Θέλω το κείμενο στο κέντρο...

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
JimKarvo
Δημοσιεύσεις: 497
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2005 17:10
Τοποθεσία: Εξάρχεια!
Επικοινωνία:

Θέλω το κείμενο στο κέντρο...

Δημοσίευση από JimKarvo » 19 Μάιος 2006 11:18

Ρείξτε μια ματιά εδώ: http://img162.imageshack.us/img162/5163/001872tx.png

πως μπορώ να το βάλω στο κέντρο?

Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Θέλω το κείμενο στο κέντρο...

Δημοσίευση από panos78 » 19 Μάιος 2006 12:58

Υποθέτω ότι αυτό που δείχνει η εικόνα είναι πίνακας.
Μέσα στην ετικέτα table βάλε τον διακόπτη:
align="center".
:)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Θέλω το κείμενο στο κέντρο...

Δημοσίευση από Banavas » 19 Μάιος 2006 15:42

panos78 έγραψε:align="center".
:)
Μάλλον valign="middle" :kaloe:

Μάρκος

Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Θέλω το κείμενο στο κέντρο...

Δημοσίευση από panos78 » 19 Μάιος 2006 15:44

Banavas έγραψε:
panos78 έγραψε:align="center".
:)
Μάλλον valign="middle" :kaloe:

Μάρκος
Δεν ανέφερε ποιο κέντρο θέλει.
Με τα δύο μαζί θα μπει στο κέντρο της σελίδας
:)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
JimKarvo
Δημοσιεύσεις: 497
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2005 17:10
Τοποθεσία: Εξάρχεια!
Επικοινωνία:

Θέλω το κείμενο στο κέντρο...

Δημοσίευση από JimKarvo » 19 Μάιος 2006 15:46

ειναι table σε css!

Θέλω στην μεση της εικόνας!

Δείτε το λίγο live: www.pc4allgr.com [κάτω κάτω]

Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Θέλω το κείμενο στο κέντρο...

Δημοσίευση από panos78 » 19 Μάιος 2006 16:05

To πρώτο που βλέπω είναι:
<P class=bot align=center>

Αν θες να στοιχίσεις το κείμενο είναι προτιμότερο να γράψεις τον διακόπτη style μέσα στην ρ ή στην td που προηγείται έτσι:
style="text-align: center"
αν έχεις ορίσει κλαση σε css μπορείς να το βάλεις κατευθείαν εκεί αλλά έτσι θα εφαρμοστεί όπου έχεις αυτή την κλάση μέσα στη σελίδα.
Επίσης εκείνο που κρατάει το κελί του πίνακα αστοίχιστο είναι το πλάτος που έχεις ορίσει στα 775.
Αν το βγάλεις θα στοιχηθεί σωστά.
:)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
JimKarvo
Δημοσιεύσεις: 497
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2005 17:10
Τοποθεσία: Εξάρχεια!
Επικοινωνία:

Θέλω το κείμενο στο κέντρο...

Δημοσίευση από JimKarvo » 19 Μάιος 2006 16:34

Δεν κατάλαβα γρι..

Σε βοηθάει αυτό?

Κώδικας: Επιλογή όλων


.footer &#123;
	border-top&#58; 1px solid #FFFFFF;
	background-image&#58; url&#40;images/foot_bg.gif&#41;;
	height&#58; 49px;
	background-repeat&#58; repeat-x;
	font-size&#58; 10px;
&#125;
.footer a&#123;
	color&#58; #000000;
	font-size&#58; 10px;
&#125;
.footer a&#58;hover&#123;
	color&#58; #145AA7;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Θέλω το κείμενο στο κέντρο...

Δημοσίευση από fafos » 19 Μάιος 2006 16:44

Aplos vale sthn eikona align="middle"

Κώδικας: Επιλογή όλων

<IMG src="http&#58;//pc4allgr.com/jimkarvo/poewred-by.gif" width="74" height="77" border="0" onmouseover="this.src = image1_over.src;" onmouseout="this.src = image1.src;" alt="powered by JimKarvo" align="middle">

Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Θέλω το κείμενο στο κέντρο...

Δημοσίευση από panos78 » 19 Μάιος 2006 18:59

dimkar έγραψε:Δεν κατάλαβα γρι..

Σε βοηθάει αυτό?

Κώδικας: Επιλογή όλων

.footer &#123;
	border-top&#58; 1px solid #FFFFFF;
	background-image&#58; url&#40;images/foot_bg.gif&#41;;
	height&#58; 49px;
	background-repeat&#58; repeat-x;
	font-size&#58; 10px;
&#125;
Κάντο έτσι:
.footer {
border-top: 1px solid #FFFFFF;
background-image: url(images/foot_bg.gif);
height: 49px;
background-repeat: repeat-x;
font-size: 10px;
text-align: center;
}
Αλλα για να δουλέψει πρέπει να βγάλεις και το σταθερό πλάτος του πίνακα που το έχεις στα 775 στη γραμμή 617 του κώδικα:
<td valign="top" width="775">
Πρέπει να το κάνεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<td valign="top">
:)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
JimKarvo
Δημοσιεύσεις: 497
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2005 17:10
Τοποθεσία: Εξάρχεια!
Επικοινωνία:

Θέλω το κείμενο στο κέντρο...

Δημοσίευση από JimKarvo » 19 Μάιος 2006 20:30

OK, fafos, έποιασε!

Πάνο, το δικό σου θα το δοκιμάσω σε localy άλλη φορά..

Σας ευχαριστώ όλους σας :-D

reset4
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2005 14:26

Θέλω το κείμενο στο κέντρο...

Δημοσίευση από reset4 » 26 Ιουν 2006 11:53

εγώ θελω να ρωτ'ησω κατι παρόμοιο με το παραπάνω..
πώς γίνεται να είναι όλη η σελίδα στο κέντρο??
οπως για π.χ. στο contra.gr.

Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Θέλω το κείμενο στο κέντρο...

Δημοσίευση από panos78 » 26 Ιουν 2006 12:02

Το πιο απλό που μπορώ να σκεφτώ είναι να κάνεις έναν πίνακα, να τον στοιχίσεις στο κέντρο και όλη η σελίδα να είναι μέσα στον πίνακα.
Επίσης μπόρείς να το κάνεις και μια εντολή div.
Ή ακόμα και με την εντολή center αν και την έχουν βγάλει από τις τελευταίες εκδόσεις της HTML.
:)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

reset4
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2005 14:26

Θέλω το κείμενο στο κέντρο...

Δημοσίευση από reset4 » 26 Ιουν 2006 12:32

μπα δεν το κόβω να γίνεται έτσι..
γιατί αυτες οι εντολές στοιχίζουν κάτι στο κέντρο, ενώ εγώ θέλω για ολόκληρο το σάιτ.
ίσως με frame μπορεί να γίνεται αλλα δεν ξέρω τι πάιζει με αυτα ακριβώς.

Άβαταρ μέλους
panos78
Δημοσιεύσεις: 535
Εγγραφή: 15 Φεβ 2003 02:14
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Θέλω το κείμενο στο κέντρο...

Δημοσίευση από panos78 » 26 Ιουν 2006 12:43

To contra.gr
που ανέφερες το κάνει με την εντολή div.
:)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Θέλω το κείμενο στο κέντρο...

Δημοσίευση από Banavas » 26 Ιουν 2006 19:28

reset4 έγραψε:μπα δεν το κόβω να γίνεται έτσι..
γιατί αυτες οι εντολές στοιχίζουν κάτι στο κέντρο, ενώ εγώ θέλω για ολόκληρο το σάιτ.
ίσως με frame μπορεί να γίνεται αλλα δεν ξέρω τι πάιζει με αυτα ακριβώς.
Εμ δεν ξέρεις εμ δεν ακούς κιόλας. Πως απορρίπτεις έτσι ότι σου λένε χωρίς καν να το δοκιμάσεις. Κάποιος άνθρωπος κάθετε και σου απαντάει χάνοντας από το χρόνο του για πείς οτι δεν το κόβεις για να γίνεται... Ασε που όλα όσα σου είπε είναι σωστά.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες