006 21:47

Ok, ευχαριστώ. :)
Όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Αν δεν πάνε καλά, δεν είναι το τέλος.

Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες