Connect Access on Flash

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Chris@Webo
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 14 Μάιος 2006 15:53

Connect Access on Flash

Δημοσίευση από Chris@Webo » 14 Μάιος 2006 16:07

Καλησπερα.
Θελω να συνδεσω μια βαση δεδομενων(Access)σε ενα flash.
Για την ακριβεια το flash document θελω να παιζει σε standallone pc αρα δεν χρειαζομαι PHP ή ASP.
Θελω μεσα στο flash να εχω ενα text box και να κανω μεσα απο κει αναζητηση στη βαση δεδομενων μου(Access).
Αν ναι,μπορω μεσα απο actionscript να παιξω με SQL ερρωτηματα?
Αν δεν μπορω να βαλω SQL κωδικα μεσα σε actionscript αλλα συνδεεται η access με flash πως θα μου φερνει συγκεκριμενες απαντησεις(αποτελεσματα)?
Ευχαριστω.

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Connect Access on Flash

Δημοσίευση από Knorcedger » 14 Μάιος 2006 17:09

Για να κάνεις αυτό που ζητάς, εκτός από το flash, χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα σαν το Zinc και το mProjector

Νομίζω πως μονο το Zinc έχει εντολές για σύνδεση με την Access (δεν είμαι και 100% σιγουρος)
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Chris@Webo
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 14 Μάιος 2006 15:53

Connect Access on Flash

Δημοσίευση από Chris@Webo » 14 Μάιος 2006 20:47

Thanks Knorcedger ελεγα μηπως υπαρχει πιθανοτητα να γινει κατι τετοιο μονο με την βοηθεια actionscript..tespa.
Κατι εχω ακουσει κ εχω δει στο νετ για συνδεση flash με Access με τη βοηθεια της VB .
Ξερεις κατι?
Μονο με actionscript παιζει τελικα?
Και κατι αλλο μπορω με script να του δινω οτι στο συγκεκριμενο frame κρυψε μου το ταδε layer??

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Connect Access on Flash

Δημοσίευση από Knorcedger » 15 Μάιος 2006 04:11

Με άλλες γλώσσες, γίνονται πολλά, αλλα μόνο actionscript γνωρίζω.

Δεν μπορείς να κρύψεις κάποιο layer, αλλα μπορεις να γραψεις my_mc._visible = false και να κρύψεις το movieclip που θες
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Chris@Webo
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 14 Μάιος 2006 15:53

Connect Access on Flash

Δημοσίευση από Chris@Webo » 16 Μάιος 2006 04:40

Thanks again..Αγγιζεις το Θειο.. :)
Βασικα το προγραμα που μου προτεινες εννοειτε πως τα σπαει...Εσυ το χεις χρησιμοποιησει..?
Ειναι τοσο απιστεστευτα εργονομικο που ειναι το μονο λογισμικο που μαλλον θα αγορασω..
Εστω κ για ηθικη συμπαρασταση προς τα παλικαρια που το φτιαξαν..

Εφοσον το χεις χρησιμοποιησει θελω να σε ρωτησω ενα προβλημα που δημιουργηθηκε κατα
την ενωση με τη βαση μου.Θελω να φτιαξω ενα textbox και να μπορω να γραψω μια λεξη,
την οποια λεξη με ενα κουμπι του στιλ ευρεση να μου ψαχνει στη βαση για αναλογη εγγραφη και να μου πετα σε ενα αλλο ,μαλλον dynamic textbox,το αποτελεσμα ,γινετε?
Μπορω να μπερδεψω SQL μεσα σε actionscript?Ξερεις κανα παραδειγμα κανα αναλογο site?

Αν δεχεσαι γνωμη για το site σου...να σε συγχαρω για την ωραια σου δουλεια αλλα θελει λιγη
δουλιτσα τα γραμματα,ψιλοσπανε...

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Connect Access on Flash

Δημοσίευση από Knorcedger » 16 Μάιος 2006 05:56

Εγώ έχω χρησιμοποιήσει και το mProjector και το Zinc.

Το myTool που βλέπεις στην υπογραφή μου στην έκδοση 0.6 είναι φτιαγμένο με το mProjector, αλλά έχει γίνει πλέον αρκετά βαρύ, και το mProjector προκαλεί αναίτια κρασαρίσματα, οπότε σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη η έκδοση 0.7 με το Zinc.

Νομίζω πως, αφού θα έχεις μια βάση δεδομένων, σίγουρα μπορείς να κάνεις search. Εγώ χρησιμοποιώ xml προς το παρών, αλλά το Zinc διαθέτει εντολές και για MSaccess και για mySQL ( http://www.multidmedia.com/support/learning/docs/)
Μερικά παραδείγματα υπάρχουν εδώ
αλλά δεν ξέρω αν έχει παράδειγμα και με βαση. Ρίξε μια ματια αν θες.

Φυσικά και δέχομαι γνώμες για το σαιτ μου. Γενικά, έχω πρίξει φίλους και γνωστούς κάθε λίγο να μου λένε τις γνώμες τους για αυτά που φτιάχνω. Εσυ προφανώς μιλάς για το site του myTool, σωστά; Σε ποιο ακριβώς σημείο λες ότι σπάνε τα γράμματα;

P.S. 1 Το πρόγραμμα όντως είναι πολύ καλό, και ώς συνήθως, πάντα βρίσκεται και ένας έλληνας μέσα (Stavros Katsoulis, Chief Software Developer at Multidmedia)

P.S. 2 Αν έχεις όρεξη, ρίξε μια ματιά και σε αυτό :wink:
Ελπίζω πως δεν έχει άλλα bugs πλέον.
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Chris@Webo
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 14 Μάιος 2006 15:53

Connect Access on Flash

Δημοσίευση από Chris@Webo » 16 Μάιος 2006 18:05

Mιλαω για αυτο το site www.knorcedger.gamesworld.gr/
Λοιπον ξεκιναω με το logo σου ,πολυ καλο αλλα statick.
Αμεσως απο κατω εχει το knorcedger.com μαλλον φορτωσες jpeg στο fla για αυτο στο βγαζει ετσι.
Το "ENTER" εκτος το οτι εχει το ιδιο prob με το απο πανω δεν θυμιζει κουμπι,δεν ειαν αλληλεπιδραστικο.
Κ τελος ολα τα υπολοιπα γραμματα εχουν κ αυτα προβλημα απεικονισης.

Τι προτεινω?
Κανε το logo κουμπι "ENTER".
Φτιαξε ενα αλλο ολοιδιο μονο που σε αυτο το logo να του δινει βαθος ,πχ με μια σκια,πεταξε το κ αυτο στο fla.Κανε το πρωτο κουμπι(convert to symbol)και στο frame onclick βαλε την αλλη εικονα.
Φτιαξε τα γραμματα μεσα στο fla.

Εχω ψαξει που λες για help & tuttorials αλλα τιποτα ,στα links που μου δωσες εχω παει ηδη κ παλι τιποτα..τεσπα κατι θα βρω .Εν τω μεταξυ εγω εχω Access 2003 κ καταλαβαινεις τι σιμαινει αυτο....τεσπα..

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Connect Access on Flash

Δημοσίευση από Knorcedger » 17 Μάιος 2006 03:27

όλα αυτά που σχολιάζεις, αφορουν την αρχική εικόνα, που είναι απλά μια εικόνα, για να ενημερωνει τον χρήστη πως χρειάζεται flash player 8. Η ποιότητα είναι λίγο χαμηλή για να φορτώνει "σήμερα". Αν πατήσεις στο εντερ, τότε θα δεις το κανονικό site.

Α, και το κανονικό URL είναι http://www.knorcedger.com

Για παραδείγματα, έψαξες στο φόρουμ του προγράμματος; όλο και κάτι θα υπάρχει.
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Connect Access on Flash

Δημοσίευση από Knorcedger » 17 Μάιος 2006 08:06

Βρήκα ένα παράδειγμα με το mProjector

Δες το προτελευταίο παράδειγμα σε αυτη την σελίδα
http://www.screentime.com/software/mprojector/flas.html
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες