Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

dynamic_cast

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Georgia Papadopoulou
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 16 Φεβ 2006 11:39

dynamic_cast

Δημοσίευση από Georgia Papadopoulou » 08 Ιουν 2006 11:59

Καλημέρα καταρχάς!
Αυτό το διάστημα κάνω την πτυχιακή μου. Δουλεύω σε C++ Builder 5.

Η εφαρμογή έχει ως εξής:

Υπάρχει μια κεντρική φόρμα, δεν είναι MDI. Υπάρχει ένα OpenDialog και ένα SaveDialog και 2 Buttons που εκτελούν το άνοιγμα και την αποθήκευση αντίστοιχα. Έχω κάνει μια δεύτερη φόρμα, την έχω ονομάσει ImageForm, η οποία έχει ένα Image component για να φιλοξενήσει κάποια εικόνα. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι θέλω να χρησιμοποιήσω την dynamic cast για το OnClick event του button για την αποθήκευση και δεν ξέρω τι να βάλω στην παρένθεση ως όρισμα: π.χ. TImageForm *ImageForm = dynamic_cast<TImageForm *> (...) ;
Σημείωση : Σε μια MDI εφαρμογή στην παρένθεση θα έμπαινε το ActiveMDIChild παράθυρο, δηλαδή το Child παράθυρο που είναι ανοιχτό τη στιγμή της αποθήκευσης.
Εδώ τι θα μπορούσα να βάλω? Κάθε φορά είναι ανοιχτή μια φόρμα ImageForm με εικόνα. Δεν την έχω κάνει με τη λογική της MDI, που μπορούν να ανοιχτούν περισσότερα του ενός child παράθυρα.
Αν δεν βολεύει η dynamic_cast τι άλλο θα μπορούσα να βάλω για να ενώνει και τα αρχεία με τις συναρτήσεις που θέλω να δουλεύουν για την εικόνα?

Ελπίζω να έγινα κατανοητή! Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη.
Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

dynamic_cast

Δημοσίευση από cpulse » 13 Ιουν 2006 02:41

Δεν έχω καταλάβει απόλυτα.. αλλά αν το TImageForm είναι ήδη TForm.. τότε νομίζω σου κάνει το this. .. αλλιώς αν το this είναι component τότε μάλλον GetParentForm(this)

... ψάξε τα και στο online help... εκεί σίγουρα θα βρείς πολύ βοήθεια.

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες