Πώς να ξεκινήσω

Γενικά θέματα για τις γλώσσες προγραμματισμού που δεν καλύπτονται από τις άλλες περιοχές της κατηγορίας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Πώς να ξεκινήσω

Δημοσίευση από cherouvim » 01 Ιουν 2006 18:48

Montifas έγραψε:τι προγραμματα μπορουμε να δημιουργησουμε με καθε γλωσσα?
Oti pragmata mporeis na ftiakseis me to sfyri, prioni, katsavidi, tanalia, pensa, heirourgiko nysteri kai oplo leizer (!?!).

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Πώς να ξεκινήσω

Δημοσίευση από cpulse » 01 Ιουν 2006 18:51

cherouvim έγραψε:
Montifas έγραψε:τι προγραμματα μπορουμε να δημιουργησουμε με καθε γλωσσα?
Oti pragmata mporeis na ftiakseis me to sfyri, prioni, katsavidi, tanalia, pensa, heirourgiko nysteri kai oplo leizer (!?!).
Γεια σου ρε cherouvim! :)
ξέχασες το bazooka :p

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πώς να ξεκινήσω

Δημοσίευση από ThyClub » 01 Ιουν 2006 18:54

Assembly
Είναι η ποιο δύσκολη γλώσσα και επίσης αυτή που σου δίνει το μέγιστο έλεγχο σε ένα μηχάνημα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

CMP EAX,EDX
JE 227500
XOR EAX
omg!!! Ναί μπορεί να δείχνει δύσκολο αλλά την καταλαβαίνω καλύτερα απο την παλιο C :o

Την αγάπησα. Το ξέρετε ότι υπάρχει και RAD περιβάλλον για Assembly? Παραθέτω μερικά links:
http://win32assembly.online.fr/
http://visasm.cjb.net/
http://visualasm.cjb.net/
http://ideasm.cjb.net/
http://www.vasm.org/
http://www.visual-assembler.pt.vu/
http://tasm.freeservers.com/
http://win32asmboard.cjb.net/ <--- Εδώ θα βρείτε τον RadAsm. Ίσως ο καλύτερος.

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Πώς να ξεκινήσω

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 01 Ιουν 2006 19:07

cpulse
Νέο μήνυμαΣτις: Σήμερα στις 17:39 Θέμα:
Pascal και Delphi
...δεν υπάρχει ανάγκη για άμεση επικοινωνία με συσκευές και APIs

τι ειναι APIs?

Visual Basic
Ας μη πω γι αυτή την γλώσσα γιατί ευθύνεται για την φαλάκρα μου!!! Ας πω μόνο ότι είναι κάτι αντίστοιχο του Delphi, με πολλά μείων, αλλά με μεγάλη δημοσιότητα
Πια ειναι τα μειωνεκτίματά της?και πως γίνετε να έχει μεγάλη δημοσιότητα αλλα και ταυτοχρονα
Πολλά μειων?!

PHP
Τελευταία οι CLI εκδόσεις της μοιάζουν με το Virtual Machine της Java.
Ti ειναι CLI?

Bash, SH, Tcl
To bash τι ενοεις ότι είναι γλώσσα προγραμματισμου?Εγω ξέρω-και το χρησμοιποιώ-
Ως ένα shell!!(Θες πεστω και κονσόλα εσει.Δεν έχω πρόβλημα)
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πώς να ξεκινήσω

Δημοσίευση από ThyClub » 01 Ιουν 2006 19:11

API-> Application programming interface
http://en.wikipedia.org/wiki/API
Πια ειναι τα μειωνεκτίματά της?και πως γίνετε να έχει μεγάλη δημοσιότητα αλλα και ταυτοχρονα
Πολλά μειων?!


Για το ποια είναι δεν ξέρω ακριβώς να σου απαντήσω αλλά για το δεύτερο μπορώ άνετα να σου πώ ότι και ο IE είναι μακράν ο δημοφιλέστερος browser στον κόσμο. Και μήν μου πείς ότι δεν έχει πολλά μείον :P

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Πώς να ξεκινήσω

Δημοσίευση από cpulse » 01 Ιουν 2006 19:31

Connor MacLeod έγραψε:cpulse
Νέο μήνυμαΣτις: Σήμερα στις 17:39 Θέμα:
Pascal και Delphi
...δεν υπάρχει ανάγκη για άμεση επικοινωνία με συσκευές και APIs

τι ειναι APIs?

Visual Basic
Ας μη πω γι αυτή την γλώσσα γιατί ευθύνεται για την φαλάκρα μου!!! Ας πω μόνο ότι είναι κάτι αντίστοιχο του Delphi, με πολλά μείων, αλλά με μεγάλη δημοσιότητα
Πια ειναι τα μειωνεκτίματά της?και πως γίνετε να έχει μεγάλη δημοσιότητα αλλα και ταυτοχρονα
Πολλά μειων?!

PHP
Τελευταία οι CLI εκδόσεις της μοιάζουν με το Virtual Machine της Java.
Ti ειναι CLI?

Bash, SH, Tcl
To bash τι ενοεις ότι είναι γλώσσα προγραμματισμου?Εγω ξέρω-και το χρησμοιποιώ-
Ως ένα shell!!(Θες πεστω και κονσόλα εσει.Δεν έχω πρόβλημα)
Γενικά όπως καταλάβατε δεν πολυσυμπαθώ τα Microsoftoπροϊόντα. Όταν αποφάσισα οτι έχω περάσει αρκετά με την VB (και παλιότερα με QuickBasic), υπήρχαν bugs του τύπου System freeze σε δύο απανωτά ShowModals, hangs σε 8 απανωτά for .. και κάτι άλλα τέτοια προβλήματα που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται όταν θέλεις να σε ξέρουν σαν σοβαρό επαγγελματία. Όταν εξηγείς στον πελάτη οτι έφταιγε το 2ο ShowModal λόγω της γλώσσας είναι σαν να λές στον δάσκαλο στο σχολείο οτι η γάτα σου έφαγε το τετράδιο. Η Microsoft μου χρωστάει πολλά λεφτά για την καταστροφή της αξιοπρέπειας μου και της ψυχικής μου ηρεμίας. Έκτοτε η επαφή μου με την Microsoft ήταν η παρουσίαση του .ΝΕΤ κατα την διάρκεια της οποίας φυσικά κόλλησαν όλα, και αστειευόμενος ο παρουσιαστής έλεγε οτι δεν πειράζει.. στην παρουσίαση που είχαμε κάνει στην Βουλγαρία είχε πέσει και το ρεύμα.

CLI σημαίνει Command Line Interface, πρόκειται για ένα τρόπο να τρέχεις PHP προγράμματα και εκτός web server.

Το bash έχει αρκετό βάθος. Έχει και συντακτικό με if .. switch και τέτοια, έχει μεταβλητές. Μπορείς να φτιάξεις ολόκληρα προγράμματα.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Πώς να ξεκινήσω

Δημοσίευση από cpulse » 01 Ιουν 2006 20:02

ThyClub έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

CMP EAX,EDX
JE 227500
XOR EAX
omg!!! Ναί μπορεί να δείχνει δύσκολο αλλά την καταλαβαίνω καλύτερα απο την παλιο C :o
Αμα μάθεις assembly εννοείται οτι καταλαβαίνεις πόσο απλή είναι. Αλλά είναι διαφορετικός τρόπος σκέψης και θέλει κόπο για να την κατανοήσεις. Δύσκολη την λέω από την πλευρά του χάους.. από τον χείμαρρο των hex :o

Ωραία τα links... θα κάτσω να τα ψάξω :)

anti13
Δημοσιεύσεις: 59
Εγγραφή: 25 Μάιος 2006 22:21

Πώς να ξεκινήσω

Δημοσίευση από anti13 » 02 Ιουν 2006 00:18

Οταν ξεκινησα να μαθω προγραμματισμο πριν πολλά χρόνια υπήρχε η qbasic μετα βγηκε η visual...
Αλλα απο τοτε δεν μου εμειναν και πολλά...
Περσυ ξεκινησα με c++ και φετος Pascal...
Αλλα η μια και μοναδική γλώσσα ειναι η c++ καμία άλλη...
Βεβαια και η java πλέον χρειαζεται παντου...

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πώς να ξεκινήσω

Δημοσίευση από dva_dev » 02 Ιουν 2006 11:20

Το πιο σημαντικό μειονέκτημα που είχε η Basic/Visual Basic μέχρι την VB.NET (η οποία κατά τη γνώμη μου έχει φέρει επανάσταση στην Basic - αλλά δεν τη χρησιμοποιώ γιατί δεν μου αρέσει το .net) είναι η έλλειψη κληρονομικότητας και πολυμορφισμού.
Φυσικά υπάρχουν τρόποι να ξεπεράσεις αυτές τις ελλείψεις (άλλωστε αν δεν έχεις δουλέψει με άλλες γλώσσες δεν το προσέχεις), πάντως σου κάνουν την ζωή πολύ πιο απλή.

Σαν ξεκίνημα (από τις γλώσσες που γνωρίζω και έχω χρησιμοποιήσει) θα πρότεινα να ασχοληθείς με C++, Pascal, Basic (κατά σειρά προτίμησης μου), και αφού έχεις μάθει κάποια πράγματα απαραίτητα για τον προγραμματισμό, τότε να μεταπηδήσεις σε visual προγραμματάκια. Visual C++ ή C++ Builder, Delphi, Visual Basic, γιατί τότε θα μπούν πράγματα περιφερειακά (αλλά όχι ασήμαντα) στο πρόγραμμα σου που δεν αφορούν τόσο την ίδια τη λύση σε κάποιο πρόβλημα, αλλά περισσότερο το περιβάλλον και τον τρόπο επικοινωνίας με τον χρήστη. (Πόσες φορές άλλωστε δεν έχουμε απορρίψει μια εφαρμογή ή ένα λειτουργικό επειδή δεν μας αρέσει η εμφάνιση του ή ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε με αυτό).

Τώρα επειδή έχουμε βασικά 2 εταιρίες (Microsoft και Borland), προφανώς και θα υπάρχει καλύτερη εγγενής υποστήριξη στα προγράμματά τους.
Η Visual Basic συνεργάζεται άψογα σε όλα τα επίπεδα (που επιτρέπει η γλώσσα πάντα) με την Visual C++, και το Delphi άψογα με τον C++ Builder.
Μην παρανοήσεις όμως και νομίζεις ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις VC++ και Delphi ή C++ builder με την VB. Γίνεται, αλλά ίσως να μην έχεις κάποιες επιπλέον ευκολίες σε άλλα επίπεδα, π.χ. debugging, χρήση visual components μέσα από τις toolbars που έχει το περιββάλον εργασίας, κ.λπ.
Αυτά βέβαια μέχρι να φτάσεις σε ένα αρκετά advanced επίπεδο δεν θα σου χρειαστούν, και πολύ περισσότερο αν δουλεύεις μόνος σου, ή με ομάδα που χρησιμοποιεί τα ίδια εργαλεία (όλοι Delphi για παράδειγμα ή όλοι C++ builder).
Αν δεν έχεις την ανάγκη να φτιάξεις κάποια εφαρμογή που ένα τμήμα της το έχεις γράψει εσύ σε VC++, ένα άλλο ο κολλητός σου σε VB και ένα τρίτο το βρήκες έτοιμο σε ένα site που είναι σε delphi, δεν πρόκειται να συναντήσεις τέτοια προβλήματα. Αλλά ακόμα και τέτοια ανάγκη να σου προκύψει κάποια στιγμή, τουλάχιστον σε Windows (δεν ξέρω γιατί στο unix αν και υπήρχε συμμετοχή από κάποιες ομάδες στο σχεδιασμό δεν έγινε υλοποίηση σε κάποια από αυτά), υπάρχουν ένα σωρό τεχνολογίες και πρωτόκολλα επικοινωνίας για να ξεπεραστούν.
Ενδεικτικά να σου αναφέρω ότι για να ξεπεραστεί το πρόβλημα σύνδεσης με τις databases μπορείς να χρησιμοποιήσεις odbc, (διαθέσιμο και σε windows και σε unix για σχεδόν όλες τις databases), ή ado (διαθέσιμο σε windows όχι σε unix). Για να ξεπεράσεις το πρόβλημα σύνδεσης τμημάτων μιας εφαρμογής που είναι γραμμένες σε διαφορετικές γλώσσες μπορείς να χρησιμοποιήσεις COM ή SOAP.

Για να μην σε ζαλίζω, απλώς να τονίσω ότι με αυτές τις γλώσσες (που είναι καθαρά προσωπική επιλογή) δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να κάνεις. Εκτός από την ίδια τη γλώσσα, έχεις στα χέρια σου και διάφορες τεχνικές, και διάφορες τεχνολογίες.
Για το unix δεν ξέρω ονόματα και εταιρίες - εκτός από το gcc - αλλά υπάρχουν τα αντίστοιχα. Κάποιος unixας θα σε ενημερώσει για τα αντίστοιχα.

Από σένα εξαρτάται το τι θα κάνεις και μέχρι που θα φτάσεις. Για ότι χρειαστείς, freestuff it αλλιώς google it.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Πώς να ξεκινήσω

Δημοσίευση από cherouvim » 02 Ιουν 2006 11:35

Agapitoi...

as sinisferoume se mia kali nea genia programatiston.
as min ksana-anaferoume ti visual basic

eyharisto

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Πώς να ξεκινήσω

Δημοσίευση από skeftomilos » 03 Ιουν 2006 01:47

cherouvim έγραψε:...as min ksana-anaferoume ti visual basic
Πώς να την ξεχάσει όμως κανείς αν έχει φάει τα καλύτερα χρόνια του μαζί της; Αν και ως επαγγελματικό εργαλείο είχε το χάλι του το μαύρο, δε μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι συνδέεται με δύο επαναστάσεις, ως 1) Basic και αργότερα ως 2) Visual. Η VB.NET (VB# όπως τη λέει περιπαικτικά ο cpulse) αφήνει εντελώς άλλη αίσθηση από την προκάτοχό της. Είναι μια στέρεη, ορθολογική και αξιόπιστη γλώσσα που υποστηρίζεται από ένα σεβαστών διαστάσεων και απεριόριστων δυνατοτήτων framework. Δε σου δίνει την ευκαιρία να τη μισήσεις, επομένως ούτε και να τη λατρέψεις. Just a tool.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Πώς να ξεκινήσω

Δημοσίευση από cpulse » 03 Ιουν 2006 02:30

skeftomilos έγραψε:
cherouvim έγραψε:...as min ksana-anaferoume ti visual basic
Πώς να την ξεχάσει όμως κανείς αν έχει φάει τα καλύτερα χρόνια του μαζί της; Αν και ως επαγγελματικό εργαλείο είχε το χάλι του το μαύρο, δε μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι συνδέεται με δύο επαναστάσεις, ως 1) Basic και αργότερα ως 2) Visual. Η VB.NET (VB# όπως τη λέει περιπαικτικά ο cpulse) αφήνει εντελώς άλλη αίσθηση από την προκάτοχό της. Είναι μια στέρεη, ορθολογική και αξιόπιστη γλώσσα που υποστηρίζεται από ένα σεβαστών διαστάσεων και απεριόριστων δυνατοτήτων framework. Δε σου δίνει την ευκαιρία να τη μισήσεις, επομένως ούτε και να τη λατρέψεις. Just a tool.
Τα καλύτερα χρόνια και τις καλύτερες τρίχες... αυτή η τουφίτσα πάνω από το αριστερό μου φρύδι ήταν το κάτι άλλο..... αλλά μας καράφλιασε βλέπεις η miss.

v_pasch
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: 03 Ιουν 2006 14:51
Επικοινωνία:

Πώς να ξεκινήσω

Δημοσίευση από v_pasch » 07 Ιουν 2006 15:13

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η PASCAL.ΑΠΛΗ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΥΓΟΡΑ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ DELPHI ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΩΔΙΚΑ PASCAL. Η PASCAL ΓΕΝΙΚΑ Δ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗ. ΜΑΘΕ PASCAL Κ ΜΑΤΕ ΠΙΑΣΕ C.

Απάντηση

Επιστροφή στο “γλώσσες προγραμματισμού - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες