μενου καπως ετσι..

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

μενου καπως ετσι..

Δημοσίευση από wwf » 31 Μάιος 2006 12:33

γεια σας θελω να κανω ενα μενου οπως αυτο...

Αλλα θελω οταν κατεβενει το μενου και παταω σε ενα απο τα υπο-μενου να μου το εχει με αλλο χρωμα να ξερω που βρησκομε ποιο πατησα πρην.
γινετε.?

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

μενου καπως ετσι..

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 31 Μάιος 2006 12:54

Σαν ποιο?!Θα έπρεπ να βλέπω κάτι?Δεν βλέπω τιποτε παντος!
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

μενου καπως ετσι..

Δημοσίευση από wwf » 31 Μάιος 2006 13:23

ωχ δεν μπεικε.

http://www.scriptocean.com/flash-menu.html αυτο

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

μενου καπως ετσι..

Δημοσίευση από Knorcedger » 31 Μάιος 2006 13:33

Αν όλη η σελίδα είναι σε flash, τότε αυτό που ζητάς είναι πολυ ευκολο.

Αν πάλι, η υπολοιπη σελίδα ειναι σε html, τότε, μια λύση που μου έρχεται στο μυαλό, είναι τα sharedObjects
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

μενου καπως ετσι..

Δημοσίευση από wwf » 31 Μάιος 2006 13:49

olo einai se flash..

kai ekana kati gia paradigma des ligo..

otan patao ena apo ta menoy na ginete portokalo tora den xero den ginete mono over kanei kai meta an to patiso feygh.... :evil:
Συνημμένα

test.swf [ 8.74 KiB | Προβλήθηκε 1092 φορές ]


Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

μενου καπως ετσι..

Δημοσίευση από Knorcedger » 31 Μάιος 2006 13:58

Αν το έφτιαξες εσυ το μενου, απλα φτιάξε ένα ακομα frame μέσα στο κάθε movieClip (αν τα κουμπια είναι buttons, δεν γίνεται αυτο που θες) στο οποίο θα πηγαινει το κάθε κουμπί όταν το πατάς
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

μενου καπως ετσι..

Δημοσίευση από wwf » 31 Μάιος 2006 14:43

to ebala

ebala kai ayto ton kodika..

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (rollOver)
{
    if (_root.link != 1)
    {
        gotoAndPlay(2);
    } // end if
}
on (releaseOutside, rollOut)
{
    if (_root.link != 1)
    {
        gotoAndPlay(17);
    } // end if
}
on (release)
{
    if (_root.link != 1)
    {
        _parent["item" + _root.link].gotoAndPlay("s2");
        _root.link = 1;
        _root.play();
    } // end if
}
alla otan patao kanei kati san refresh. otan einai mesa sthn selida.

otan den einai apla se ena allo flash doyleyei kanonika ti ftaei.

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

μενου καπως ετσι..

Δημοσίευση από Knorcedger » 31 Μάιος 2006 14:56

Δεν μπορώ να καταλάβω έτσι, πρέπει να το ανεβασεις κάπου να το δω
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

μενου καπως ετσι..

Δημοσίευση από wwf » 31 Μάιος 2006 15:16

ekana ayto.
edo doyleyei alla otan to bazv mesa sthn selida ta xanei..
den menei ekeino to kokkino.
bazv ekeinon ton kodika kai mou kanei ta problhmata stantar alla den xero an bgalo kati ti 8a pa8ei.
Συνημμένα

test2.swf [ 3.29 KiB | Προβλήθηκε 1072 φορές ]


Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

μενου καπως ετσι..

Δημοσίευση από Knorcedger » 31 Μάιος 2006 15:44

Λοιπόν, ας κάνω μερικες υποθεσεις για το τι μπορει να φταίει...

1) Το _root. Αν μπορείς, μην χρησιμοποιείς το _root ποτέ. 99% των περιπτώσεων, μόνο προβληματα μπορει να σου δημιουργήσει.

2) Το μενου, βάλτο σε ένα layer μονο του, και με F5 κάντο διαθέσιμο σε ολόκληρο το timeline. όχι F6 γιατι κάνει refresh το menu.

3) Πρέπει να παραδεχτώ ότι πρώτη φορά βλέπω το "_parent[....]". Κατάλαβα τι κάνει. Ελπίζω να μην υπάρχει κάποια προβλημα εκει
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

μενου καπως ετσι..

Δημοσίευση από wwf » 01 Ιουν 2006 14:01

xereis ti ekana..

ston kodia edo..

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (release)
{
    if (_root.link != 1)
    {
        _parent["item" + _root.link].gotoAndPlay("s2");
        _root.link = 1;
        _root.play();
    } // end if
}
ebgaza na do ti ftaiei kai ebgala
ayta ta 2

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (_root.link != 1)
_root.play();
kai emeine etsi kai einai ok

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (release)
{
    
    {
        _parent["item" + _root.link].gotoAndPlay("s2");
        _root.link = 1;
        
    } // end if
}
ti htan ayta..?

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

μενου καπως ετσι..

Δημοσίευση από Knorcedger » 01 Ιουν 2006 14:16

Αν η μεταβλητη _root.link είναι διάφορη του 1, τότε το flash θα αρχισει να παιζει. Να φανταστώ ότι το βρήκες έτοιμο το μενου?
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

μενου καπως ετσι..

Δημοσίευση από wwf » 01 Ιουν 2006 14:29

ναι ετυμο το βρεικα.
...Φανταζεσε να αρχηζα να γραφω ανεξελεκτα κωδικα... :kaloe: :kaloe: Φαση θα ειχε..

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης